Sunday, January 9, 2011

Fallin In Love Again

I batuk. Sebenarnya I ni manusia yang susah dapat batuk sekali dapat hah ambek ngko...liat betul batuk ni nak ilang. Semalam pergi ikea. Tak pasal-pasal bila berada di tempat ramai orang segala penyakit berjangkit ni cepat jer nak menempek. Cilanat cinos tu semalam...batuk teruk-teruk selamba jer tak nak tutup mulut masa tengah beratur nak beli hotdog ikea...eeeewww. Subuh tadi berdengang-dengang bunyi batuk I mengalahkan orang tua lama. Bila i mandi pagi tadi dok sejam lebih bawah shower sambil berangan sambil buang kahak.

Semalam rasa macam dah lama tak kemas...so nak makeuplah sikit-sikit rumah dan laman i ni. Ikea punyalah ramai orang serbu macam barang dalam tu semua free. I dengan Alisya turun kereta jer terus menyerbu bahagian as is...dapatlah satu terendak lampu. Pastu pergi bahagian pokok bunga. Tak beli sebab asek dok ingat sungai buloh mesti murah...sungai buloh mesti lagi murah...tu lah pasal.

Pastu pergi bahagian lilin. Itulah sebenarnya tujuan datang ikea...nak beli lilin. Saja jer nak hias coffee table lain sket. Pergi bahagian frame....tak beli sebab frame yang berkenan di hati tu tinggal sample jer...len kalilah.

Pastu beratur punyalah panjang nak beli hotdog tulah. Then nak tepon laki i suh dia ambek dengan exit bahagian cashier tu. Then baru jer korek-korek henpon tu dalam beg...laki i pun tepon. Jerit punyalah kuat...you pergi mana.....i call engage. Then i pun naik hangen satu badan... mana ada i engage...baru nak pegang henpon ni...semua org sekeliling pandang...alamak kuat ke aku cakap....then laki i pun macam hilang akal jerit lagi...dah tu call engage...then i pun jawab dah...dah i dah tunggu ni...then dia pun jerit...kat mana...then i pun nampak kete dia...depan you ni...sabar jerlah...

Dahlah hari sabtu...hari tak boleh bagi plastik. Beratur beli hotdog pun bukan untuk mak seorang...untuk laki mak jugak..sampai-sampai duduk tunggu jer kat kete...kata nak tolong angkat barang dari dalam troli memang tak ar....rasa nak nanges mak...sabar mak....sabar betul mak....

Kadang-kadang serik keluar dengan laki mak ni...tak pa...ada tempat lagi nak tuju...sungai buloh.....dah selesai soppink....segala bengkek pun dah surut. Seronok dapat hias laman dan rumah.....heh.






Lampu gantung...bila malam boleh pasang lilin.

Anggerik ungu hias tepi pintu.

Palm tree hias sebelah kiri.



Bunga butang....suka tengok.



Yang ni lagi suker...



Pasu antik cina tu beli kat indon jual pokok. Dia buat tempat letak baja. Tak sampai seratus hengget...cantik...



Pokok bunga ni...i sker tapi belum berbunga lagi...














Dapatlah anggerik tu tenggek atas tu.....

Pasu kosong tu saya belikan pokok tanduk rusa kot....tak sure tang nama tu....

Coffe table tu saja jer nak hias lilin....

hah....suka...tengah-tengah malam tutup semua lampu...tinggal cahaya lilin...baring rehatkan badan kat sofa sambil tunggu kek masak.
Ok selain semua itu buat i jatuh cinta dan terhibur...tengok video Alisya dan Hafiiz pun buat i terhibur.


Layannnnnnnnnnnnnn.










54 comments:

khairul farhan said...

Best gila baca buku tebal2 tu. haha. Aunt, seriously rumah memang superb.

.....:E.M.I:.... said...

wahhh...alisya menari besungguh2...!!!

Nur Bahiyah Ab. Rahman said...

waaahh, cantiknya laman rumah aunty. orkid pepel yang dpn pintu tu paling menyerlahh. kalau mcm ni, oliday di rumah sendiri pun boleyy..:)

AFIQ AZFAR said...

mak nani..pokok atas pasu kosong tu bukan pokok tanduk rusa...tapi pokok langsuyar la...hehe...

Miss AnisSensuous said...

Suka sangat pokok dalam rumah..sejuk je :)

Fie said...

wohhhh, pandai aunty hias rumah, memang superwoman lah!

anwar777 said...

