Friday, March 4, 2011

Berita 24

Assalamualaikum...


Belek-belek kamera canon aku yang dah jadi macam hak milik mutlak budak Hafiiz yang dah tak boleh dok diam elok-elok baca buku. Kamera tu pun macam dia jugak tak pernah dok diam dalam handbag aku sedangkan masa aku baru nak beli dulu tak da sapa nak ambek tahu.

Pakar dalam penyumbang kebersihan dan kekemasan rumah, sibudak bertuah Hafiiz dan Alisya macam tak da kerja sekolah nak buat ambek kotak bekas kuih aku lalu digunting-guntingnya buat hotel tempat kucing tido.

Dah jemu la tu tapi tak puas lagi menyepah diambeknya jubah hitam aku buat lapik kotak dan cipta conti TV 24. Ini lah dia kerja budak-budak bertuah.........




41 comments:

cham's said...

sooooooooooOooo sweet la kak nani hahaha

kakchik@ella said...

hihihi. comel. kiut la aleesya. bila bercakap dgn mimik2 muka dia sekali.

tapi kan kak, nape depan ella diaorg pemalu sgt2 eh??

Cik Puan Nurul said...

macam2 la bebudakni..heheh verangannnya kemain kuat lagik ekk..huhu xsabor nk tgk kartun apatah yg ade suara si alisya tu..dh tgk iklan dah cam bes je

AiTotYati said...

kampung parit baru, sg ayer tawar, sabak bernam tak masuk sekali ke?

hihiihihi


kiut je budak2 ni

Mat Gebu said...

memang comey...

sharEna said...

hehehe...kelakar la...mcm2 bdk2 nie yer..terhibur tengok =)

suri skaliskaLa said...

autyyy comelnya budak2 nih
same like my siblings :D

kisah aku said...

hahahahhah perlu ke alisya nk gerak2 mcm tu~~~~ hahahahaha promote mak die punya hasil tgn~~~

makdara TERdiva said...

haha! budak2 memang suka bereksperimentasi & berimaginasi.. :D

yg elok takpe..

pRincESs_N said...

comel btol bdak2 ni...

tricksrex said...

hahahahaha
mula2 tgk tu,wah bagus dorang dua ni.serius baca berita.

pastu last last tengok ketawa je hahaha

tang iklan tu yang mahal tu

Honey Barney said...

auntie!!!!
saket prot tawe tgk hafiz ngan alisya ni...bijak sungguh~!
hehehehhe

.HelasAdina said...

creativenyeee bdk2 zaman skang.... ade talent tuk jd news presenter..huhu..keep it up kids.. ;D

Dinas Aldi said...

Hahaha memang lawak la budak berdua nih!

ryNS. said...

haha! comel je. :)

anwar777 said...

BAHAHAHAHAHAHA takpe puan, dia sempat buat pesanan penaja kek moist!

cik nani said...

hahhaha..kreatif2..i like..thumbs up to both of them...=)

Puan Kutu said...

kiut Hafiz dan Alisya nie..Besar nti bley jadik pembaca berita;)

Hidayahsyafiq said...

What a creative video, kak nani

marinahunny said...

ada ke majlis daerah melaka...? ahahahahaha

mamasuri said...

ala comelnyer...
siap2 ada iklan..
bagus...

oyenks said...

best lah klip ni.
Suka part las tu jek tee heee. Memang kelakar sangat sampai ikut tergelak sekali. request other episod pulak boleh? Ops nanti sepah-sepah lagi rumah kak nani kalau ada other episod he he

_kAk mAh_ said...

tomei...
diorg ade talent..
hafiz sore macho...like it...alisya so sweettt drling..

marliyati mohatar said...

comel la alisya....

aLeen aVriL said...

lawak lah...


suke sekali masa dorang kata...

24...


cute ohh..

Nurul Bahiah said...

Salam kak nani...wahhh..kecik2 da practise jd pembaca berita....hafiz tu bila da besar mesti hensem nye la...mesti hafiz tu ramai peminat klo jadi pembaca berita...heheehe

marina anakcikbob said...

hahaha.. profesional la diorang ni..

Nadia said...

kak. saje share, buat hiburan http://cakewrecks.blogspot.com/ ;)

Azreen Zunairah said...

comelnya alisya ngan hafiz aunty !!! suka sangat time scene last tuh..tgk dorang gelak..dengan saya2 sekali tergelak..hahaha..apa-apa on memang best !

HauRa' MaqSuraH said...

0lolo,,,cutenyerrr di0rang nyhh auntie,,,yg part gelak2 tu c0mel sangat,,s0 sweeeeeeeet lahhh :)

Saed Ramadhan said...

alisya baca berita siap slang2.. plus terbaik siap ada iklan kek 2 kg rm70 call number aunty.. nye nyeh nyeh..

PERSIAPAN PENGANTIN BUDGET said...

hehehehe,,, best jugak ada adik n abang yang sekepala, boleh layan sekalik... layan....

ween said...

haha. a good way to advertise produk! so comel. nak selit iklan sy celah berita ni bolehhh :D

noris said...

brp kak nani bayar utk iklan kek tu kak? ekslusif sungguh... bijak betul anak2 akak. very imaginative!

Anna Syue Fashion House said...

gaya Alisya ala2 mcm Hanis jugak !!! comel !

=)

Siti Takhirah said...

they are so creative.just like her mum

Siti Hajar Masri said...

kreatif betul..siap iklan lagi..:)

Nur -al- Ain said...

hahaa,, yang paling kelaka pasrt last sekali, wei wei kau nmpk tak nasi lemak seposen? hahaha,, kelaka la diorg

cik suka senyum said...

huhu macam2 idea terlintas anak2 aunty ni..

gja said...

cute!!.. kids r soo creative kann.. mcm my son pandai buat ala2 magic kat hphone.. i publish kat fb suma my fren pun ckp kita yg tua ni pun tak reti nak buat he3x

Siti Humairah said...

comei n kreatif la hafiz n aleesya ni,,hehe,,