Wednesday, June 22, 2011

Akulah Baker Akulah Banker...

Berat sungguh nak melaksanakan tanggungjawab menyiapkan kek-kek ni....tetapi memikio kan ujung-ujung poket pulak yang berat maka teman gagahi jugak berumahtangga di depan oven....sat gi anak-anak jugak menjolikannya....balik dari asrama...sini ma duit! sana ma duit!

Ujung-ujung teman ni jadi banker lah pulak.....


Alhamdulillah...Allah bagi jugak teman peluang jadi banker....kan......






Strawberry Moist Chocolate Kek...dekat 2 kg 70 hengget....pestaim jumpa customer lelaki sayang perempuan bagi kek kat perempuan....selalu asek dok happy besday hubby manjang......dalam dunia ni pompuan je ke yang tahu tunjuk kasih sayang.....


Red Velvet....dekat 2 kg 90 hengget......guna mascarpone memang mengancam....





Power Puff Lova......dekat 2 kg 120 hengget.....rangup dan bermellow mellow...untuk sploh orang makan nih...






52 comments:

Cik Eka said...

kalau dekat dah lama tempah..

eka nak sangat makan red velvet auntie...
kurier boleh???

hihihihi

putribongsu said...

makk aiii sedapnye.......da la puasa hr ni...adessss

LUNA LANUN said...

akak, agak-agak kalau nak mintak resepi pavlova tu, blh tak kak?!

Entri terbaru:

1. Farmville Memang Wujud Di Papar, Sabah
2. Kompleks Sejarah Bukit Malawati, Kuala Selangor

dd.hasnidar said...

kak nani..saya lapar nampak kek2 ni semua..

kakchik@ella said...

10 orang kak??? Adoiiii .. mana nak carik lagi 7 ni? Hihihi.

HappyIrfa said...

bila la boleh rasa ni :-)

Aida said...

Kak Nani, saya dah jatuh cinta dgn kek coklat kak nani tu .. nanti nak cuba plak yg RV dgn pavlova plak ..

cheQnOnO said...

Moga ALLAH SWT murahkan rezeki Auntie Nani.. Kek semuanya nampak sedap..nyam..nyam..

y u y u Z u l a i k h a said...

saye teringin Puff Lova... bulan 7 nnt kot :P

lilieyz said...
This comment has been removed by the author.
lilieyz said...

nasib baik bukan bulan puasa or sdg puasa ganti..if not mau nagis terliur ni...good job aunty..I loved reading ur blog...memang terasa kasih seorg ibu ...

Ajan said...

shedappnyer lah power puff lova!!!

Mama_Fatin said...

OMG.!!! meleleh ayaq liuq.. tak sabor nak tgg next week..akk jgn lupe teman ada email ngoder kek red velvet huhuhu.....

yantie said...

pegh!!! smua lazat2 belaka... tp tak berkesempatan lagi nk mengorder dgn aunty... :)

Kasih Kita said...

Stiap kali tengok blog aunti mesti meleleh air liur. Suatu hari nanti saya akan cuba beli kek2, kuih2 dan mekap auntie. I love u :)

Mak Wardah said...

Puan Nani,

Lapar bangat. Tangan Puan Nani semua jadi...dari baker kek sampai muka orang. Laparnye...Kalau order ambik sendiri atau Puan Nani hantar..

Mak Wardah said...

Puan Nani,

Lapar bangat. Tangan Puan Nani semua jadi...dari baker kek sampai muka orang. Laparnye...Kalau order ambik sendiri atau Puan Nani hantar..

33dda said...

hhaaa ni mesti sama kes ngan seth tan ni....

Filla ~ Kasihs said...

kaknani, nanti one sweet day nak order jugak kek.. dokek yo BJ ngan ShahAlam umah mentua.. cuma kan cuma kan.. i maluuuuuuuuuuuuuuuuuuuu nak jumpa kaknani, boley??? hahah

Mak Izz said...

sedapnye kek2 tuh

Aku Ibu Muda said...

terliurnyaaaaaa tengok pavlova tu...huhu

tapi nak makan berdua je :(

QASEEH HATIKU QASEEH said...

sedap nya kak..klu sy order dr kota kinablu..mcm mn ya..mcm te liur2 tingk gbr pic kek2 akak nie..nyum3x..

zUzu ♥ said...

1st!!! ;)

sEdapnYe uNtie...stRess2 kEje tGk kEk2 ni raSa reLeasE kejAp...huUhu...

Along Maklong said...

nani..
maklong dah cuba buat kek pavlova tu.. tapi tak rangup pun.. huhu..
nape agaknya ye..?

Mek Norfa said...

Ya Allah.. Aunty..sedapnya kek ni.....

MayaKirana83 said...

sedapnya kek2 kak nani ni.. maya dh penah order strawberry moist coklat kek jea,mmg tak mengecewakan. yg len blom penah..ingat nk try gak nanti.. :)

Nurul said...

sedapnya lah nampak pavlova tuuuu. haihh

ReeNaJoE said...

kalaulah umah akak ni dekat..dah lama ai tempah huhu

izz zara said...

ya allah, sedapnya tgok smua ni aunty! tp plg tringin yg bwh skali tu. yg ats skali tu, brtuah sgguh prmpuan tu....haih

Hazz said...

meleleh2 ayaq liuq cheq tgk kek2 tu..kalau dekat cheq tempah lama dah..haihh..termimpi2 mkn kek ni..

