Sunday, June 19, 2011

Panggilan Hangit

Korang....perasan tak..... kak nani kalau citer tersangkut-sangkut kan.....apa tak nyer.....kejap ngadap pavlova...kejap ngadap penyapu..kejap ngadap kucin....yang paling tak bley blah mata tu terjuling-juling jugak dok intai laptop sapa pakai.....


Apalagi kaki tu gatal jer nak pergi kat laptop tu kannn....



Anak-anak pun dah lali sangat dah dengan ayat-ayat power ni



"Kejap. Kejap jer mama nak tengok komen..." Hah hambek ko...tak da maknanya kejap....kalau tak kerana dapat panggilan hangit dari kuali atas dapur tu.....



Masa tu larian berpalang...larian kijang....janji dapat menerpa api dapur nak bagi api padam....



Anak-anak pun urut dada....tarik nafas lega..."hah naseb baik hangit".







Tu yang kisah kajang pak malau kajang berlipat, kajang hamba mengkuang lalu masih tergantung.



Begini kisahnya....nak dijadikan cerita sensasi .....selepas berkunjung kekedai kajang pak malau kajang berlipat, kami dah terasa-rasa yang kami tak datang lagi kot ke situ dek kerana terkesima dengan harga baju yang orang kaya macam kami ni rasa senang-senang boleh buat down payment beli MYVi.......maka kami teruskan pencarian baju pengantin ke sebuah kedai masih dikawasan kajang pak malau kajang berlipat jugak....



Alkisahnya....sambil-sambil anak kak nani menerai nerai baju....tiba-tiba sedap jer mulut akak owner kedai yang ayu dan cantik seayu ayu raudhah...tinggi selampai aaoran aziz...tu bercerita....


" baju akak ni kira murah tau....mana nak dapat harga murah macam ni...baju sama jer lebih kurang dengan baju kajang pak malau kajang berlipat ... tu sebab akak dulu pernah kerja dengan kajang pak malau kajang berlipat tu.....tapi..kak mulut kajang pak malau kajang berlipat tu..mulut fuaka kak...kalau setakat vinatang vavi hanjeng tu semua sahabat karib dia........sedap-sedap jer cakap kat customer gila. Ada seorang Puan Sri mengadu-ngadu kat kita orang kan.."amboi-amboi sedap mulut dia kata i gila....dia tak tahu ke harga sebentuk cincin i ni boleh beli semua kedai yang dia ada"...


"Betullah kannnn....kalau dengan member2 ke...yang dah biasa tu tak apa lah kannn...ini customer ...pestime lagi datang....tak boleh biadap macam tu kannnn....


Kak nani dengar je sambil terkebil-kebil......



++++++++++++++++++++++++++++++++++++



Oh ya nak sambung citer lagi pasal rombongan cik kiah ke jakarta bandung tempohari...


Bukan apa nak sangat promote...kalau gi jakarta jangan lupa makan seafood di Ancol....memang heaven ko.....happening...siap dengan live band dan penyanyi-penyanyi suara memang super power...


Makan pun taklah mahal sangat....mampu......


Kami berlima makan cuma 300 rupiah...bayangkan seorang 20 hengget jer......















19 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

wahhhhh! sotong goreng tepung! <3

kakchik@ella said...

Ada lagi ye kak? Ingatkan habis sudah. nama restoran ni Restoran Bandar DJakarta. Masakan sedap, environment meletop dan ada extra bonus point sbb harga nya tersgtlah murah.

Pastu dihiburkan dgn live band walaupun asyik-asyik lagu "Tiup lilinnya .. Potong kue nya sekarang juga .. " Ramai weih org celebrate bday kat sini.

Kak Nani .. ela kat opis ahad tengahari camni. Hihi.

Umi Asura Sanusi said...

yum, yum...

Peri PiA said...

rm20 je?waduhh

zarazueyin said...

betul tu
hati customer kena jaga
kang customer lari, sendri jgk yg rugi,
gambr2 mknn tu membuatkan sy lapar...huhu

Cik Puan Nurul said...

wahh lauk kupang tu sedapnyaaaa..terliur sudah murah tu 20 hengget..ade live band n yg penting lauk semua licin xdela membazir heheh mcm tau2 je sampai licin org makan heeh

izz zara said...

rm20 je? dh la mknn best... best nyaa

Oyis said...

tang panggilan hangit tu mcm terkena kat diri sendiri jgk. suka nak tgk2 something sementara menumis, sementara air masak, sementara tggu anak buang air kat toilet sblm cebok, hehehe...

[™محد زولفکر] Zulfakar said...

'Nasib baik hangit'

Hehehehehehe

Fizlynn said...

Betul tu aunty...dekat sini memang sedap seafood dia...tempat pun cantik kan....paling suka ikan bakar ala jakarta...sedap betu... :D

D'lla said...

wahh menarik..ini machiam kalo mama pegi sinun,nk pi :D

thE tWo SisterS said...

wah aunty memg pergi berlima je ke? tinggalkan suami? hehe gurau saja^^

Mak Wardah said...

Really enjoy your trip...bacapun best....

O'gosh said...

sedapnya...

mamazana said...

kat Bandar Jakarta ek kak nani? zana every month mesti ke sana masa zana dok kat jakarta 2 yrs ago... hehehehhe

Sarah Khan said...

Melayu memang macam tuh. dah ada nama mula lah eksyen. huhuhu

sabo jelah aunty.

Aida said...

Kak Nani, nanti jgn lupa bagi aida no tel pak supir ya .. hehehe

cik nur said...

mmg puas makan la kalo mcm nie murah plak tuh kalo smpi sana mmg harus cuba :)

aizeepesona said...

wahhhh..sonokyer....!