Monday, June 20, 2011

Mak Nak Pergi Joli Noks......

Mak cuti sekejap noks.......tengah-tengah buat kek, mak tinggal jer macam tu... mak nak pergi joli dengan kawan-kawan.

Naseb bek mak dapat kawan tegar macam ela ni tau. Kalau tak kerana dia tak nyer mak dapat bercuti-cuti luar negara, berjoli-joli tengah malam.

Tak giveup betul dia dengan mak. Maklumlah sikit sikit mesti dia paham keadaan mak....masa kan terlalu mencemburui mak. Mak ingat orang jer jeles kat mak ....FB perli-perli...kat emel perli-perli...rupanya tak sangka bukan manusia jer jeles...masa pun mencemburuiku juga....ada aku kesah!

Semuanya ela yang set. Sampai duit tiket segala mak bayar masa jumpa kat airport jer....ni pakai percaya berani mati sungguh. Sama macam mak nak pergi berjoli....semua dia set sapa-sapa nak pergi..walau dia tumpang yanti siap ajak yanti ambek mak and hantar mak depan rumah lagi....mana nak cari kawan macam ni........semangat mak nak pergi berjoli lagi meluap-luap...khen...

Tapi yang paling tak sedap kan......kawan-kawan penat berjoli balik rumah terus cium bantal...cium selimut...cium lah segala yang boleh dicium sampai ke alam mimpi.

Huhuk...mak kena sambung lah kan cium-cium jugak....tapi cium loyang...cium oven....sampai kul empat lima pagi noks.....ada dia orang kesah!!!!!











Here ready to go.....seb bek...alisya tinggi tak sampai 1.4 meter...maka dapatlah melantak percuma...sesiapa yang nak bawak anak melantak percuma...sila ukur ketinggian dirumah dulu ya....kalau agak-agak terlebih 1.4 meter to siap-siap sediakan 70 hengget untuk caj malam minggu ya.....ala tapi rugi jer bawak alisya ni gi makan buffet....tak makan pun...











Saja jer mak nak bagi chance kat yanti ni warm up dulu khen.....




Yanti..accountant, zana timbalan dekan, ela project manager, alisya pelakon suara boboi dan mak suri rumah jer.....tapi kami memang satu kepala...best!!!




Empat sekawan....harap-harap persahabatan berkekalan......














Mak dok melantak ketam bercili ni dua kali ulang....sungguh-sungguh makan...almaklum...70 hengget tak baik dibazirkan......so sapa-sapa nak pergi buffet...ajak mak noks....









Orang yang paling untung adalah yanti si accountant......sebab tu jadi accountant...sebab setiap langkah mesti fikir untung rugi....anak-anak dia dahlah size kecik...yang bila umur 15 pun boleh claim umur 5 tahun....dah tu makan memang berbaloi bawak budak-budak ni.....dok mengulang sakan.....






Masih bagi chance lagi......mak dok makan sambil layan telepon customer....








Hah hambek ko......dah start dah.....belum pegang mic lagi tuh........









Hah dapat chance pegang mic ko...mak kayuhlah lagu apa eh.....dia orang gelak kat mak nyanyi lagu wali band , tajuk syolawatullah (eh betul ke aku eja nih) dengan lagu , tajuk Aku Jodi (jomblo ditinggal matik).







Lepas tu kami feeling habes...nyanyi lagu "rindu setengah mati"........









Pas tu lagu hattan....memburu rindu....cewah!!!!









Mari kita nyanyi sama-sama!!!!!BULAN ITU......BULAN CINTA.......






Best kan lagu pilihan ela ni....






Bulan tu jer la.......









Tak reti reti nak berhenti makan....lepas buffet....kami ke Gulam Mee di Damansara, Ela pekena mee goreng, Yanti, char kue teow, Zana, bee hoon sup dan aku macam bese...teh tarik pun cukupla....... ek eleh.....








































19 comments:

redmerah said...

hehe, kna nek flight yer auntie =)

http://all-you-can-afford.blogspot.com

kakchik@ella said...

