Sunday, October 10, 2010

Apple Milk Shake Dan CheesyyyYummy Bread

Assalamualaikum....selamat berhari minggu....

Bila hari minggu...hari cuti-cuti...selalu benda pertama yang terlintas mesti nak bersantai di kedai mamak kan?

Budak-budak apatah lagi sukanya roti canai....roti telur...roti planta...

Tak boleh salahkan budak...kalau kita yang biasakan begitu.


Kenapa tidak kita fikirkan sarapan yang enak dan berkhasiat untuk kita dan anak-anak...

Simple jer...ok ikutlah seperti apa yang saya buat ya....


1. panaskan oven

2. atur roti wholegrain gardenia (gebu sket)

3. parutkan di atas roti tuh...keju mozarella (walau harga tak brape rela tapi sekali sekala jerr)

4. tabur bawang putih cincang

5. tabur bawang merah cincang

6. tabur buah tomato cincang

7. last sekali tabur oregano atau rosemary atau mixed herbs.(yg mana-mana available la ya....

8. masukkan dalam oven dan tunggu sampai kekuningan.


Untuk minum buatlah jus apple campur susu segar dan ais ketul. blend sekali.




Taa da..............










Ok mata sepet-sepet lagi....tapi selera... grrrr




Apple Milk Shake dan Cheesy Yummmy Bread

22 comments:

mamaleen said...

nampak sedap la.. nanti nak try..

ezanoor said...

wahhhh... even simple tapi sedap... akan dicuba pada masa akan datang... heheh

l y n n a s h a a r i said...

apa jua resipi akak..seronok saya melihatnya ;) free2 mintak akak jenguk belog sy yg tak seberapa ini..im ur silent reader ;)

eesyaheera said...

auntie ni buat roti pun nampak sedap T.T

rohayatie nordin said...

rasa macam nak ary2 kt umah aunty nani sebab breakfast sedap!!law kt uitm shah alam cmnie kn best...ngeee~~tp itu cuma lah angan2..kolej seroja xde oven.xde gas n xde ape2~~so poor~~^__^

kakchik@ella said...

Alahai ... bestnya kalo dpt jdi part of this famili.

Sehat ke kanda Nani?

eliani said...

aunty wat ape pn cm sedap jek nmpk..aunty kasi la resepi spageti..

PinQib said...

nak jadi anak autie sahari boleh x?

Jum Singgah yer
Latest entry di:

Kehebatan 2010 hanya untuk….

joijoi80 said...

kalo cantik mesti sedapp... huuhuh kak nani mmg rajin

cf-ipm said...

nak try la..ada resepi y chef..

JULYA said...

simple mcm tu pn dah nmpak sedap...hurmm....bile la nk ade rumah sendiri ni

hasrul hassan said...

salam ...
yang lain2 tu dah ok dah .. bila tiba kat herbs ni .. adehhh susah lak rasanya nak carik kat pekan Parit Buntar ni .... hmm nampak cam delicious .. heeee ....

perpun thanks sbb sudi kongsi ..

aNnAsUe'G said...

definitely akan dicuba nnt! thanks akak ye. nnt share la resepi lagi,dah mati akal dah tatau nak masak ape tiap2 minggu. heheh.

n.k.syaheeraredzuan said...

wuuuu, yum yum~ :D

Leya said...

yummy............
sedap2..
balik nak try..hehe

sharifuddin N shakina said...

wah..sedapnye..mesti cuba nanti!..
makcik nampak cantik walaupun 44..takpe..mak saya 45..hee..:)

Jabberholic said...

Good, simple, yummy recipe. Thanks for sharing it with us!

zie said...

Thanks Auntie sebab share bfast yang merveles nie.....

~Nur Finie Afnie~ said...

Salam..Pn Nani..

hurmm..yummy gitu..

slalu buatkan hubby breakfast cheezzy garlic bread aje... nk try buat ni pulak la..sodap..

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

sangat menyelerakan nanti saya mau cuba :D

i3na said...

alamak senangnya n nampak so yummy... nak try buatlah

Ladymeen said...

Salam kak nani,
Saya pembaca setia blog akak, tq coz sudi share stories and resepi yang menarik .. Suka nak cuba masakan mcm kak nani buat..... Tq again!