Sunday, June 10, 2012

Jom Order Pavlova




2 jam 45 menit yang lalu...aku bake pavlova untuk Salwa. Sedap-sedap eksesais depan cermin sambil berangan berangan nak pergi SSF tukar barang yang aku beli semalam. Aku memang ada satu perangai kalau nak beli barang...gegar satu kedai tu, tanya anak tanya laki lepas tu baru ada hati nak  beli..

Tapi bila sampai rumah rupanya dorang..tak pernah memahami naluri aku...panjang sket aku nak kata, dia orang memang tak reti baca langsung fikiran dan kehendak aku...but stiill tulah perangai aku akan sentiasa minta pendapat walau berkali-kali akan tersilap....

Last last bila sampai rumah , 'ala dah agak dah.. yang ni  memang tak cantik...'

Ok terlajak perahu boleh diundur terlajak kata aku teruskan ceriter....sebenarnya nak ceriter pasal yang aku terlupa sangat pasal pavlova yang Salwa tempah. Lebih urban istilah luper giler....

Masa tengah sedap sedap berjoget eksesais pagi depan cermin, aku menjerit sekuat hati sebab Salwa nak ambek pavlov dia pukul 10 pagi sedang pukul 9 baru aku teringat...walah

Terus aku terjun ke dapur dan akhirnya selain daripada pavlova untuk Salwa...ada juga untuk aku..hehehe


Tengah tengah hari panas ni...

aku letak krim dalam mangkuk

letak pavlova skeettt

letak buah-buah strawberry, ceri, kiwi gold, peach dan kacang macadamia...


Terasa sejuk lalu kat tekak


jom layan kalau rajin


nasiblah kalau malas

aku suka juga kalau korang malas...meh aku jadi kuli korang
0123959779.


















13 comments:

ainwaheeda said...

sedapnya pavlova tuuuu!! yummy3!

Ayesha Ramlee said...

ayat sempoi.. :)

Niza K. said...

Wahhhh blog akak pn berwajah baru :)) ouh sukanya pavlova...

Cik Kamoo said...

dah lama tak makan pavlova....sedapnye tgk pavlova yg meriah dgn buah mcm tu

Hanisumayyah said...

Sedapnya...terliur, nak tempah jauh pulak....

bintangjauh said...

Salam Ratuku Nani,

Nani sudah memberi Ratna idea baru dengan cara persembahan menyeri kan itu hidangan manisan pavlova, dengan semangkuk individual begitu dimana atas datarannya boleh di-isi dengan potongan buah dengan pelbagai jenis sehendak banyak yang boleh, tampak yummy....

Selamat berliburan ceria dihari Ahad bersama seisi keluarga dan salam manis semanis madu.

Mooniqueen said...

Amboi bukan main meriah lagi fruits kat paplova tu kaknani...deco pun buat rasa craving je ni...tempting...yummm...

Cahaya hidupku said...

24 ni eh...saya booking tau...jgn lupa...

Best Business Brands said...

CARI English Forum nak tolong promote untk adik.sapa penah mkn pavlova ni mesti gian kan..manis tp sbb ada buah2 masam x la rasa manis ...

O'gosh said...

amboi...kemain laju mempavlovakan diri ye..

Niza K. said...

aik surf kt ofis rupanya same je rupa blog akak. rupanya bila bukak thru fon je jadi lain (baru tau, hihi)

Cik Eka said...

adei auntie...dah teringin sangat nak makan pavlova ni..kekekekeke

Molly said...

Salam Kak Nani sayang,

Saja jer tau letak gambar pavlova dikala musim panehhh ni...hehehe, orait kak, nanti InsyaAllah saya akan order kek pavlova akak ni. Nyum..Nyum..