Monday, January 17, 2011

Sebijik-bijik Ngap Ngap

Assalamualaikum.


Dah dua minggu kot tak makan Red Velvet. Budak-budak pun dah rindu. Maka semalam memanjakan diri dengan Red Velvet cappi dekeret dengan oreo dan syuge pes....yummy.







49 comments:

Fie said...

aunty, red velved versi ni, aunty jual jugak ker? atau buat untuk makan sendiri jer?

LeeN said...

salam auntie :)

leen suka amat tengok cake auntie. InsyaAllah nanti ada peluang nak cuba. plus, leen suka apa yang akak salu share dlm blog ni. about life, marriage, kids, and all lah senang cite.

keep writing! (^_^)

saufee fadhillah said...

yummy...

saufee fadhillah said...
This comment has been removed by the author.
NaniRostam said...

Salam pagi....

Fie : Haah red velvet cupcakes topping mascarpone cheese tu saya jual satu rm2.50.

LeeN : Boleh. insyallah.thank u so much.

{ finieViolet} said...

sedap..sedap..

Puan ApasH said...

Waahh..cute nye. Dah le cute mesti sedap...

O'gosh said...

waaa..sedapnya...

Tuan Din said...

adoii byaknya makan kek... nanti kencing manis kang!!!
larikkkk

dali said...

salam kak, rasanya akak jadik agen gak jual supplemen2 yg akak makan. sebab akaklah modelnya so bukti ada di depan mata kami.. boleh ker kak?? hehe.. luv u kak.. take care

saperakue said...

auntie~ comelnya kek nie... trasa kurus puasa =_=! auntie nape saya buat cupcake dia slalu jd senget.. skali dua jew dia naik dgn comel sekali... ada tips x?

nuraitul said...

aunty nani, nak tnya..kalu order..delivery area putrajaya blh ke..??

Tuan Din said...

auntie ada darah Nogori 9 tak? ada cerita buat orang2 nogori disini
http://tuandin-tati.blogspot.com/2011/01/orang-negeri-sembilan-tidak-boleh.html

Annne [ A ] said...

aduss..terliur la aunty.....

Cahaya hidup said...

Saya dah cuba masa akak hantar utk charity sale kat petronas KLCC...best giler dia punya cream...saya syorkan akak buat kelas jugak...

Cahaya hidup said...

Saya dah cuba masa akak hantar utk charity sale kat petronas KLCC...best giler dia punya cream...saya syorkan akak buat kelas jugak...

Cahaya hidup said...

Saya dah cuba masa akak hantar utk charity sale kat petronas KLCC...best giler dia punya cream...saya syorkan akak buat kelas jugak...

biruVSpink said...

sedapnya...yummy yummy ;)

Cahaya hidup said...

akak...yati dah beli n cuba jugak masa charity sale @ petronas KLCC...best bangat...akak kena buat kelas jugak la....

marina anakcikbob said...

saya suka makan cakes n cupckes.. tapi saya xsuka whipping cream/icing.. xgemar rasanya yang agak memuakkan.. hehe..

KizZ said...

ya allah auntie sedap gile..
kechix makan ngan kwn x puas..
nnt nk beli lagi..
nnt kechix nk buat entry cupcake kat blog kechix eh..
nak bgtau sume org kek auntie sedap gile2..

KizZ said...

ya allah auntie sedap gile..
kechix makan ngan kwn x puas..
nnt nk beli lagi..
nnt kechix nk buat entry cupcake kat blog kechix eh..
nak bgtau sume org kek auntie sedap gile2..

NaniRostam said...

Salam semua...yummy yummy memang sedap. Kalau nak senangkan diri boleh jer order...kalau nak susah-susahkan diri...buat ikut resepi yang ada di sini.hehe

Tuan Din : Den bukan org nogori...den ni anak jati johor. Tapi bespren den orang minang tu la pasal.

Red velvet tu sangat sedap. Manis-manis buah. Topping lemak-lemak masin mascarpone cheese. Memang heaven.

Marinaanakcikbob : jangan bimbang...i butter cream tak main....

