Wednesday, November 24, 2010

Kalau Bisa Aku Menyintaimu



















calar balar hatiku kerana melukakanmu

remuk rendam jiwaku kerana meremukkan jiwamu

hancur luluh hatiku kerana menghancurkan hatimu



mahu saja ku rangkul bulan buat menghias halamanmu lalu menerangi suram malammu

mahu saja ku titip harum semilir angin di berandamu agar terpujuk gundahmu

mahu saja ku paut mentari buat mengusir hujan sendu di hatimu




kalaulah mungkin
itu saja yang aku bisa lakukan

kalaulah mungkin
itu cuma yang mampu ku lakukan



justeru kau pun tahu aku tak daya menyintaimu

justeru kau pun tahu aku tak upaya menyayangimu.







nanirostam, 25hb November 2010

13 comments:

i3na said...

salam ziarah ke sini..
akak so chumel..

kakchik@ella said...

Hai Kak ..

msdaisydreamer said...

hi kak nani..
suka baca blog kak nani.. rajin2 la update ye. haritu saya tgk kak nani kat nona. akak ni cantik and triffle tu mmg meruntun jiwa melihatnya =)
btw, salam kenal. kalau kak nani nak cuci mata/beli kain cotton, singgahlah blog saya =)

http://adaisydreamer.blogspot.com/

Syue Mustafa said...

Akak, kenapa syahdu hari ni?

{ finieViolet} said...

Pn. Nani..boleh tak nak copy sajak nie... sy nk bg kat seseorang yang telah sy lukai hatinya... nak pujuk la ni... nampaknya sajak Pn. Nani sgt touching dan sesuai ditujukan buatnya.. nak cipta sajak sendiri jiwa ni tak berapa puitis sangat..maklumla bukan sasterawan negara...

NaniRostam said...

Haha kak nani pun bukanlah sasterawan. Boleh je...

qaseehatiku said...

k.nani..mmg brbakat..sy pn prnah copy n sharing..

{ finieViolet} said...

Pn.Nani..thanks.. sy copy tau.. harap2 si dia jadi cool bila baca sajak ni.. sharing is caring..:)

Kasih Firdaus said...

adoi kak..touching sgt...

Tuan Din said...

Sah!! 'Mama' Nak jadi sasterawan!! hehehe

Mr. Swift said...

Haha, apsal? Feeling semacam je nih. :)

IDE official blog - http://negative46.blogspot.com

~Arif~Asyraf~ said...

bace.....
http://gadjet-baru.blogspot.com/

~Arif~Asyraf~ said...

ye2...
facebook skunk hot...
tp akn dtg....ntah....

http://gadjet-baru.blogspot.com/