Tuesday, December 7, 2010

Gatal Tangan

Bismillahirahmanirahim. Assalamulaikum semua.

Wah dah berubah aku. Selalu tak tulis pembuka kata seperti di atas. Ada lah kadang-kadang kalau teringat. Selalunya lupa atau tak perasan.

Berhijrahlah sikit-sikit kalau tak boleh seratus peratus kan.

Alhamdulillah. kelmarin aku menerima rm350 gaji pertama anak sulung yang baru dapat kerja tetap. Terima kasih Liana.Rm100 aku hulur kat daddy dia. Dapatkan berkat ayah untuk anak jugak.

Patutlah tapak tangan kiri asyik gatal jer. Bila-bila aku fikir-fikir nak dapat duit dari mana ni. Nak kata duit kek, hari tu tak da tempahan. Tup..tup pagi tu sambil makeup untuk ke office tiba-tiba Liana menghulurkan duit pada ku.

Hanis : Amboii....dah dapat gaji ke akak?

Liana : Iyee........

Hanis : Berapa gaji akak dapat?

Liana : rm1xxx plus-plus.

Hanis : Ehh bukan ke gaji akak rm2xxx plus-plus.

Liana : Ala rm2xxx plus-plus tu DUNIAWI jer.....

Pandai Liana melawak pagi-pagi.

17 comments:

Peri PiA said...

Alhamdulillah,tahniah utk anak pn nani

SyahmiFikri said...

wahh.. itu la sebagusnya.. anak memberi duet kpd parents.. lallaa

eynda said...

Gatal tapak tangan kiri nak dapat rezeki ek....eynda ingat gatal tapak tangan kanan .. :-)

Cik Puan Nurul said...

wah baguss anak akak..Bagi saya byk tuh rm350 tuh..yela sesetengah tu nak bagi rm50 pun dah berkira bagai padahal berkat tu yg penting.penah saya bg rm20 je kat mak masa tuh memang dah xde duit sgt balik kg pun bukan time gaji,mak xminta tapi xsedap hati kalau xbagi apa2.kalau xbg duit sy bg kain pasang ke,tudung ke ,keronsang ke camtula.sampai skrg pon gigih simpan duit lebihan brg dapur tu belikan something untuk org tua kalo blk kg.

Leen said...

Alhamdulillah, seronok ye auntie anak dah boleh bagi duit dari titik peluh diorang..

faraulah said...

Dah lepas satu tanggungan yer Kak Nani.. :D

Kalau bg duit kat mak saya,disimpannya duit tu...
so...saya lebih suka bagi barang, baru dia guna/pakai..

Aida Zafirah said...

alhamdulillah...:)

Dong, Dia & Azra said...

Tahniah! Saya pon tak pernah lupa duit kopi untuk mak ayah. Setiap kali dapat gaji, itu yang pertama sekali saya langsaikan barulah duit rumah dan kereta. Kadang2 skip rumah sebab nak shopping dulu ;P...Dan Alhamdulillah walaupun tak kaya, tak naik gaji, takde berkepuk dalam ASB dan sebagainya, rezeki Allah sentiasa cukup untuk saya anak beranak. Mungkin berkat doa mak ayah. Syukur.

ain itu mata. =) said...

hilang perit jerih membesarkan anak2 bila mereka dah berjaya. bekerjaya. walaupun ibubapa tak mengharapkan apa2 pemberian pun. Tahniah auntie bjaya mbesar2kan anak2 auntie. Sy harap bile da keje nti sy dpt kasi yg terbaik utk mak dgn ayah ..amin.

miz.millyna said...

bagusnyer nak puan nani.. bila dh keja nt, nk wat macam tu jgak la.. hargai pengorbanan mak n ayah..

http://mizmillyna.blogspot.com/

mamaleen said...

Alhamdulillah..
memang berkat la gaji liana nanti.. Insyaallah..

abang ensem said...

Haus pulak tekak ni nak minum cappucino kat Oldtown. Bila nak lepak ngan teman lagi ni??

Ieza said...

wah bestnya..bertuah dapat anak yang x pernah lupa tuk kongsi wang gaji mereka...

An Aspiring Writer said...

"ala tu semua duniawi je."

ahahahhaha

i like!

Tuan Din said...

Bukan Nilai RM yg dipandang... yg lebih utama Nilai di hati Lina..
kan,kan?

PINATBATE said...

Semuga bertambah keberkatan..Alhamdulillah dan tahniah Liana.

bungatanjungwangi said...

bestnye bila gatal tangan..hehehe