Saturday, December 25, 2010

Hanis Zalikha di Radio 24 stesen 93.9 Pada 27/12/2010 jam 8.30 pagi.

Bila cerita anak dara saya atasi Siti Nurhaliza keluar muka depan surat khabar Metro dan keluar suratkhabar Berita Harian Singapura maka ada beberapa pihak media ingin menemuramah Hanis tentang cerita disebalik nama yang tidak pemes tetapi mendapat tempat ke 6 dalam carian google malaysia di antara ratusan ribu atau mungkin sudah mencapai angka juta penduduk rakyat malaysia.


Maka dengan tak secara langsung saya pun terbabit dengan 'kepemesan' Hanis dengan melantik diri sendiri sebagai draybar cum manager Hanis yang setia. Sebenarnya saya ni pengurus hanya pada nama. Segala keputusan tetap Hanis yang tentukan. Hanis adalah seorang anak gadis yang lebih suka bertindak secara professional dalam segala urusan dan berpendirian teguh dalam apa jua keputusan yang dibuat. Kadang-kadang bagi orang yang tidak memahami mengata Hanis sombong. Walhal apa yang sebenarnya, dia cumalah seorang yang tegas serta lebih suka bersifat 'low profile'. Sikapnya yang begitu sedikit sebanyak adalah merupakan salah satu faktor yang meletakkan dirinya di tempat sekarang.



Siapalah tak bangga jika mempunyai anak seperti Hanis yang hampir dalam semua perkara beliau sangat matang dan bijak berfikir berbanding usianya. Dia dilimpahi Allah dengan buah fikiran yang kreatif serta selalu mengambil tindakan yang matang dalam setiap langkah. Selain itu, dia adalah seorang yang spontaneuos, ceritalah apa sahaja masalah dengan dia, dia pasti dapat memberi pandangan yang bernas . Bagi saya dengan sifat-sifat kepimpinan yang adalah dalam dirinya serta segala pandangan dan pemikirannya yang jauh memang mampu menjadikannya bakal seorang pemimpin atau ketua waima sebagai ceo syarikat-syarikat gergasi.


Baik dari segi cinta, pelajaran, pergaulan Hanis selalu tahu apa yang terbaik untuk diri dan keluarganya. Maka dengan itu saya sebagai ibu tidak banyak campur tangan dan hanya perlu memberi sedikit garis panduan dan yang selebihnya keputusan tetap di tangan dia.




Hanis di Harian Metro.


Dia tahu mak dia sibuk mengalah peniaga pasar ikan tapi nak jugak mak dia hantar dia kulu kilir.



Seronok bila ada blogger yang sudi menegur saya ketika di Bernama TV.





Bersama dj dan penerbit radio 24 (93.9)





Walaupun pestime masuk radio tetapi Hanis dapat menjawab semua soalan dj dengan bernas dan bersahaja. Tabik spring arr kat Hanis.






45 comments:

liyana said...

tahniah atas kejayaan Hanis.. u are a proud mom ^_^

Nur Bahiyah Ab. Rahman said...

tumpang hepi untuk aunty and hanis...:)

may God bless you and your entire family ....:))

Siti Hajar Masri said...

makin glamorlah k.hanis..hehe~

cik EPAL said...

tabik spring jugak ahhh kat Hanis. hehe =)

Byzura Mj (By) said...

sejuk mak yang melahirkan dia kan? autie... congrats auntie..

xiQaLuchaS said...

cayalah hanis..you are so lucky to hv her as your daughter aunty..

xiQaLuchaS said...

cayalah hanis..you are so lucky to hv her as your daughter aunty..

MaS PuTRi said...

wow.. hanis.. congratulation! tak tahu pon hanis kuar paper hari tu (saya bukan pembaca Metro)

Cik Puan Nurul said...

kak nani tetap nampak paling menawan diantara yg lainn huhu..awet muda sungguh..dah macam kakak je ngan hanis.hanis mmg nmpak matang xnampak macam muda remaja ahahaha..maksud saya cara pembawakan diri dia la sbb saya pun ade adik yg lebih kurang baya hanis ni.

Epul Azimi said...

tahniah utk akak,tanpa akak dia tak kn berjaya sampai begini.congrats to her..:)

cAmca Dan GArpu said...

tahniahhhh hanizzz n kak nani..T_T

dobot said...

Heeee. :D
Good luck keknis :)

A.S.T.I.N.A said...

And she is very lucky to have a supportive mother.. All the best ya~

mmg sgt cantik Hanis dan ibunya juga.. weee ^_^

Khairi Aswad said...

beruntung puan ada anak seperti hanis.. & sy pon tumpang bangga sbb sama2 menjadi student uitm.. sampaikan salam kat hanis ye.. :)

Nia Dhani Nasir said...

