Sunday, July 24, 2011

SOLEKAN UNTUK BAKAL MODEL

Assalamualaikum...

Seawal jam 7 pagi mendapat panggilan telefon yang member kita si Fida dan Nida ni dah tersesat sampai ke jakel seksyen 7.

Setelah saya bagi direction sampai kat rumah saya lebih kurang 7.30. Ok saya mekapkan Fida dan Nida untuk fotoshoot. Selepas tu saya bergegas ke KL untuk mekap pengantin. Selesai tu saya balik ke rumah sekejap untuk siapkan tempahan kek dan bergegas ke Setapak untuk Mekap pengantin bersanding waktu malam.

Penat semalaman sebelum tu membuat pavlova dan minggu sebelum tu biskut raya untuk customer yang order nak sebelum puasa tetapi atas percaya saya buat tanpa mengambil deposit. Akibatnya mereka tak muncul-muncul untuk kuih raya yang 5 jenis dan pavlova tu.....











Sebelum dimekap....Nida sendiri yang ambil gambar....terima kasih Nida...kerana kamera saya dibawa Hanis merata dari KL Johor Kl semula.







Nida selepas diberi sedikit sentuhan oleh saya........dibelakang tu saya sedang mekapkan Fiza.







Fiza dan Nida yang dah sedia untuk pergi fotoshoot.












Beriya Nida minta saya bergambar walau muka sembab dan mata akak sepit macam nyonya bangun pagi....
















Nida ketika fotoshoot.















Fiza dan Nida yang tampak vogue bergaya...bakat baru dalam modeling.....



















Model 2000-an.......












Ok di sini iklannya....biasalah akak kalau tak buat iklan mana boleh tidur malam!!!!






SESIAPA BERMINAT DAN PERCAYA DENGAN BAKAT AKAKS....SILA TELEFON AKAKS UNTUK MEKAP PENGANTIN, TUNANG, DINNER, KONVO, FOTOSHOOT.






SIMPAN NO NI BAIK2 NYA : 012395 9779.












Sekian terima kasih.


















38 comments:

Nurhasliza Jeffry said...

Memang mabeles sentuhan mekap Nani Rostam. =)

Nur_Ied@ said...

marveles! sentuhan kak nani mmg 'menjadi', nampak terserlah keserian...

Cik Puan Nurul said...

nice..pastel sesuai dgn usia remaje diorang..kak nani mekap kan saya masa raya nanti boles heheheheh baru lah nampak remajeww biar tenganga mulut2 mokcik kt kg nnt..huahua

ummi_khalish said...

gojes....cantiknya...
p/s:sampai hati org yang aniaya akk tu....xpe kak...insya Allah akan ada rezeki yang lain....

y u y u Z u l a i k h a said...

cantik nyaaaaaa <3

--Sanam-- said...

Great photos, you girls look fab :)

DayByDiva.Com
DayByDiva.Com

Amar Amirah said...

Cantik sangat sangat :) suka!

Anorrin Ruzila Rahmat said...

Sampainye hati org yg ode tp x amik tu..ape pon, Nida dh jd macam Nurul Syuhada lps mekap..cantik..Simple tp lawa..apesalla sbelum sy kawen aunty x wat mekap2 ni..ahahah..klu x leh suh aunty je mekapkan

suzi fauzi said...

Awesome

nn said...

Nak grad nanti nak cop Auntie lah. tapi insyaAllah grad next year. lama lagi! :P

ROSMARIEZA BINTI ROFIEE said...

sangat cantikkkkk solekannn~:)

Alkisah said...

nice one..

missNick said...

sy pun suka simple je kan....so nice...lebih suka tang mata tu nampak mcm natural...tak nampak mcm terbeliak sgt...bulu mata pun ok nmpk natural...sbb sy sgt2 tak berkenan ada sesetgh tu fake eyelash over sgt skli tgk mcm bulu mata unta dh hehe...nanti blh la mekap ngan kak nani :)

Chekgu Azrine said...

lawa..yg penting light je.. tak tebal sangat!!

Fatin Faseeha Azmi said...

nampak natural. gorgeous!

indah said...

kak Nani, buatla entry khas utk teknik mekap akak ni.. step by step giteww.. bleh saya DIY kat rumah je. nway, such a gifted hand la.. masak jadi, solek jadi, hias jadi.. haruslah jadi isteri kesayangan suami ni :)

CT said...

Ooooo..pandai mekap ya...cantiklah sentuhan awk...:)

Sarah Khan said...

salam aunty ;)

mekap untuk konvo berapa ye? sebab sarah convo end of this year.

Rozita said...

Dahsatnye orang yg aniaya kak nani tu...tak baik tau.
Anyway, cantik la ahkak punye make up. Berseri seri muka adik adik tu. Memang sentuhan ahkak semua menjadi la..make up cantik, masakan sedap..Bertuah hubby akak.

pinky said...

comell sangat....akak mmg pandai masak....kak nak tumpang tanya....klau order biskut raya akak blh antar tak??saya area damansara...xde transpot nk pg...lagi satu sy buta jalan....sll akak cas brp klau akak antar???tq

O'gosh said...

cantik sangat...mmg berbakat la kak nani ni..

aishah jamrek said...

taknak share tips make up? ;)

Mrs. Norrie said...

nampak cam adik beradik...sama jer!!!

cantik...natural!

zuwaidah said...

natural...saya suka

Unknown said...

owwwhh...puan nani mmg ada iras my aunt...TP sya x de la iras my aunt ..kalo tak musti gojes kan mcm nanirostam...ahakss :)

LittleGurl said...

cantik sgt!!!

-atiQah- said...

cantiklah aunty mekapkan. simple dan tak sarat sangat.

p/s: aunty mmg natural beuty. muka sembab pun msih cantik.

Nur Bahiyah Ab. Rahman said...

sangat natural...cantik..
aunty tunjukkan tips2 mekap pulak..:)

atikah janis_A.J said...

cantiknyer pas mekap=D

JOM2 meh dtg singgah blog sy..bru nak belajar ni

Rosniena said...

cantiknye ur make up..nice touch, bolehler wat kelas ye :)

aizeepesona said...

make up simple & menarik..

'Asyida said...

cantikla...akak charge berapa yer?
http://www.asyidajabar.com

* FAR * said...

cian akak.. penat2 buat orang x amik..
sy pun dah 2 kali terkene kak, orang order tp tak amik.. biasa kalau repeat costumer kita percayakan.. tapi nk wat camno.. tipah tertipu gak..

♥ dak pink said...

Super woman lah akak ni. Mekap orang sana sini lepas tu sempat pula buat kek & pavlova tu.

Mekap tu memang sgt sweet.

Eva Sharmine said...

auntie...got few question :-
1) if let say I nak minta mekap kan out of KL for wedding auntie ok tak

2) kalau nk testing make up berapa kena charge

3) kalau untuk dinner auntie prefer auntie yang datang rumah or customer yg datang rumah auntie for mekap

pls advise ;p
thanks

Chipsmore Queen said...

thanks aunty! nanti nak makeup lagi.. teeheee :P

aizeepesona said...

simple tp cantik..

Nur Zaheera said...

serious cantikk :)