Wednesday, January 19, 2011

Mahu Cantik?

Assalamualaikum...

Ramai yang bertanya macam mana saya jaga paras wajah dan badan yang menten walaupun dah beranak tujuh you. Alhamdulillah..Jawapan pertama saya..beranaklah banyak-banyak. Tetapi disebabkan ko tu dah tutup kodai maka usahakan lah cara lain.

Nak cantik tak mudah ya kakak-kakak. Kena usaha jugak. Pakai kederat, pakai duit, pakai masa.

Jangan harap muka ko sama macam sepuluh tahun yang lepas bila ko bangun pagi tadi ..kalau kau punyalah malas nak cuci muka, nak makan kolagen, nak makan vitamin, nak pakai krim bagai.

Orang perempuan ni kena cantik dari hujung kaki ke hujung rambut...baru sedap mata laki ko mandang. Kalau setakat ko jamu laki ko makan sedap-sedap ..tapi muka ko tak semenggah...perot laki ko boncit ko cinta kasih sayang lagi kat dia tapi bila perot ko yang boncit...muka tak semenggah...hari ni memang ko seronok sebab perasan laki sayang kat ko...esok lusa jangan berharap perkara yang sama ya. Dia belum nampak yang lain.....

Spesis manusia tak macam spesis ikan. Ikan betina ni pulak kalau yang jantan tu tak cun...maka tak hendaknyer dia...advance jugak spesis ikan ni. Pandai ikan betina kan.

Lagi satu yang saya perasan perempuan ni kalau malas jaga badan..jaga muka...memang sah-sahlah malas juga nak buat kerja -kerja lain.Ko kalau dah dasar. Jangan ada yang terasa sebab saya tahu pembaca blog saya rajin-rajin belaka. Kalau bukan jenis yang rajin mesti dia tak minat apa yang ingin saya sampaikan dan tuliskan di sini.

Jadi sesiapa yang berminat nak tahu petua-petua kecantikan dan produk kecantikan yang saya guna maka sama macam nak order kek...sila telefon saya...terima kasih.



73 comments:

Fie said...

aunty bagi lah tau dekat sini...:)

KUREKURE COMEL said...

comel sgt.....mcm adik beradik je dgn ank2 akak...hehehe

Tuan Din said...

Fuh!! Sentap Mak!!! nnt ada yg anon serang nnt auntie...

missbby said...

akak memang cun, tak cam dah beranak 7..maintain gitu..:)

Azura Abdul Jamil said...

ala malu ler nak call...aper kater k.nani share kat sini~~

y u y u Z u l a i k h a said...

terima kasih aunty sudi jenguk belog kerdil saye.. wuuuu T_T terharu..


tu la.. saye suka jaga muka, tapi malas nak wat keje.. cam ne?? ;p

UmiDAnisH said...

ala.... tak habis citela kak.. cite la... nak call2 segan,hihih

Siti Takhirah said...

wah kena telepon ker?suara aku ayu.

Dzanie said...

lor...nk kena tepon ker???seganlah kak nani....:)

Zuran said...

betul..saya selama ni memang sangat mengagumi kak nani...rasa nak wat idola la...a perfect wife and mother ..tu jer nak cakap....

Rosliza Roslan said...

alaaaa...auntie gitahu la kt blog..plez33..kang sy nyanyi lagu aliff aziz kan...o_O

cik nur said...

hurm skang nur rasa mcmnk jge badan hehehe
walaupun anak dara tapi nur dah bam bam hehehe

A.S.T.I.N.A said...

Part malas tu yg sebijik kena pd patik huhuhu

azrina said...

la... ingatkan nak bagi petua tadi. hahaha..