Wah,bangganya dapat anak cam Hanis...
Tiba-tiba sye yang eksited lebih...hehe...Tahniah....:)

nas said...

mmg hanis seorg yg cantik n matang orgnya...nas suka tgk dia kini dh pun bjaya n mula dkenali dsbbkan kegigihannya sdiri walaupun beliau masih muda so x tkejut jika beliau dpt mgatasi siti nurhaliza.. apapun nas doakan agar beliau akan terus bjaya n dikenali dimata dunia..insyallah.. :)

Rosliza Roslan said...

alhamdulillah, bertuah sangat aunty, sy pun pun tumpang kagum..

umieaisyah said...

mmg so surprising ada org yg bole beat ct....hanis must be so special..bertuah kak nani..

cik suka senyum said...

mantap hanis mantap!!! bangganyaa unty ade anak macam hanis..:):)

Yong Sofea said...

hanis best! :)

Lyna Shaari said...

bertuahnye kak nani ;)dapat anak mcm hanis zalikha..mmg hanis zalikha pun dier..heeeeeeehehe.bilalah sy dpt bertemu dgn akak nie :)mau mtk otograf..hehe

wansu said...

happy betul dpt jumpa kak nani di bernama ari tuh...mmg hari tu ari bertuah kitaorglah..dpt jumpa kak nani n hanis yg femes amouss...best sebab tak sombong n sgt baik..thanks kak nani n hanis..sudi bergamba ngan kitaorg

Oyis said...

wah.. seswai skali kak nani jd manager gitu. elok la parents yg handle kan, apa2 semua info dpt first hand, nak kena fitnah pon susah sket. ala2 miley cyrus ngan billy ray, mmg kombinasi mantop!

Fie said...

wohooooooooooooooooooooo congrat hanis!

Amirrah Zawani said...

minat hanis zalikha..
tahniah akak, hanis memberi satu kebanggaan kepada akak.. siapa yg tak bangga kan :D

azlina aziz said...

Wahhhh...best nye. Hanis semestinya HOT dan TOP sebab semua blogger kenal dia ;p Baca entri dia pun kelakar2, cantik dan paling penting brilliant idea :)

Azrine said...

tahniah!!

AQisH said...

ye laaa..tq so much kak nani sudi amek gamba ngan kitorg pastu tempek plak kat dlm blog yg glams ni hehe ;-)

semakin pemes amos la kak nani & hanis kan..xpe rezeki tuuu..gud luck for both of u..

kzai said...

tahniah hanis...semoga lbh berjaya lg...

kakchik@ella said...

ye la kak. Mula2 jmpa hanis aritu ela pun rasa dia sombong tp sbnrnya Hanis low profile. Better camtu kak dari 'over'. hihi ..

nba-Nur said...

Tentu bangga Kak Nani ada anak mcm Hanis.. Semoga Hanis terus berjaya..

Jαnnαhツ said...

u r a gorgeous mom having a gorgeous daughter living a gorgeous life... (brapa bnyk gorgeous lah)

Hijabi Pearl said...

auntie! i pernah terserempak dengan hanis banyak kali, kebetulan :)
hanis cantik and low profile, betul.
padan lah ramai nak tahu pasal her personal life. hehe. congrats hanis!

Tuan Din said...

Pernah tgk Hanis kat Youtube tentang Dream Girls.. cara dia menjawab soalan mmg menampakkan dia seorang yg berperinsip.. Tahniah Hanis!!

Tuan Din said...

Eh! jgn cakap CEO, Menteri pun layak hanis tu... entah2 nanti jadi PM Wanita pertama Malaysia kot..?!!

Filla ~ Kasihs said...

tahniah buat hanis & kak nani.. perghh miss plak metro tu!! tp hanis mmg mature dari umur.. intelligent sungguh!!! jarang sgt org melayu kita mcm tu.. salu omputih..ye dak? sejuk perot ngandungkan hanis ;)

cik suka senyum said...

ape petua unty didik n besarkan hanis ye??

NaniRostam said...

Salam. Petua dia...masa mengandung saya banyak makan benda-benda berkhasiat tambah darah dan sebagainya.Sehingga masa lahir adalah anak yang paling besar dan paling berat.

bintangjauh said...

Ratuku Nani, ya ampunnn anak Hanis dan mamanya teramat anggun seanggunnya. Memang jelas semestinya seorang ibu punyai aura kewanitaan yang amat tinggi sahaja yang dilimpahkan dengan utmost, greatest, and highest quality, akan dikurniakan seorang anak yang boleh membawa sebuah kebanggaan kepada seorang ibu juga ayah dan yang terpentingnya ialah asuhan yang suci-murni dari kedua belah pihak ibu-ayah seiring bersama. Alhamdulillah keatas Allah SAW, kesyukuran suci hanya padaNYA. Salam manis manis madu.

cik suka senyum said...

tikiu unty share petua tu..hehe..tengok kt pic hanis share time die baby mmg beso..hehe..comeyyy

PeNgEmiS dUniA said...

wah ! jmp blog mak hanis , mang mak borek anak rintik ! *eh ade eh peribahasa ni hehe

Ati Masrif said...

bertuah kak nani dapat anak macam hanis

bertuah juga hanis dapat ibu yg mcm kak nani...SUPERWOMEN!

Peri PiA said...

rugi3...terlepas3

CT said...

Bestlah Hanis..terus maju...u're good mom

Wan Hafisah Collection's said...

sy terlewat mengikuti blog ini. tapi saya suka tulisan auntie. sy harap ank kecil sy sebijak Hanis.