Hihihi .. pagi2 dah gelak pastu senyum belakang komputer sorang-sorang mcm org angau. hahaha .. kelakarla kak. seronok ela baca n3 karaoke versi akak.

Mak Wardah said...

Puan Nani, I am really stress but bukak blog puan hepi rasa. From yr blog managed to go to kakchik@ella blog & the rest. Happening, patutla awet muda. Career you lg bayk pahala wpun berlawan loyang & oven. Keep on writing. bila free nak order yr delicous cake, tested my frenz beli, rasa nak lahap semua tp jena hengat org punya.

HAJAR AZMAN :| said...

bestnya lepaklepak. boleh release tension kan? hehe

Cik Puan Nurul said...

seronoknya berjimba-jimba teringin sekali keluar ngan teman2 namun apa dayaku semuanya bizi mengalahkan pak menteri kononnyelaaaaaa..

Cik Eka said...

kalau nak karoks tu memang suka sebab boleh release tensen..hehehehe

molliesa said...

hahaha..adoi..mmg tak sabo testing suare tuhh!

anita said...

WOW, ROCKING ler Puan Nani!! thats the way to go! Skaliskala mesti joli dgn kkawan, take some 'me' time. 24/7 nak mengadap meja keje ke, dapur ke, kuali buruke..tak belen jadinya. Klu kita sejahtera, baru keluarga sejahtera, ofis sejahtera, semua sejahtera... ahakks

bintangjauh said...

Salam Ratuku Nani, la ... baru lah betul! Pagi-pagi dah bikin Ratna tersenyum menyeringai sorang-sorang lagi, kelakar&hilarious!!

Seronok sungguh Nani bersama Ratu-Ratu semua + Alysha bernyanyi dengan penuh perasaan gitu. Disini tak ada karaoke jadinya Ratna berkaraoke di bilik mandi je ...sampai anakanda semua menjerit " Maman ........... sakit kuping telinga!!!" Tak de peluang lansong meluah kan feeling ..!

Setelah penat-lelah mengadap loyang dan spatula memang wajib melepaskannya dengan bersuka-ria bersama Ratu yang sehati, sekepala dan sejiwa ya Nani.

Salam manis manis madu.

Lola said...

tsk tsk T_T melepas cita2 nak order pavlova akak July ni, sbb tak jadi nak turun KL daaa

MerahJambu said...

salam.
kak nani, saya ni silent reader akak + hanis..
heheehe baca cite joli akak ni nampak gambar macam org yang saya kenal.
YANTI... huhuhu lama giler saya carik n try contact dia.. tak dapat2.
kalo ada email add or no contact dia bagi kat saya yer.. tq...

~sim~

sky_above said...

waahh, bestnyer berjoli...hehe husband tak jeles ke? ajak lah sekali-skala

Sarah Khan said...

bestnyew aunty...

lagi2 dapat kawan2 yang sporting.

untung betul! ;)

yana halim said...

amboi yanti.......pi karok mung....hahaha....

kak nani...asik menghadap loyang je, memang patut sangat pergi bersukaria sekali sekali. takde la stress, kan? si yanti yg senyap sunyi tetiba jadi femes kat blog kak nani...ekeke. ingat nak jumpa dia kat sacc bila2 free. nak jumpa kak nani jugak. hehe...

Aida said...

Kak nani, mmg seronok kat dapat berliburan gitu .. lupa sekejap segala senak padat kat kepala ni .. enjoyyyyyyyyyyyyyy

ReeNaJoE said...

wow..bestnyee berkaraoke lagi tuh

Peri PiA said...

feeling habis :)

Eva Sharmine said...

wow amazing auntie...i adore u dari dulu..sumpah gorgeous!

aizeepesona said...

amboi...berkaraoke sakan kak nani yer..jelez i..

itu adalah kesukaan ku..hahaa..