Tuesday, January 4, 2011

Handbag Gucci

Perempuan handbag. Handbag perempuan. Perempuan dan handbag macam irama dan lagu. Tak boleh dipisahkan. Macam akula tu.....


Aku tak dapat bayangkan berjalan tanpa handbag. Berjalan tanpa handbag lenggang kangkong memang bukan aku. Aku tanpa handabag terasa macam baru putus cinta. Terasa macam baru kena tinggal laki. Terasa betul-betul kehilangan. Pendek kata aku tanpa handbag tak ubah macam ayam berak kapur.


Handbag bagi aku bukan setakat terhumbannya segala macam khazanah negara kat dalam tu tetapi malah lebih dari itu. Macam mana cantikpun aku bergaya, tanpa handbag hilang gaya aku. Begitu hebatnya penangan handbag bagi aku. Aku tak tahulah korang kan......


Buat masa ni handbag jenama gucci adalah idaman kalbu. Jangan marah...walau harga tak masuk akal ribu raban....tapi mak dah asyik mahsyuk jatuh cinta betul.


Tak palah setakat larat nak berangan, berangan jelah. Suka ati kau mak...janji kau bahagia.








Jenama gucci. Setakat nengok gambar jer la.....

Ini yang boto eh.....hadiah harijadi dari German....tak berjenama mewah pun tak pa, janji handbag mak ni genuine leather...terima kasih anak dara i....

Made In Italy lagi..


Sempena tahun baru...saja nak tukar purse baru...kaler merah jambu lagi...ada less 50% tukar ler baru...moga-moga bertambah rezeki Allah bagi.











35 comments:

Peri PiA said...

i like pink :)

Fie said...

fie yang lelaki ni pon ske gak hangbag(for men) hehehehe,

A.S.T.I.N.A said...

Oh My Gucci... Cantik purse pink!!!

Marina Monroe said...

Tak per setiap idaman mesti ada cara untuk mendapatkan nya. Kumpul duit dan manjakan diri dengan adanya designer's handbag.

kakchik@ella said...

Comel gak eh pakai purse merah jambu. sesungguh nya perempuan dn pink itu tdk dpt dpisahkan. hihi ..

Kembang rasa hati bila anak dh pndai beli buahtangan utk kita, kan kak. teringat aiman kecik2 dulu, dpt belikan maknya keychen masa gi rombongan sekolah pun ela dh gedik2 suka. haha ..

Netnet said...

kak nani kan ada bisness yang kencang gituh...
i doakan semoga rezeki kak nani melimpah ruah...

i pulak dream of FURLA....

PuPeL said...

cantiknye pilihan mak tu..
hehhee nice..nak juga!

atie said...

Pilihan yang pertama tuh cantik sangat kak...

watie said...
This comment has been removed by the author.
nas said...

tahun 2011 ni perempuan sure best la byk pelepasan cukai dibuat tmasuk beg tangan..

Yun Aizun Zulkhaini said...

cantiknyer handbag & purse pink kak nani tu..sesuai dengan orangnya...bertuahlah badan..hehee

mynameismy said...

amboi2... pinknye mak ngahhh ngeh3

Aida Zafirah said...

saya suka kaler pink....:)

esh said...

Kak Nani,
angan2 dulu, moga2 i'Allah ada rezeki dapat. :D

*ehem* bercakap bagi pihak diri sendiri jugak. hehehe

Tuan Din said...

like patern beg yg dari German tu.. sesuai tuk org2 muda & mak2 dara...

qaseehatiku said...

wow..henbeg tu sume nya gojes..tp sy cuma mampu ningk gbr jak la..huhuhu
purse kaler pink tu pn gojes jgk..

NaniRostam said...

Salam. gucci tu memang impian kot. .tak tahulah kot tiba-tiba hasben jadi kaya raya...setakat gucci rm15 ribu tu nisbah macam 15 hengget.

Handbag, yang Hanis hadiahkan memang peberet...lembut,ringan, ada gaya dan practical cuma bau kulit tu kuat betul.

Purse pink itu memang saya suker sangat...selain daripada besar dan boleh organise segala macam kad-kad
ianya juga adalah kerana warna merah jambu. warna penting juga kerana memberi aura dalam hidup.Mengikut orang cina purse warna merah bawak ong. hehe.

Rosliza Roslan said...

saya suka beg yg dtg dr jauh tuh..teehee

bintangjauh said...