Kalau tak salah, pokok tu nama dia pokok langsuir@langsuyar. Gila gempak tengok diorang menari!

BASEERAH Collection said...

tu pokok langsuyar kak nani...
sgt cantekk umah akak, saya suke.... ;)
bila la boleh nk kenal k.nani ni personally... am looking forward!

mai jenjalan blog jual jubah sy... (tp br hapdet ler...)

Cik Eka said...

cantik oh rumah auntie nani..hehehe

double-X said...

Assalamualaikum Auntie,

Cantik sungguh hiasan rumah, dalam dan luar. Talented la auntie ni.Rasa relaxing sangat kan? Ditemani pokok2 yang segar dan menghijau.

nona hidayah said...

comel lah budak dua orang nih. suka suka :)

cik suka senyum said...

suka tengok suasanan rumah aunty..nyaman dan damai

**sHiKinn** said...

cantiknya rumah akak yer..pandai betul hias..kolam tu yg best tgk..

PERSIAPAN PENGANTIN BUDGET said...

aunty, cantik2 nyer hiasan umah aunty... tp satu pokok tu macam baby breath ungu, senang ker nak tanam erk?
saya pun terhibur tengok alisya dan hafiiz tu.. amboi amboi ada gaya jd aretis nih.... :)

Dinas Aldi said...

cantiknya hiasan rumah kak Nani, sejuk mata memandang.

hehe suka tengok video Alisya & Hafiz menari tu!

Siti Nur Amirah said...

hehehe..comeynye anak makk...;p

mamasuri said...

cantik laman akak...
wah..teruja tgk alisya menari..
dah mcm diva..
hafiz pun sama...
ada bakat jadi artis ni aunty...

bintangjauh said...

Ratuku Nani, seperkara yang Ratna kempunan ialah menetap ditanah made in Malaya setiap sepanjang tahun bunga-bungaan sentiasa berbunga dan berwarna-warni, semuanya cantik-cantik molek sungguh. Tertambat hati dan sejukhati, nyaman tenteram suasana dirumah Nani, Ratna notekan 10/10 (note penuh a la Peranchis) buat deco interior dan exterior, berkenan betul dengan koleksi anggerik + coffetable, pintu gerbang + kolam didepan entrance boleh kata semuanya Ratna berkenan dan "gout" (taste) Nani tergolong dalam category "bon gout/raffiné" (good taste). Superb: magnificent, splendid + excellent. Bravo. Salam manis manis madu.

A.S.T.I.N.A said...

Cantiklah lanskap Madame gojes nehhhhh...

uetoAya said...

Suka hiasan rumah aunty..jeles nih..rumah idaman..tp sy lak yg terkecil hati baca bila uncle mrh aunty..hihihi..sy ni mmg mudah kecik hati klu suami mrh2..

onlinebiz2u said...

aunty nani..

seronok nye tengok laman rumah aunty..
my upcoming birthday hopefully dpt n sempat nk beli kek velvet from u

aunty sy nk promote blog jugak la..mana tau aunty bkenan nk beli..
aunty nani sudi2 le jengok ya?

thanx aunty :)
http://ccpponline2u.blogspot.com/

NabiLLa NaSir said...

owh rumah style camni mmg jd idaman saye. duet, duet datanglah. saye pun nk rumah cantik :D

Arizakiah said...

saya sedang bercadang nak buat lanskap kat rumah. bolehla jadikan laman nani sebagai panduan. cantik..menarik..memang da boom..

Talented sungguh budak2 tu...

mamaleen said...

cantiknya umah akak.. seronok tgk..

n u r u l f a r h a n a said...

bunga-bunga sume tu sungai buloh mari ke auntie ?
beli kat hospital kusta yg lama tu ekk.
kat situ mmg rambang mata. byk cantik2.
kalau pegi ngan nenek mesti die nak beli bunga ros banyak2, daun keladi lah, daun ape lagi segala mcam yang besau2.
tak sedar bawak kereta je, bukan lori. huhuhu.
eh terpanjang pulak komennye :P
cantik rumah auntie !

Ellin Raduan said...

Hehehhe.. kelakar lah dorang ni.. =D

msinsiyur said...

salam..
suke..suke..(",)v
tgk ur kids nari

azlina aziz said...

Oh, suka saat2 itu. Bila sume lampu ditutup, yang tinggal, nyalaan lampu lilin. Sambil baring, rehat2 di atas sofa, for sure akan terimbas kenangan lama :D

nas said...

k.nani kini idola nas yg super duperlah...dah le pandai masak,hias rumah lak pandai n cantik...mmg seorg ibu yg tbaik lah..untung hanis n adik beradik yg lain dpt ibu tbaik mcm k.nani,tiba2 rasa jeles pd diorg..huhu..rindu arwah..

