Friday, July 22, 2011

Praline Pecan Aiskrim Cheese Cake

Assalamualaikum.....



Terkecur-kecur....dahsat...sungguh pemandangan ni kan.

Ini memanglah bukan kuih desa....

Tapi anak-anak akak urban...mana nak taksub dengan makanan ala-ala desa ni.


Kalau cheese mecheese memang peberret ever....

Silalah....menjamu mata....kalau nak menjamu selera...buatlah sendiri. Sebab product ni akak tak jual.

Kalau nak resepi boleh...

-
-
-
-
-
-








































































-
-
-
-
-
-
-
-

tapi kena tanya Imran....lagipun dia kena ulang buat sekali lagi sebab ini resepi cipta-cipta...tetiba jer jadi...

apa lagi


di cuaca panas begini...


jom layan...

27 comments:

bella bellitos said...

auntie, silap la baca entry auntie ni sebelum dinner. mmg kecur ayaq liuq. kena p mkn dinner laju2 ni

haqiddisa said...

wahh.bestnya.bersalut aiskrim.ajar la.hehe

Cik Eka said...

wahhhhhhhhh auntie sedapnya kek ni..adesss terliur sunggh eka tengok

Cik Puan Nurul said...

imran ni mmg pandai baking membaking neh..humangaihh kak tebalnya cheese dia tu huhu..yummmy

Mak Wardah said...

u r superb...looks young & pretty but your cookies, cakes & kids as beautiful as u. Tempting cake. Malu kat Imran, auntiepun tak pandai nak buat kek sebaik tu..

dalilakmal said...

sedapnya... auntie, nak resepi boleh? :)
lagi satu, saya buat red velvet cake dah 2 kali, guna resepi auntie, mmg sedap dan senang sebab auntie ikut step by step... tq :)

cik ain said...

terliur tengok....nak resipi..

Syazana Aziz said...

aduhai... panas2 macam ni tgk benda2 mcm tu, rase macam nak cari eskrem dalam peti pulak..

esh said...

*pengsan*

ya Allah kak nani, terliur sungguh!! puashati kalau dapat buat sendiri dan ngap yum yum. kalah BR.....

♥MAMASYAZA♥ said...

wow akak, tetiba sy jadik lapar, imran, kasila resipi tu...sungguh mengancam bila tgk kek tu

Cahaya hidup said...

sedapnya...ni mesti ala2 aiskrim jugak eh...kalau org tgn seni masak ni ada...buat apa2 pun jadi

Izz Latif said...

~ouhhh~
sedapnya!!

huhu
u shud start collecting ur recipes n pubLish a book lah aunty...
(^_^)
hehe....

www.izzlatif.blogspot.com

imnabila said...

urmmm.. sedapnya.. salute la imran.. pndi tu baking kek..

ain hamzah said...

tabik spring lah kat imran..ne mesti ikot jejak aunty..star kat dapur :)

Rynn Redden said...

Aunty, aunty jual laaa....yummynyee..Imran bole ganti chef wan one day..smart boy :-)

Rynn Redden said...

Aunty, aunty jual la..yummynyaaa..pandai Imran buat..such a smart boy..bole ganti chef wan later

lyzboutique said...

salam kak, nak resepi boleh x? tkasih

Nur -al- Ain said...

aunty nak resepiii..sgt mengiurkan!

Sue Andy's said...

recipe please aunty nani :D

Pja said...

Aunty, enrol lah Imran masuk contest. Kan ada contest apa tah pasal anak-anak yang pandai memasak. Rasanya Imran masih layak lagi masuk kot.

Ilhamny.com said...

main tibai pun jd best mcmtu..kalau kak bersungguh2 lg la best gamaknyerr..:)

O'gosh said...

nak tau gak cecara membuatnya since akak x jual....huhu

ARE-C-MO said...

Tadi tengok program martha stewart show terus teringat kat blog nie..HiHi..(^_^)

Laura said...

Mxm terasa berdosa tgk gambar ni time posa heheheh

* FAR * said...

adui kak.. meleleh air liur.. poso lak ni..
kuatkan iman..

Eva Sharmine said...

Contest : Nani ROstam's family got talent haha ;p
well done Imran!

azri said...

ade bakat ni..
try la msuk masterchef malaysia..
this year x smpat kot..try nex year ek..