Friday, June 24, 2011

Balas Dendam

Habis-habis pergi kenduri yang mengusik jiwa tu, kami pun balik sambil otak mengira-ngira mana nak pergi makan yang paling best. Entah perut entah perasaan yang macam nak balas dendam terus fikir tempat makan yang best-best jer....


Lepas tu ku dengan suara yang lurus bendul memberi cadangan untuk pergi makan tomyam, udang petai atau jenis-jenis yang sewaktu dengannya kan.....


Tapi cepat-cepat dipintas oleh anak dara ku yang bersuara lantang..."hi...taklah tomyam...buhsan dengar....pergilah tempat lain...


Hanis, belanja ke?..

Boleh jer..tapi taknak lah tomyam...

Ole-Ole Bali nak?

Ha ok ok.... baru betul.


Maka aku, LIANA ANAK SULONG KU YANG MANIS SEMANIS GULA, Hanis, Imran, Alisya dan daddy diaorang pun berangkat menuju ke Bali...oppppsss ole-ole bali. Tak pergi Bali pun dapat Ole-Ole?



Happening kat sini...aku tengah terpegun tengok muka semua cantik-cantik jer yang datang makan kat sini.....







Ha tengah dok mengorder......la tu...




Sorang tengok kiri...sorang tengok kanan...yang sorang terkepit tengah-tengah..



You jangan..........hek eleh aper???





"Antara mama dengan daddy ...aku ikut muka sapa yer..."



Antara dua beradik...mana yang lebih garang?




Ada iras mak dan anak tak?Ke..gen bapak lebih power...


"Seb bek...sekolah VI jer...kalau tak...dapat tengok gambar jer lah....



Hidangan dah sampai...yeay...






Dalam gelas tu float rasa hazel and dalam gelas ekcil tu kopi pekat...then bila nak minum...tuang....



Lamb Grill pilihan Alisya...



Ayam bakar pilihan Imran...



Stong dan Ayam bakar pilihan ku...



Lamb Chop pilihan daddy.......





Lupa da... nama menu...pilihan Hanis dan Liana.




Hujung-hujung bila part nak bayar...al kisahnya Hanis cuma ada dalam dompet 150 hengget...sedangkan bil lebih 350 hengget...hek eleh...ada rm150 berangan nak makan kat Ole-Ole Bali...orang ajak makan kat tomyam....diperkecilkan...hujung-hujung...sapa jadi banker.......MAMA jugak.....










































































































































26 comments:

C!k LaYLa PiPi GeBu said...

mmm..is't at summit?? i think i saw ur son ..hee...

Fazlinil Irma said...

nampak gaya kak nani jugaklah penyelamat keadaan ya. hihii.

Lady Arween said...

hahahahaha. lucu la yg hujung2 tu. Ole2 bali big portion. Dua orang makan dah dekat seratus...nasib baik aunty ada cash lebih..kalau tak..swipe CC la jawabnya kan :)

Mek Norfa said...

hahah mama jugak yg kene hulur.. best nya tgk makanan kat situ

Aku Ibu Muda said...

tak pe kak nani, balance claim semula dengan hanis...hihii

~iz~ said...

makan sampai rm350...boleh dpt sebentuk cincin mas tu tau..waalahhh

mrs naymie said...

haha...funny!! bole x mengidam nk punya family mcm ini?? hehehe

aizeepesona said...

yana & hanis mcam twin..hahaa..

bestnyer makan kat situ...harga dia laagii best..ngehngeh..

O'gosh said...

sabo je la kak...janji perut dah kenyang...

adarnadzmie said...

sedap menu2 tu...

::saya acu TEDI :: said...

hahhahha ok la tu antie, at least ade niat nak blanjer! :B

Tengah2 posa tgk gamba2 tuh tergoda iman,sobs!

ReeNaJoE said...

hahah mama jugak jadik penyelamat

Nurhasliza Jeffry said...

"Sape jadi banker? MAMA jugak.." EHEHEHE..

NenekPenne said...

ole ole bali kat mana ni?
sunway piramid ke empire nih? view tak clear laaa...
cuba try tipak cantuk..ada udang, sotong, ayam apa entah lagi dalam tu...

Miss Marquis said...

alisya tu nampak manje la :p

kak ina kl said...

fuh mahalnya makan kat situ..tak berani nak masuk kat dalam

Filla ~ Kasihs said...

pernah pegi sekali jer.. tapi presentation food dia menarik.. tapi harga agak *gulp* sikit.. hehe..

Che Lin said...

Fuh sib baik ada mama-cum-banker, selamat. kalau tak pakat2 kena g cuci pinggan mangkuk kat dapur dia :-D. ini sgt sesuai kalau ada special celebration :-D tp family ni x cukup korum ni, missing lagi 2 orang kan

Jay said...

Hmm first time nak komen nih, hari-hari jadi pengunjung yg senyap. (Ujung2 mama jadi Banker)mcm mak sya bila time sya nak bayar cos dah janji nak belanja, ujung2 dia hulur duit bawah meja, hehehe tolong top up.

mamazana said...

nape mama yg jd banker? nape daddy x menghulurkan sumbangan? hahahahha...

biasala kak nani, org perempuan je yg memahami lebih2 lagi bila bwk anak2 gi mkn2..

bintangjauh said...

Salam Ratuku Nani, lagi Ratna tatap lagi Ratna berkata "baru lah betul .. anakanda semua sudah besar2 cantik-menawan dan handsome- segak tapi Mamanya .. kus semangat ... betul ke Nani sebaya dengan Ratna? Tampak muda awet muda sungguh!!!

Nani, lain kali jangan tunjuk kan sangat perihal makan diluar ya (bergurau saja), bikin Ratna kempunan gitu .. terkenang kembali ber-lunch bersama di Shangri-La, tak sangka ya Nani, seolah seperti sudah berkenal lama lagak kita pabila pertama kali bersua muka, bertuah dapat kenal mesra dengan Nani, nostalgia!

Salam manis manis madu.

Nur Bahiyah Ab. Rahman said...

betul, yana n hanis mcm kembar...sweet ja..

1 happy family..:)

yan nyer said...

sedap nye tgk menu!

Hanis Zalikha said...

Kihkihkih *shy*

azieans said...

sedapnya mknn kat situ...teruja sungguh...

Nani said...

rm350? Asalkan sedap, harga bukan masalah :)