Cahaya hidup : terima kasih.insyallah kalau ada kesempatan boleh buat kelas.yang penting kena jujur. Ada orang jual kek sedap tapi bila buat kelas resepi tak sepenuh seperti yang di buat untuk dijual.Saya dah terkena tu makanya nak buat kelas ni pun kena bersedia fizikal dan mental.

Saperakue : kalau kek senget benget tu masalah oven yang kepanasannya tak sama rata. Selain pergi repair, boleh juga pusing-pusing tray sekejap-kejap supaya mendapat haba yang samarata.

Dali : Oh ya...kalau nak supplement tu boleh telefon kak nani. Kak nani sibuk sampai belum bersedia nak promote produk kak nani tu. Tapi buat masa ni kalau nak beli boleh kak nani.tengs.

NaniRostam said...

KizZ : terima kasih daun keladi...nanti kechik kawen order yang tiga tingkat kek pengantin red velvet u.....heheh

Cik Eka said...

uishh sedapnya aunite......
eka mmg tringin sgt nak makan kek red velvet auntie....tak tahan asik tgk dalam belog jer..hehe

A.S.T.I.N.A said...

Ya Allah menggodanyaaaaa... uhh uhhh

Anak Wak Mail said...

sedapnya...nak sikit..=)

PERSIAPAN PENGANTIN BUDGET said...

aunty buat saya lapar... huhuh, nak cikit boleh? ;P

afni+hafiz=dani said...

salam auntie

x pernah rasa red velvet nie macam mana..tapi semua cake auntie nmpk yummy =)

NaniRostam said...

Salam. Ha nak tahu kenalah order...tapi dijamin sedap.hehe.insyallah.

Cik Puan Nurul said...

nak raserrrrrr....

AFIQ AZFAR said...

mcm mana nk order mak nani...kita duk jauh...huhu

MiSS iZZati said...

salam..aunty,nak tanya kalau red velvet cup cake ni minimum order brapa??

ibu iris said...

erm..cedap nye..terliur sy....

aizeepesona said...

comel2 manje kek tu macam kak nani..boleh gitu? hee..

zEha said...

nak resepi!!

bintangjauh said...

Ratuku Nani, sedap mata memandang lagi sedap jika dapat sekali ngap ngap kek red velvet Nani tu tambahan tersangat jelita dengan bungaan putih lagi. OK, Ratna nak turun kedapur start me-baking kek red velvet resepi a la Nani ke, a la Martha Stewart ke, a la joy of baking ke atau a la Made in Peranchis? Cuba dan tengok dulu. Salam manis manis madu.

nurain said...

dap nyer........dpt tgk je la.....hihihihih....insya allah akn cuba nak try oder....tpi mkn sorg jer...nak oder ckit ble ker?minimum brape biji ek...
kek kak nani tu,kalu sy oder buat 1kg ble ke buat kan?

cik suka senyum said...

cantiknyeeeeeeeeeeeeeeeeee...:):)

fieza said...

kak nani...comey nyeee... tingin tau nk decorate cupcake comey2 macm tue..tp tkot nnti xlawa pulak...

CiK NuYu said...

meleleh air liuq tengok...

Hanin Farhana said...

Salam Kak Nani... thanks sebab share resepi triffle.. saye dah 2 kali buat, semua orang suke... and it looks nice, too... kawan-kawan dok mintak resepi so saye just link ke blog Kak Nani.. takpe ek?!

AQisH said...

haii..bilalah dpt rasa ni hukk..

Ashypink said...

aunty nak tanya..kalo ikut adunan resepi yg aunty bagi tu..brapa bijik cupcake boley dpt ya?

cik suka senyum said...

sedapnyeeeeeeeeeeee...sy nk order gak...suke yang mini2 n kecik2 ni...

cik suka senyum said...

aunty..minimum bole order bape bijik ye??? ade kos penghantaran ke?
teringin la nk mkn tengok ni...sukeeeee

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

peewwiitttt...mengiurkan...

minOru satSuke said...

suka sangat visit blog untie...boleh terliur tgk kek and masakan lain... (^_^)

Farahin Lq said...

aunty,cmne na buat toping cream tu?kite da beli whip,tapi tak taw na wat cmne.huuu