NoRa said...

u mmg cantik kak nani..ada kelas tau hehe

suzzsuzie said...

wah..siap boleh telefon...x ganggu buat kek ke...apapun knani mmg cantik

Zareda Norman said...

ya saya berminat nak order kolagen.. memang nak cantik tak mudah.perlu masadan kerajinan..

ada kawan2 zar suka je cakap hari hari pakai bedak johnson aje kat muka tak yah nak tepek krim mahal mahal.. kulit ok jer.. tapi hakikatnya cubalah tengok bebetul.. cecah umur 35 nanti.. tahulah

Anak Wak Mail said...

ala..ingatkan nak tulis kat cni..=)

Filla ~ Kasihs said...

kaknani, nak tau pasal kolagen pls.. dulu saya makan..now dah maleh..ingat nak start balik.. tp tengah consider collagen yg best..dan harga yg jgn ler meletops sgt ngeh ngeh.. leh email kat filla? framekasih@yahoo.com tq kak nani... ai pon nak cun mcm kak nani.....

cik suka senyum said...

aunty kongsi la kat blog..nak tahu jugak ni.....:):):)

cik suka senyum said...

ramai yang berharap aunty dapat kongsikan kat sini...

arap aunty sudi la yea..hehe

Cik Suheela said...

aunty, gtaw lah kat sini heeee :) nak cantik jugak hehehe..

MeL said...

agree!! inilah realitinya. pompuan mmg harus jaga badan. bkn tuk tatapan laki je, tuk diri sendiri jgk :)

My MiRa said...

cantik...mira datang sini ya..

A.S.T.I.N.A said...

saya mau juga kolagen...
saya mau cantik mcm Madame Nani...
kena buat 5 orang anak lagi..
Semangat ^_^..

aizeepesona said...

apa kata kak nani tunjukkan gambo2 barang2 kecantikan akak kat blog nih..hee..plzzzz..lagi sonang kalau ada orang nak order.kalau harga ok boleh order..kalau mahal den sonyap yolah..hee

PynGees said...

ala auntie..nape x publish aje kt blog yg glamer nie..actually saya mmg t'tanya2 sjk lama apa brg2 kecantikan yg auntie gunakan...nk tanya sndri malu arrr :D

Ummi Alifya said...

kak nani...memang cantik sangat...bergetah...dan mantap...

roshafika said...

aunty kongsilah dekat blog.. nak tau jugak nie:)

uji6june said...

Alhamdulillah ..

kadang-kadang orang yang cantik ni bukan kerana mekap tebal patploh inci .. tetapi kerana jiwaraganya bersih .. maka terpancarlah di zahir wajah ..

.

sweet life said...

terbeliak bijik mata saya..
terkejut seklai kena call kalo nak tahu..
huhu..
padahal tgh semangat gila ni camner nak maintain cantek dan cun..
huhu...
share is caring aunty, :D
cer cerita.. cer cerita... hehe

NaniRostam said...

Salam semua....ala call lah kak nani ni kalau nak bertanya...kalau sms tu takut tak terjawab pulak....


uji6june : tak dapek den bayangkan mekap 4ploh inci..........dari pagi cuba membayangkan tak dapek juo.

Betull tu hati kena bersih. Wajah kena bersih jugak. Sebab hati yang bersih adalah terbit dari orang yang rajin menjaga penampilan dan kesihatan tubuh badan.

Kalau pakai kolagen..vitamin...krim muka tu tak yah pakai mekap 4ploh inci Ji....pakai ala kadar pun dh nampak cun...

NISA KHAIRI said...

ala...kak nani share la kt sini..nk sms kang saya banyak tanya mcm mana?hehehe

~nadyahoney~ said...

mmg kene kje keras klu nak sentisa cantik...

shazika said...

aunty gojes..sy baru 20. nak tahu pasal kecantikan ni utk diprakrikkan sblom tua...
harap aunty share lah kat belog..huuhuhuhuhu

plissss aunty T__________T

aizeepesona said...

plzzz..plzzz...plzzz...kak nani jangan nakal.hehee

letak ar gamba..nak kena nyanyi lagi skali nih..

ibu iris said...

share la auntie........
pliz..

ibu iris said...

nk tel segan..psl sy xberapa ramah ...ala antie..share la kt sni jew

Lin Elier said...

