Wednesday, December 15, 2010

Bila Cinta Tak Lagi Bermakna

Nougat...kesian kau...mimi memang tak nak kau...tapi kau tak pernah give up....Kau kena faham nougat....dalam hidup ni tak semuanya kita boleh dapat......apa da...kau mana faham....kau tu KUCING.

Bila cinta kini tak lagi bermakna

Yang ku rasa kini hanyalah nestapa

di tinggalkan masa lalu.


Dulu kau tawarkan manisnya janjimu

Yang ku sambut itu dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi tinggalkan diriku

Ku sebut namamu disetiap doaku

ku kan setia dimana tempatmu yang ku dapat hanyalah bayangmu

Hilangnya cintamu menusuk hatiku hingga ku memilih cinta yang fana


Perginya dirimu merobek hatiku
Hinggaku terjatuh dalam harapan.

Aku paling suka bila tengok kucing sedang tidur santai atas lantai...aku pun baring sebelah sambil memerhati wajahnya....eceh....Alisya nape balik sekolah muka macam tepung gomak?!





42 comments:

kakchik@ella said...

Mood romantis eh ari ni kak?

yellowie roses said...

comelllll kucing tuuuuuu
yang baju puteh itu poonn comelllll
hehehe

beeha ben said...

haha...
bila cinta versi kucing..
heeee.....
comel.

Princess Nur said...

comelnya nougat...

Peri PiA said...

miowwww

{ finieViolet} said...

Salam Pn Nanie..

Saya bukanlah penyayang kucing sangat. Tapi kalau kucing mcm ni tetiba rasa tersuka dan jd penyayang dengan kucing tetiba... :)

Cik Puan Nurul said...

kak nani ijinkan daku meminjam barang sehari dua makhluk berbulu tu tuk digomol2..hihi.anak saya cukup suka dengan kucen ni asal nampak menatang ni kat memana mesti dipeluk dibelainya smp xmo blk umah nak main gak kalu jumpe memana.nak membela umah duk ats langit ssh skitla nk uruskannya huhu kucen nk gik ngurat pun kene naik lif bagai haha nak nek tangga xdayooo..

Juno said...

kucing kucing itu sangat comel..!

romantik lah puan nani :)

chekgu Moe said...

aunty...cantiknye kucing!
yang putih tu mcm kucing molie..nama gegirl! =)

tajuk enrty same dengan hati yang nestapa hari ini...huhuhuhuuuu..

azureEn said...

geram nye tengok. rase nak geget2.. @__@

ummu ahmad said...

salaam k.nani=)
picture num 4 yang tak tahan. looking at each other macam dalam lovely cuddly movie lak.
sebab pegang Ahmad je,kalau tak mesti saya akan cium2 semua kucing2 tu, geram geram geram!

Kasih nur azie said...

aunty....gemoknya kucing2 tuh. aunty bg makan triffle chocolate mousse ke hape?

syazwani othman said...

comelnya kucing...geram rasa mcm nak peluk :))

O'gosh said...

puitis btol kak nani ni....

Mieja@Amiizaa2001 said...

kak, suka sgt dgn kucing2 akak cantek gebus:)

akak pon cantek....awet muda:)

PuPeL said...

comelnye tucing tu..auntie bagi kat pupel meh :)

cAmca Dan GArpu said...

cute!...

Kelly Chantek said...

suke posing meow yang 2nd last photo tuh... muka tgh frust tu..

NuRul said...

kekekeke cian Nougat dari dulu nak rebut cinta mimi...tak dapat..carilah kcing lain ya..kucing bukan sekor mcm kumbang

NaniRostam said...

Haha comel nougat ngan mimi kan...nougat tak tahu mimi dah tak da nafsu.....sian nougat....setia betul...tak nak betina lain.

Kak Nani pulak...tak leh kalau tak da kucing dalam rumah...rasa kosong sangat.....

Hari ni mood sedih......bila dengar lagu bila cinta mood pun jadi sedih. Besar betul pengaruh lagu dalam hidup..

dyla rosli said...

Comelnya gebu2 semuaaa ><

Auntie nani, mcm mana auntie jaga kebersihan rumah ek dengan adanya kucing2 tu. Sy tgk rumah org yg bela kucing banyak ni selalunya tak terurus. Dan berbau. Huhu.

Asam Makruh said...

romantika d'amor ke? :P

azlina aziz said...

Nougat yang comel. Hehehe. Husb saya pon suka kucing tapi saya tegas tak bagi pelihara kucing kat rumah sebab ada asthma. So, bila jumpa kucing2 kat mana2, dia lepas gian kejap la. Cakap comel la, bagi makan la. :p

NaniRostam said...

salam. taklah...mana ada rumah bersih sangat...kemas kadar yang terlarat dan sempat jer...

Keluargaku Syurgaku said...

Tomeinya si Mimi dan si Nougat nie....geram tgk.2, kite pun t'ingin nak bela kucing parsi nie.....

irmafittaputri said...

salam...auntie nani..sy ni follower setia auntie, hanis and .... monster jambu tu..dah lama nak tanya ni..aunti nye lantai...laminated floor tu brand apa ye siap bagi code boleh...heheh beli kt mana rm?? (kalau la boleh share sikit)..cantek sgt color die...gelap dn ade lining putih2..ye...berminat sgt2 nih...umah auntie chantek...kite follow auntie kt FB also..

cik suka senyum said...

comelnyeee kucing2 unty..gebu n manje..hehe..i love cat

zEha said...

aunty nani..
sy nk bwt kek, nk bwt red velvet cake..nak resipi yang mudah dan sedap ntk saya buat hehe..
blh2 kn?

Lyna Shaari said...

saya ni suka nk coment yg slalu terkeluar dr topik.sebab tu kak nani tak brapa nk layan agaknye..hahahah ;p okay2 pepun sy suka tgk rumah kak nani...bersihhhhh jek..kalau boleh uploadla dr setiap sudut gn hiasan2 sekali..hehe..

umi ameer said...

ingat iyer kisah apa tadi, rupa2nya kisah cinta kucen2 rupanya...
best jugak kan? buleh buat drama swasta gituuu!!!

Dong, Dia & Azra said...

Miiimmmmiiiii! We love you still walaupon jauh di mata, dirimu tetap dihati kami. Muah! Muah! Muah!

Filla ~ Kasihs said...

Ya Allah gerammm tgk meow meow nie.. rasa nak makan tinga dia..hihihi... *saya mmg suka makan tinga kucing.. sedappppp* hahah

princess tersesat said...

okey gak ble ngok kucing couple ni kan

princess tersesat said...

ok gak kan lau kdg 2 ngok kucing couple bestnyeeeeeeeee

dobot said...

HAHAHA. Kucing pun pandai pilih bulu aunty :P

mamaleen said...

videoklip baru

Anna Banana said...

mesti mengorat tak dilayan ni. hihi. saya pun suka sangat tengok gelagat kucing dalam rumah. penghibur hati! :)

munster said...

GOMOKNYE kucingggggg!gggrrrrr

cik suka senyum said...

kak filla jangan makan tinge kucin..sian dier nt xde telinga...hahha

nurul fiyda said...

Comelnyer kucing akak... :)

Tuan Din said...

Cantik kucing...
Saya suka kucing. tapi bila dah besar dia suka kencing kat langsir...

Wan Hafisah Collection's said...

No wonder hanis so funny. look at auntie! ehhehe...