Wednesday, December 29, 2010

Bunga Bunga Cinta

Mungkin hari ini dia adalah cinta hati. Tetapi tidak esok lusa. Masa berubah. Manusia pun berubah. Mungkin hari ini kita fikir kita cukup mengenalinya. Namun belumpun seketika, mereka bukan siapa-siapa lagi untuk kita. Hilang seperti debu di tiup angin. Tak tercapai kembali dek tangan.

Kalau hari ini dialah teman tidur yang kita rangkul saban malam. Tidak mustahil esok kita terpaksa menyelongkar rahsia dan keaibannya semata-mata mahu mempertahan diri di depan hakim.

Sekalipun masa dan keadaan bisa merubah segalanya namun jika cinta itu kuat maka tidak mudah ia terlerai justeru kita tahu menghargainya. Mekanisma cinta itu mudah. Harus ada usaha memberi dan menerima. Diperlukan dan memerlukan. Dimaafkan dan memaafkan.

Maka dengan itu lihat disekeliling kita, apakah cukup sekadar rasa sayang namun tiada usaha untuk menghargai kasih sayang kita. Bermula lah dari saat ini berusahalah agar setiap jalinan kasih sayang dan cinta tidak mati begitu sahaja kerana untuk hidup bahagia,indah penuh warna dan bermakna maka hati perlu ada bunga-bunga cinta yang harus di siram dan dibajai.



To My Wife
In case you were wondering - i notice.....
I notice how hard you work
to make things the best they can be,
I notice how much you give,
never expecting anything in return,
I notice that you never forget
to play or laugh or love
or make me feel important


And in case you were wondering
I notice how incredible you are
at being a wife
and still finding time
to be my friend.


Happy Birthday
Love Always



Your Hubby.

40 comments:

Db Cooper said...

nice word

missbby said...

Salam kenal Pn. Nani..Happy Birthday..:)

A.S.T.I.N.A said...

Happy Birthday Madame Nani!!!
May Allah bless u with all the happiness~~
Stay Gojes!

Ati Masrif said...

Salam kak nani,

alangkah bertuahnya jika si suami
memahami apa yg ada dlm hati setiap wanita...

Rosliza Roslan said...

ceeewahhh! nice!

@yuni said...

wahhhh...suprise dr hubby ke ni??
romantiknya..mendalam plk tu. anyway epy besday! i adore u aunty nani!

Dinas Aldi said...

alangkah indahnya dapat mendengar kata2 sebegitu dari seorang suami..

PERSIAPAN PENGANTIN BUDGET said...

Happy birthday aunty nani, semoga Allah berkati hidup dunia akhirat ek.
Kadang-kadang kita rasa dah faham, tp tiba-tiba boleh jadi tak faham apa sebenarnya yang sidia cuba buat. well, life of marriage couple really need a lot of give and take and most importantly very strong patience... Itu yg payah nak sabar banyak2 tu.... tp hasil sabar tu memang lah berbaloi-baloi, selepas kita berjaya harungi semuanya kan aunty...

amy, PB

Fie said...

WOW.. how sweet uncle punya ayat....

bertuaah aunty....:)

kzai said...

happy birthday nani..semoga kekal bahgia disampaing yg tersayang...

Filla ~ Kasihs said...

happy birthday kak nani!! auwwww... lomantiknyeeeeee...

cham's said...

epi besday kak nani!!! moga cepat kaya-raya dan bertambah jelita :)

O'gosh said...

waaa...bestnya...romantik bombastik.....akak...

HAPPY BIRTHDAY!!

Yun Aizun Zulkhaini said...

Happy Birthday kak nani...
Cukup sekadar jika si suami memberi kata-kata "magic" pun sudah mencukupi..apatah lagi jika disertai dengan hadiah..lagiiilah CUKUP ..hehee

Nisaa said...

Happy Belated Birthday :D
Sweetnyaaa husband auntie to write those words.

mierafaziera said...

happy bday Kak Nani!!!Semoga Kak Nani terus bahagia dgn Keluarga..kiss2x!!

Prof. Bruttenholm said...

alangkah indahnya kalau bekas suami saya menghargai kesetiaan saya selama ini..

sparkling_deepred said...

Tahniah aunty, haih, ntah bila la mak dan ayah saya nk mcm ni eh...sedih. I'm happy for you. tahniah again dan selamat harijadi!

sparkling_deepred said...

Tahniah aunty. Saya mengharapkan mak dan ayah saya bahagia dan makmur mcm ni. InsyaAllah jika Allah izinkan suatu hari nanti...I'm happy for you. Tahniah sekali lagi dan Happy Birthday!

kakchik@ella said...

chewah .. sesekali dia luahkah jgak dgn kata kata .. brmakna tu .. kan kak kan. hihi ..

shiori_LA said...

happy birthday puan nani....
notice you in nona....huhuhu

NinieyAziane said...

auntie nani...hepi birthday....huhu so sweet la uncle...heheh

fallen angel said...

hbd. the poem is beautiful and pure.

Peri PiA said...

selamat ulang tahun Pn Nani

yantie said...

happy belated birthday aunty nani... moga sihat selalu...dan di panjangkan umur...

nurafifah huda yunus said...

Happy Birthday Aunty Nani! yang ke 44 kan? same with my mom. sure best dapat ucapan macam tu daripada husband aunty kan. may Allah bless u :D

dyna syamsuri said...

HB aunty!!!!
semoga panjang umur murah rezeki.
semoga bahagia, makin lama makin romantik!

Anak Wak Mail said...

happy birthday..=)

Fxysche Nas said...

salam kenal ^__^
happy belated birthday..
moge panjang umo..murah rezeki..bahagia dunia akhirat bersama keluarga tersyg....
amiiiin ;)

Rinah said...

Happy birthday :)

dobot said...

Happy birthdayy aunty! May God bless you always and have a blast. Keep the good work for you. Sy doakan aunty sukses selalu dgn business aunty! And have a better family in future :)

Hijabi Pearl said...

awwww! sweet nyaaaaaaa :)

chenta aziearem said...

so sweet.. luv this entry so much.. :))

nurain said...

bertuah badan dpt hubby romantik....erm.kita bersyukur dgn apa yg ade. semoga berbahagia selalu kak nani.
selamat hari lahir @>-----

Tuan Din said...

No pain no gain..

cik suka senyum said...

so romantik..nice:)

nas said...

Happy Belated birthday kak nani...moga k.nani sentiasa sihat dan dimurahkan rezeki serta dapat mgencapi kbahagian dgn family k.nani selalu.. :)

nas said...

Happy Belated birthday kak nani...moga k.nani sentiasa sihat dan dimurahkan rezeki serta dapat mgencapi kbahagian dgn family k.nani selalu.. :)

Wan Hafisah Collection's said...

oh my..saya rasa mcm nk mengalir airmata bila baca puisi ni

shahrukh said...

hepi belated birdday puan...every success always..love ur blog keep up.