Kami pon teruja tadi membaca, alih2 ending nak kena telepon ...

Hajat di hati mmg nak tahu. esp brand kolagen tu.. vitamin EPO ker, Fish Oil ker... tapi amat amat segan sangat nak telepon...

Siapa la kami, bukan kenai sangat pon.... isykk... malu lah Kak.

Akak kalo tak keberatan email buleh?
sales.elier@gmail.com

Thank you.

Lin Elier said...

Kami pon teruja tadi membaca, alih2 ending nak kena telepon ...

Hajat di hati mmg nak tahu. esp brand kolagen tu.. vitamin EPO ker, Fish Oil ker... tapi amat amat segan sangat nak telepon...

Siapa la kami, bukan kenai sangat pon.... isykk... malu lah Kak.

Akak kalo tak keberatan email buleh?
sales.elier@gmail.com

Thank you.

cik suka senyum said...

segan lak nak call aunty...hihi..:):)

ibu iris said...

share la auntie...........

MariaFaizal said...

An eye opener.
Saya baru anak dua but x dpt nak control selera makan :( dan agak malas nak exercise, jadi buncit nyer..haih..sigh...

Akan cuba lebih rajin utk diet & exercise selepas baca sis punyer blog :) insyaAllah..

bintangjauh said...

Ratuku Nani, Ratna ni part-part kecantikkan memangnya kalah, ya-lah dari kecil semasa menetap dengan Moyang asyik kena "brainwashed" selalu dengar "ngape nga jat nian" bahasa Moyang dari Bengkulen, maksudnya "kenapa kau buruk/hodoh sangat" Alang tu. Makanya bila kurang jelita kena sedar diri pandai jaga perangai/sifat yang jelita kalu bak kata orang-orang tua dahlah buruk perangai sama dengan rupa, buruk lagi hodoh. Tapi seperti Nani semuanya ada, beruntung sungguh. Jika ada petua-petua antik dari nenek-moyang kita, gempar-kanlah diblog ya. Salam manis manis madu.

kakchik@ella said...

Eh ... Ela rajin kak. Echewah .. masuk bakul angkat sendiri lagi. hihi ..

Pembawa_Wacana said...

kene amik petua ni...boleh bagi kat isteri i..:)

Aida said...

Salam kak nani ... kak nani ni mmg best lah .. mcm mana dlm blog, mcm tu lah kat luar .. apa pun, kek nani tetap best ..
salam dari Nor @ Aida .. :)

ANNE said...

memang susah kan nak maintain jelita dan slim ni.
saya ni kalau boleh, bukan takat call, nak datang terus rumah kak nani...belajar buat red velvet kek...hehehe.

nisa khairuddin said...

bila baca post aunty rasa mcm insaf and nak start jaga secara serious tapi nanti mesti mcm tak ingat jugak. mcm mana aunty... :(

puteri gunung keriang said...

kak nani memang cantik..wanie suka tgk kak nani..bila masa yg sesuai utk call kak nani (maksud wanie yang xganggu kerja-kerja kak nani)....

gadizgula said...

erm....kita x nak cll Aunty Nani lah. Nak terus p rumah Aunty Nani leh x?? ekekeke....serius mmg adore giler dgn Aunty Nani.

p/s: nak share rahsia aunty dgn mak kita jgk la nanti... ;D

Hidayahmk said...

Assalammualaikum

Saya pernah jumpa Aunty Nani ini in-person sewaktu ambil kuih raya yang ditempah di rumahnya.

Memang masa pertama kali jumpa, yang terdetik dalam hati saya ialah "Awet mudanya Aunty ni" dan 'Slimnya Aunty ni".. Waktu saya datang rumah tu, Aunty Nani ni sedang sibuk buat biskut..dengan apronnya dan tiada secalit solekan.

Saya nak jadi macam Aunty Nani ini la..Maintain macam anak dara.

:)

Hidayah

Mr. Swift said...