NaniRostam said...

Salam. terima kasih semua. sebenarnya saya hias hanya bahagian pintu masuk sahaja. Laman sebelah tepi masih terbiar. Belum ada budget..

Alisya dan Hafiiz tu rakam sendiri pakai laptop. Dia orang memang kuat berangan. Masa bila saya pun tak perasaan. Sedar-sedar ada dalam laptop...Maka saya upload sahaja.

Saya hias rumah hanya ikut budget...so semua yang murah-murah jer.

Tuan Din said...

wah berbakat tul Alisya & Hafiiz tu... Takut pulak sy tengok. takut terlangar perhiasan2 Mamanya yg superb2 tu...

nas said...

salam k.nani nas minta izin ambil pic k.nani utk post baru nas... :)

adarnadzmie said...

cantik rumah kak nani.. kemas jer.. sedap mata memandang..

fieza said...

rumah sangat lawa..rumah sangat lawa..suke2...

Yun Aizun Zulkhaini said...

orang dolu2 cakap..kalau nak tahu rumah seseorang tu bersih ke tidak..kita boleh dapat tahu melalui depan gumah dia dulu..selalunya kalau bersepah tuh..maksodnya samalah yg kat dalam tuh..
sooo..tengok luar rumah kak nani jerr..dah menggambarkan yang didalam.."MMG CANTIK" kiranye boleh guna pakai jugaklah kata2 dorang ni erk..hee

imanamani said...

sangat suka ..tengok the kids dance..

ieza98 said...

rumah aunty mmg gojes..terbawak2 bila nk masuk rumah baru ni..sikit2 cakap dekat en suami.."eh nk yg mcm rumah aunty nani rostam tu tau"..kekekke..

kakchik@ella said...

kak, tak sabar nak tgk yg baru2 kat rmh tu mggu ni. tunggu kita dtg tau. hihi ..

cik suka senyum said...

ni yang best ni...nampak mewah tapi still budgetnye murah..suka...suka..hehe

lily lotus said...

sikit2 lelama bertambah hiasankan. just nice :) bolehlah masuk mag. interior ni

Anak Wak Mail said...

pasu bunga kat sungai buluh memang murah..hehe ayah saya yang cakap

cantik rumah..=)

AFIQ AZFAR said...

mak nani (suka hati je panggil mak nani... hehe) lepas ni buatlah entri pasal camner nak mix & match perabot-perabot dalam rumah pulak... sebab ada org duk hias rumah abis dicampurkan perabot moden, jati apa segala bagai sampai rumah tu nampak serabut lorhhh....huhu

Emy Ahmad said...

kiutttttt dua orang budak tu
nak sainn kat pipi >___<

http://aniesandyou.blogspot.com said...

akak, chop! nk dtg raya nnt bleh?

Nur Nabilla binti Sazali said...

lawanye rumah aunty :D

Hanis Zalikha said...

"Sedar-sedar ada dalam laptop...Maka saya upload sahaja."

Eppppppppp!

Filla ~ Kasihs said...

kaknani, tabik spring, laman tu cantik sesangat.... eishh geram3x..hehe..
takleh tahan tgk alisya ngn hafiz tu dance..penuh konpiden..hahaha..

Cik Puan Nurul said...

hurmmm..daku hanya mampu memandang keindahan itu..wahh lama ni xgik IKEA..xsabar lak nk gik pegik ikea jrg2 sbb kalo nak gik bior borong byk2 baru puaas hati huhu

beL cLoud9 said...

comeynye dua org tu dancing.hehehe.ni ni hanis jd trainer ke ni?hee

bila la nk dpt uma mcm ni..tangan mmg berseni buatpa pon cantek kan :)

MummyYana said...

Salam,
Rumah aunty nani sgt cantik..bleh jadikan contoh jika nak hias rumah...I pun suka pokok2 nie..tp pokok orchid belom berani nak ceburkan diri..

Puan Nad said...

Kak Nani,
xsabor nak tgk anak membesar cepat. hehe.

~kuyam~ said...

ahaha..comelnye ank2 auntie dance
lg2 Alisa,she's really got the bit
eye catching ;)

Peri PiA said...

pn nani gi sg bulog ek?hehe

erk,mcm abah saya la

wanna said...

hmm..cantik...kat mana mak nani beli pokok2 dlm air tu ye?