Monday, March 28, 2011

Tak Pasal-Pasal Jadi Pendek

Assalamualaikum..... Hari tu kan dalam dok buat-buat kek tak berhenti-henti tu...terpaksa jugak ambek time off. Huhu terpaksa....bukan terpaksa ikut...terpaksa berhenti buat kek...Apalagi ikutlah anak dara kita ler...pergi bercuti. Mula-mula dengar Hongkong Disneyland? Macam tak sesuhai jer....maklumlah mak bukan budak budak lagi...dah jadi mak budak-budak kann. Dah tu sampai sana...nak main apa eh...rasa macam nak tak main ar...dah tuwek kan...tapi tengok muka hanis seposen jer bila ajak mama dia main roller coaster....dalam hati dah gigil-gigil...tak nak ar...ala mama ni tak sporting la...jom la-jom la.. Entah macam mana kaki tu boleh melangkah jer..ikut jer membontot. Last-last tawakal jerlah...baca selawat segala..ayat qursi....tak confident beb...manalah jantung tu bukan jantung orang muda....walah...

Sangat terpegun dengan suasana bandar-bandar di Hongkong... bangunan yang terlalu rapat-rapat dan orang yang terlalu ramai berjalan di atas jalan sepanjang masa. Pestime tengok suasana macam tu.




Betullah.....jangan gelak eh...tak pasal-pasal jadi pendek...terkecut bawah pedal...kus semangat rasa nak tercabut nyawa mak...bila selesai alhamdulillah hidup lagi aku.....hehehe .


Tengok Hanis berlagak eh....menten beb boleh senyum lagi...panjangkan leher....fuh!!


Rasa-rasa lepas ni nak tak naik lagi?

38 comments:

Cik Puan Nurul said...

wahhhhhhh...huhu saya pun takut naik mende2 gini pasai tu tak penah naik wakakakakaka..

Wan Hafisah Collection's said...

Sumpah saya takkan naik!!

kakchik@ella said...

bangunan terlalu rapat .. org ramai lalu lalang .. pastu diaorg jln laju-laju .. pastu diaorg tinggi2.

Akak naik tak trem tgh2 bdr HK tu??

MaS PuTRi said...

Bagaimana nak jadi Gadis Idaman Malaya

auntie, bila masa pulak auntie pergi hong kong ni?? selalu tengok rajin update blog, tahu2 je dah balik dr hong kong!

Miza Yusof said...

bestnya auntie. muka auntie nampak takot je tu. hehehe

Anne said...

serius kak nani masih boleh naik roller coaster? saya yg baru nak masuk 36 ni rasa mcm tak boleh take it dah. dulu2 ok je. lately mcm seriau je klu nak naik benda2 mcm ni.

mynameismy said...

hahahahhahaha.. lawaklah aunty nih...

cik nani said...

kagum betol ngan aunty..berani naik..hehe..tahniah2..=P

aNIe said...

Hahahah....Nani...kalau akak orang kata mati hidup balik pun akak takmo naik... macam nak keluar isi perut tau...

JHaZKiTaRo said...

salam kenal.. rajin2, jemput singgah my blog Aku Sebutir Pasir kalau berminat nak baca my travelling experiences to 45 buah negara.. :)

ADEEYA said...

Naik naik hihi BESTTTT :D

bintangjauh said...

Salam Ratuku Nani, bila masa Nani boleh selitkan waktu terbang sampai di Hong Kong?

Ya ampun .. ini betul betul superwoman, mana siapkan semua orderan cakes, household chores, anakanda semua, masak hidangan makan sekeluarga etc etc, jika Ratna lansong kaput ..!!!

Walaubagaimana pun, bagus bangat ya Nani, tukar angin dan udara,jadinya minda terusan berkembang melihat dunia yang berlainan dari dinegara sendiri.
Salam manis manis madu.

missbby said...

oh, kak nani gi bercuti eh? saya ni pun lama dah tak naik roller coster..ntah boleh lagi ke tak? hehe

Siti Nur Amirah said...

bestnye untie..pergi berapa org?

payedd said...

comel la kak nani..

cuba naik solero plak. x jauh.. genting jek. hehe

mamashasha said...

akak...lama tak dtg sini...wahh dah selamat sampai pun...akak pegi THE PEAK tak? nanti citer lagi experience kat HKG ye...mesti shopping sakan dgn hanis ni....

Diarihatiku1976 said...

kalo saya memang tak naiklah jawabnya.... genting pun saya takut...hihihih

Filla ~ Kasihs said...

hahah kelaka gambar tependek tu..comel ;)

Madam Sooyaree said...

Boleh aje kak! Yang penting tetap maintain, nampak macam kakak Hanis ;)

Oyis said...

caya lah kak nani, sporting abis! *thumbs up*

anwar777 said...

kena naik lagi puan, sebab best! biasanya kalau naik rides macam tu, senyum je memanjang lepas tu, tak sedar tu!

aizeepesona said...

hahaahh..kelakar nengok muka kak nani masa tuh...

teringat masa zaman anak dara saya g naik roller coaster kat Genting Highlands kat tepi gaung tu..pehh..ingatkan okay..last-last turun jer terus muntah kat pokok bunga ..dah tak bleh nak maintain cun..lepas tu akan asam boi kat satu packet..kahkah..!

O'gosh said...

huhu..kat genting pun dah takut x hengat..ni kan plak kat disney yang berpintal2 trek dia...

Ilhamny.com said...

xpe..jadik pendek pon tetap comel...hehehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

saya sgt takut...saya x cuba naik kalau pergi kot..huhu

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

klu chek pun kecut...tatut oooo...gayat....

emencer said...

samo lah kito,,,,gayat,,,,,hehe

zuwaidah said...

berani jugak cik nani kita ni naik roller coaster....saya dah kecut perut beb. Masa naik first time di berjaya times square tu pun sepanjang masa pejam mata dan tunduk aje...tak berani..mcm nak tercabut nyawa...adohhhhhhhh
apa2 pun tengok enjoynya vacation kat sana yaaaa...bila la agaknya saya nak ke sana lak hehehehhehe

Susu said...

Bestnye pegi Hong Kong Disneyland. Kak nani, kalau tak nak pegi lain kali perintahkan saya pegi oke. Insya Allah saya tak akan ingkar perintah.

La Petite Cherie said...

Auntie is still gorgeous nevertheless :)) Hehe.

Tuan Din said...

lain kali naik jer 'kuda' or 'kapal terbang' yg goyang2 setempat tu... ada muzik2 lagi..

PynGees said...

salam auntie...

bestnya dpt peluang ikut hanis b'cuti... sesekali apa slhnye...ilangkan penat buat kek di rumah...:)

aizeepesona said...

patutlah ada orang jumpa gigi pelesu kat gaung bawah roller coaster tu..kahkahh..

Siti Hajar Masri said...

wah..bestnya auntie g hong kong..sy entah bilalah dpt jejak kesana..jeles ni..hehe~

cik suka senyum said...

hehe...comey muke aunty wat cmtu..

cik suka senyum said...

aunty p ngan hanis jela ye...

cik suka senyum said...

aunty citer la lagi pasal kat hongkong..cecite ceciter...hehe

An said...

bestnya bila le dpt pegi...