Monday, November 8, 2010

Makan di Rumah Yang Penuh

Semalam macam dah tak tahu nak masak apa. Jemu jugak hari-hari makan hasil masakan sendiri. Orang dalam rumah ni memanglah tak jemu. I yang jemu!!!

Lepas hantar Im balik asrama, I singgah rumah adik I di Sri Damansara. Kunun-kunun nak mengendeng kot-kot dapat makan orang lain masak. Walahhhhhhhh.........adalah tergolek dok ayam goreng tinggal kepak hujung2 dah sejuk kot goreng waktu pagi dengan sayur kobeh tumis ikan bilis yang memang i tak makan sebab kobis adalah satu-satunya sayur yang mendatang hangen satu badan.

Dahlah tu....kejapan tu my sister pulak yang nak keluar ada date....maklumlah...orang single mingle ni.....dah tujuh tahun menyingle.....tak teringin ke nak kahwin....takkkkk.....seronok hidup bebas ni.....tak stress.....katanya.

Waduh.....seronok bercinta jer....call memanjang....tak jumpa pun tak per...janji ada orang kita nak ajak sembang....nak ajak bergurau....begitulah philosophy....adik i tentang hidupnya kini. Jeran berlaki ni katanya...kalau semuanya sendiri yang tanggung. Makan pakai anak-anak, rumah kenderaan....semua sendiri punya duit....balik rumah semua nak kena buat....kitalah cari duit...kitalah urus anak..urus rumah.....silap haribulan duit kitapun dia mintak....walah.


Tak pa....pergilah...dah lama member tu tunggu kat luar tu. Anak-anak dia pun semua pakat nak pi mengaji. I pun ajak Hafiiz dan Alisya balik dan sebelum tu singgah makan di Full House Damasara...





Alisya order chicken chop dan papaya milk shake. Air kami syer 3 orang.


Hafiiz order mushroom sup yang agak mahal dengan harga rm8.90 kerana dihidang menggunakan cawan. Rasanya yang manis membuat selera I terpotong you...
I pula order curry laksa yang kali pertama hari tu memang cun habis....kali ni rasa tak berapa nak cun pulak.Buku atas meja tu seperti biasalah....ulat buku budak si Alisya ni...pergi manapun berkepit dengan buku.




13 comments:

Peri PiA said...

teringin nak mencuba mkn di "rumah penuh" itu ;)

kakchik@ella said...

Kat mana kak?? Full House Damansara??

Ieza said...

kari laksa ngan asam laksa..agak2 makanan yg sama ker...
kenapa ieza x pernah lak makan kari laksa...mesti menu special ni..

l y n n a s h a a r i said...

kita yg masak ni memang jemu nak rasa orang lain plak yg msk kan kak nanie :)

NanaAzlia said...

hehe saya sebagai orang yang kurang pandai masak, teringin nak pandai masak macam Puan Nani.. sebab saya pun bosan dengan masakan sendiri sebab hanya tau beberapa jenis masakan sahaja...

NenekPenne said...

7 tahun single again? huhhh....mintak tips mintak tips....

[z@ck] said...

besau btol gelass air tu..mmg patut share 3 orang.hehehe

.Nora Kacak. said...

Full House mmg terbaik laa. kadang kadang tertarik pon sbb decoration dy. sedap tak situ? :)

khairul farhan said...

Still nak jugak rasa kari laksa tu

Adeeya said...

hehe chicken chop full house sedapppp :D

Mama said...

Ternampak buku Alisya..Diary of A Wimpy Kid..best buku tu..beli for my children tapi I pun tumpang sekaki..

Semarak Api said...

hehe..kdg2 sy pon pikir btol hdup sndri ni wat hati lg tng..kalo blum bersedia dgn hubungan sesame manusia, baek jg hubungn kite dgn DIA dulu kn kak..

sera_a said...

teringin nak try full house tp tak nampak logo halal. kira ok lah ek? boleh saya pergi lepas ni...