Ratuku Nani, La.. barulah betul, selama Ratna menetap ditanah made in Peranchis circa 1990 hingga sekarang, setiap pulang kemade in Malaya Ibunda + ratu-ratu sentiasa bertanya: heh, Ratna kenapa tak punyai handbag-handbag seperti C-Dior, Nina Ricci, YSL, Coco C dan selainnya, jawapannya selalu membuat mereka semua "perplex, amaze, puzzle, stupefy" etc, etc.. dek kerana di South East Asia adalah tempat bertenggek buatan barangan tiruan, replica, copy,imitation dan clone. Makanya walaupun punyai yang original, veritable, pure, genuine, real etc..etc, kalau dipandang sekali imbas (main jeling-jeling) taklah perasan sangat copy tak copy, kalu ada ratu-ratu yang jeling-jeling sampaikan juling mata, barulah betul keparahannya! Itulah yang susahnya, bila barang genuine mereka kata tiruan, bila barang tiruan pulak mereka masih berkata barang tiruan, bagaimana tu! Yang ianya, Ratna dah habis kempunan sebabnya masa anakdara semua collection-passion garde-robe ibunda semuanya dipakai dan digayakan. Setiap wanita mesti punyai salah-satu barang/objek idamannya. Nak tahu apa idamanhati Ratna? Salam manis manis madu. p/s: berkenan betul dengan purse berwarna pink tu.

cik suka senyum said...

cantiknya handbag yang kaler putih bentuk rampin tu..aww..hehe..:)

bestnya aunty dapat adiah dari jauh tuu..:)

**Bila Comel Jadi Comot** said...

suka warna pink apa2 pun pink.
btw suka tgk akak cantik dan berkeperibadian..anak2 pun sume somel2 dan cantik

Maisyirah said...

salam kak nani, i've been your silent reader all the while. saya suka kak nani, sometimes you inspired me to be macam tu la, macam ni la.. :o)for me, you are one almost perfect woman on earth. pandai masak, cantik, motherly, penuh dengan kecintaan, etc.. panjang lagi list.. Alhamdulillah. May Allah bless you, Sis. Amin.(tetiba rasa cam dah kenal lama pulak)

Maisyirah said...

Salam Kak Nani, i've been your silent reader the past 2 weeks. I found your blog interesting. Sometimes you've been inspired me jadi cam tu la, jadi cam ni la.. :o) I find you are one almost perfect woman in the world. Cantik, pandai masak, pandai kemas rumah, penuh kecintaan, very motherly, etc.. long list to go, Sis. May Allah bless you, Sis. Amin. (tetiba rasa cam dah kenal lama pulak)

wansu said...

wahh Pinkyyyyyy..!!! kelesss mak!

nas said...

yer mmg org kata merah bawa ong..hope ong buat k.nani n family.. :)

Anak Wak Mail said...

nak semua jugak..haha

lily lotus said...

kalau mampu apa salahnya sis :)

Ummi Hanie said...

luv pink too ...pilihan yg class,kak nani ;) jeles i ..hik2

putribongsu said...

wallet pink tu cantik!! tp besor bebenor la haiii... takut tak sesuai dgn ketebalan duit saya...hahahaa

catz said...

salam,

nice handbag. gambar yg akak letak mmg bentuk2/ style handbag yg saya suka.
happy belated birthday.

:)

Siti Hajar Masri said...

cantiknya beg pink tu..

yantie said...

saye pun tak leh pisah dgn handbeg mak.. eh! boleh ke panggil mak ni...:) beg pink tu cantik la... dah lame tak guna wallet..selalu guna purse utk simpan h/p tu je...campur duit and kad2 bagai tu smua... :) Happy new year mak...;p

@yuni said...

barangan kulit mmg cntik..tp kesian mengenangkan haiwan yg dibunuh semate-mate nak dijadikan beg, baju or kasut ;(.lgpun deorang sllunya tak dibela dengan baik n dibunuh dgn cara kejam ;(

Siti Nur Amirah said...

heheh..bestnye..harap2 nnt dpt ank dara bleh bg adiah mcm tu jugak..;) untie, bukan ke pki purse merah cpt habis duit??heheh..mcm pnah dgr org kata pki purse merah jd boros..;p

aimiahmad said...

im a gucci lover too! i love the one in the first picture. gonna get mine this year! a must have accessory