Shurazirah Sukhur said...

sedapnya auntie...terliur dibuatnya :)

shidaidris said...

kak nani, dah lama teringin nak tempah lebih-lebih untuk raya tapi apakan daya naik flight nnn takut keknya jadi hancur

teringin gle pavlova tueh

dura m. said...

drpd anak k nani engaged till today, pavlova tu tetap nmpk sama. apa rahsianya?

nak order nnt k? ngeee~

aizeepesona said...

Strawberry Moist Chocolate Kek tu mmg cantik gilezzz..mmg perfect !

conpem sodap.

♥MAMASYAZA♥ said...

fuhhh akak, mengancam sumenye tu....sedapppnyeeee. kalo dekat dah lama saya tempah

Cik Puan Mimi said...

sedapnyeeee power puff lova~~!! kenape rangup ye?

NaniRostam said...

Salam semua....sebenarnya pwer puff lova saya tu...mula-mula buat memang tak jadi...dekat seratus sploh kali kot baru jadi...saya tak tahu kenapa...mula-mula luar lembut jer....sampai ada customer order saya terpaksa call n bagi tahu pavlova tu hari ni tak jadi....saya cuba kurangkan gula...still sama....kemudian saya tak resepi tu...then jadi...sampai sekarang...

Kombinasi luar rangup dalam mellow bercampur whipping cream yang lemak saya tambah strawberry sirap, kadang dadih strawberry dan kuah vanila cream dengan buah-buah segar maka makan sejuk2 memang sedap.....

cik nur said...

ish nampak mengancam sangat tak boleh tahan hahaha

Peri PiA said...

mengancam sungguh semua tu!!bile la dpt merasa

kc,pia ade hihi

ezhamaida said...

Tempting nyer k.nani... Serieyes nk oder tp malu nk g pick up kt umah k.nani :)

Emon Dilla said...

Aunty Nani nk tny, sy ade try buat red velvet resepi aunty, thanks yer share. First time buat alhamdulillah menjadi, tp ade problem sikit dengan cream cheese dia. Kenapa cream cheese dia cair sgt ek? Saya terlebih letak mascarpone ke atau whipping cream?

Emon Dilla said...

Aunty nani nak tanya, saya pernah buat red velvet resepi aunty, first time buat alhamdulillah menjadi. Thanks sgt2 share resepi. Tapi problemnya, kenapa cream cheese saya cair & lembik ekkk? Saya ikot resepi aunty sebijik2, saya patut kurangkan mascarpone atau whipping cream? Saya nak cream cheese berdiri gagah macam kek aunty hehehe...

Shazana Hanis said...

Sedapnya! teringin nak rasa tiga2 kt atas tu. Tapiiiii.....jauh la plak :'(

Deceptive said...

itu laaa mujur jauh. kalau dekat, memang jadi regular customer jawabnya.
harap2 satu hari saya blh order kek k.nani ...

Jua[N]adiah said...

pergh. auntie memang super master chef lah. nanti kalau dah mula buat kelas, jgn lupa ajak nadiah ye? nak jadi student no 1 register.

geesham said...

Asm Puan Nani...lau nak tempah kek2 tuh camne ek...prosedurnye??..Call dulu, then baru discuss camne nak collect...Cik Puan duk area mana ni...at least leh,plan camne nak gi amik dan bila nak book...heh3...lau leh nak tempah strawberry moist choclate cake dan pavlova tuh...nak buat pot luck pas raya ngan birthday anak october nih....leh terangkan ckit....

Sarah Khan said...

wahhhh nanti insyaAllah ada rezki nak belikan for my mom lah.

Miss Marquis said...

sedapnya puff lova tu.
teringin nak rasa.

Miss Marquis said...

one day saya akan tempah jugakkkkk

zar mokhtar said...

first time makan puff/pavlova (betul ke eja??) member bli dr alexis...dia bubuh kotak tu dlm bilik saya tepi pc...saya balik dari solat..satu bilik bau wangi strawberry...mcm i can feel the love in the air rasanya...i got the sweetest strawberries..member yg beli tu cakap...tengok oranglah ..beli dgn ehlasss hati katenye...;P

the next week hati ni menta2 nak gak bli pavlova ni lagik..tapi sayang tak ade kaki plak nak aku ajak ke Alexis bangsar nun..jalan2 kat OU..nampak pavlova lambai2 @ Delicious Cafe...hah...rembat 2 ketul...well...sedap tu sedap..rasa pavlova la...tatapi tak semantap Alexis punya...*heart*

oh and i did try Red Velvet @ Bangsar Village @ Plan B...ooohhh rase mcm tamo habis kan...so warm and gebu n lembut n sedappp...

tengok auntie punya red velvet n pavlova teros nak g carik...!

PEACOCK SHAWL said...

auntie nani,buat la class utk pavlova tu..
teringin nk blaja..=)

Rosniena said...

yummy..sedapp