Haha. oh patutlah auntie cannntikkk! :o

wanie said...

untie,nak call ..pegang tepon taip number..tgk tgn dah ketar2..aish malu malu malu tapi mahuuuuuuuuuuuuuuuuu!

Jiraiya said...

Quote : "Lagi satu yang saya perasan perempuan ni kalau malas jaga badan..jaga muka...memang sah-sahlah malas juga nak buat kerja -kerja lain.Ko kalau dah dasar. "

Kak Nani, saya sangat setuju dgn statement yg nih..(bukan dari pengalan sendiri, wife saya rajin tau...mcm kak Nani).. ki3..

miss said...

owhh tau , auntie jual collagen ye ... mkn collagen ye .. nak jugakkk .. auntie .. email erk ... hehe ~~~

Aidah said...

assalamualaikum aunty..
sebetulnya saya memang tertarik dengan blog aunty (i admire u.. =)). ada je masa yang terluang memang saya akan jengah blog aunty dan baca semua tulisan-tulisan aunty di sini. blog yang sempoi dan relax.

p/s : paling tak tahan tengok kek velvet yang aunty buat tu. terliur rasa...

aizeepesona said...

adoooiii...tak sabarnyer..bilalah agaknya boleh dapat tahu rahsia muda jelita kak nanirostam nihh..

bye kak nani..sebelum switch off the PC sempat leave comment kat blog kak nani. u alwiz in my heart..(eh tercakap plak)hee..

Syue Mustafa said...

Akak bagi ler petua camner nak slim macam akak.

nas said...

nas nak suruh gurl nas belajar petua2nya gan my mum ni.. :)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

huih memang cun lah...sempoi la model 80an ni...

nurain said...

heheheheeh.....~moral of story~ pandai2 la jaga serba serbi....kan kak nani =)

cik suka senyum said...

yang penting kene RAJIN kan aunty..kalau malas semua x menjadi..huhuhu

Kaseh said...

kak meh no tepon...lalala..

Ati Masrif said...

kak nani,

betul ke boleh talifon tanya ni?

kolagen apa tu..mmg berminat ni

kita mmg minat bab jaga muka ni

tapi bab badan ni susah betul

nak turunkan kak..anak breastfeed

lagi..kerap je kebulurlah kak...

hihi...alasann yek..

Ati Masrif said...

kolagen tu ..

betul2 kita minat

kita talifon yeh..boleh..boleh ke?

cik suka senyum said...

kerajinan pun perlukan kekuatan..harap diberi kekuatan untuk rajin selalu..hihi

Lavender purple~ said...

alaaa..untie bgtaw laa..

Zarina said...

habis la kak nani lps ni hp bertambah2 caller..mcm bursa malaysia...ala kak citer sini lah..pls...

once met you @ OU...just stand next to you...aduihai...serius lawa...i really heart your skin kak...tak payah share yg berat2..nak tau how to take care eye area jek dah cukup buat saya...plssss...*heart*

Wanita Bertudung Hitam said...

bertuah suami akak..hihi.. sy sokong psal klu org tu mls jaga kecantikkan ,most probably dia mls dlm segala2nye gak...

sharela lagi tips akak kat sini..

Along Ayu said...

sumber inspirasi...:)

shah_izan said...

hahaha
sya terasa nie kak
mmg sya pemalas
dlm byk bab
tp sya tgh memujuk hati sdr agar lebih rajin dalam sgala
Angan2 tinggi sgt
nak jd mcm watak "bree" dlm desperate housewive
tp x akan jd nyer klu asyik nak berangan jer.. ;p
moga blog akak, akan terus memberi inspirasi pada saya.

Miss Anna Beauty said...

Khas buat WANITA KULIT BERMASALAH!!
yang mahu tampil cantik...
anggun dan berseri.
GUNALAH AS BEAUTY.serta
Bio~ever nano cream...

Kunjungi kami di www.missanabeauty.blogspot.com

TQVM! :)