Monday, February 7, 2011

Segalanya Di Sini Yummy Berrieessss!!!!!!

Assalamualaikum...


Alhamdulillah...saya masih kelam kabut..lintang pukang...tunggang terbalik...tersasul-sasul...tersasar-sasar....ternyanyuk-nyanyuk..semalaman tertidur sambil duduk di atas sofa...alhamdulillah kerana itu semua menandakan saya masih bernafas...masih sihat...masih bersemangat untuk terus membancuh kek dan bergelumang dengan tepung, coklat, krim dan buah berriesssss!!!!


Ok banyak orang yang belum jelas tentang perniagaan saya mungkin.

Maka di sini biar saya paparkan segala-galanya agar mudah untuk pelanggan yang saya hormati.


Kad perniagaan saya....




Trifle Yummy
Yummy
Trifle dengan lapisan swiss roll, strawberriessss syrup, vanila krim, konyaku jelly, krim putar dan buah-buahan cocktail, kacang macadamia, berriessss syrup dan berriess segar!!!



Harga satu bekas queen anne hanya rm75. Tetapi bekas harus dipulangkan semula. Terima kasih.
Gulp....
Red Velvet Cuppies......Yummy....berukuran paper cup 2oz siap dengan topping marcarpone cheese yang menggiurkan....hanya rm2.50.
Strawberriesss Moist Choc Kek....yang tidak dapat dilupakan.....seberat 2kilo dengan harga rm70.
Baldu Merah atau Red Velvet yang mengasyikkan....rm90 dengan berat lebih kurang 1.7 - 1.8 kg.
Red Velvet Cuppies dengan paper cup yang lebih lembut 20z dengan harga rm2.50 setiap satu.
Dihias mengikut kesesuaian.

Berries Pavlova. Satu dengan harga rm120....







Sekiranya berhajat jangan segan-segan menalipon saya...nani rostam di talian 012 3959779. Terima kasih.




Untuk Perhatian : Bahan-bahan segar sebagai hiasan bergantung/tertakluk kepada bekalan dipasaran. Sekiranya tiada, akan digantikan dengan bahan hiasan yang bersesuaian.

63 comments:

Cik Puan Nurul said...

rosak program diettt cengginiiii haishhhhhhhhhhhh..masih belum berkesempatan nak order lagi asal plan nak order ade je aral yg melintanggg...gigit gak gambo ni kang..meleleh dah ayaq liurrrr

Mak Wardah said...

Ya Allah, sedapnya. Nanti mesti call & order bila semua anak-anak kat rumah.

Izah said...

nak tnya.. kena order brapa ari in advance?

MaS PuTRi said...

ya allah sedapnya auntie.. teringin nak order ni. saya nak tanya, cream cheese tu cepat cair tak? ingat kalau pergi shah alam, nak order bawak balik hotel. tapi kalau bawak masuk dlm kereta, berapa lama tahan ek?

Bercinta dengan DUDA? Fikir sekali lagi.

mamasuri said...

nyummy..
sungguh mengiurkan pavlova tu..
insyaallah..

anwar777 said...

*pengsan* tengok gambar. Sudahlah bakery kat sini semua tutup...takpe nanti nak kena balas dendam.

anwar777 said...

ya Allah pavlova tu...terbanjir-banjir krimnya...

marinahunny said...

salam kak nani,

saya perasan kan, kalu hiasan guna buah starwberi kebanyakan tak buang daun hijau tu dkt pangkal buah. kenapa ye? adakah utk kekalkan kesegaran buah tu?

ummi_imani said...

kak, yang trifle tuh kena sejuk ke kak?

naimatulrais said...

tak rugi sapa membeli kek dari auntie. hari tu saya order moist choc.cake. mmg HEAVEN!!! makan pun sikit2 je takut hbs. tak muak dimakan. thanks auntie..nnt sy update blog sy pasal kek auntie

A.s.t.i.n.a said...

Wahhh Madame... lama menyepi :(

UmiDAnisH said...

aduhai kak, sedapnya.. terliurla tgkkk

dyna syamsuri said...

auntie, saya paling suka kat blog auntie, even auntie meniaga, auntie tak kedekut bagi resepi untuk orang cuba.
semua yummy2.

hOtMaMa said...

hadoiyaiiiiii.. saya tengok gambar pavlova itewwww terus rasa nak pingsan... sedapnyer kakkkkk!! dengan fresh berry besar gedabak tu.. lg la mengiurkan! hehehe

nurarinab said...

nmpk sgt yummy!!nnt kalo trn kl sy akn order dgn akk k :)

aynadys said...

auntie nani sedapnye red velvet cuppies tu..macam nak order je :)

PERSIAPAN PENGANTIN BUDGET said...

aunty, hr tu amik kek choc moist dlm kete lagi hubby dah mkn cherry n anka2 pun sama... huhu.. ni mcm ada kemungkinan nak order lagi ni... hm, rasa lapar balik lah pulak, padahal baru lepas mkn...
amy, pb2

* FAR * said...

mak ai.. meleleh air liur..
tetiba baby dalam perut melompat2 nak rasa.. tgk dah tau sedap..

Susu said...

Uhrm... tak boleh tengok gambar. nape tah komputer/internet ofis aku ni. Ofis??? (hehehe)

Cik Puan*PIE said...

superbbbbb sedap nmpknya kak nani...nnt akn saya oder jgk ni...nyum..nyum...

bintangjauh said...

Ratuku Nani, beriess pavlova tu gebu dan jelitanya, mengapalah Ratna ni terjauh banget!

Senang-hati melihat kembali Nani diblog, berbunga-bunga perasaan pabila melihat semua koleksi jualan cakes Nani, Bravo Nani usahawan wanita kita wajib diberi semangat lagi-lagi terhadap yang prihatin dan buatan kerja yang sememang-nya halus, segar dan yang terpenting sekali Home-made.

Salam manis manis madu.

puteri gunung keriang said...

adesssss kak nani.....mati la kalo xdapat makan neih...teringin bebenorrr

NANI SHAHABUDIN said...

kak nani, boleh tanya kenapa kak nani syorkan pakai fruit cocktail brand SPC? adakah dia lebih sedap dari brand lain? Susu cair ideal ni rasanya lain ke dari susu carnation atau F&N?

thnks!

PynGees said...

pergghhh...baru tgk gmbr jer..x menahan rasanya air liur nie... wlupun sy bkn cakes lover, tp nengok k.naninye hasil sajian dr x suke trus TERUJA!

NaniRostam said...

Salam. fruit cocktail tu boleh pakai brand appun tapi yang spc tu lebih sedap. begitu juga susu ideal, lebih pekat and rich rasanya.

Oh ya triffle memang kena hidang sejuk baru sejuk masuk kat tekak and perut....

Red velvet tu boleh tahan kalau setakat kereta aircond. Dari johor sampai perlis pun ok lagi...

Kalau nak order telefon dulu...kadang-kadang sehari sebelum pun saya masih terima provided tak kehabisan barang-barang dan kedai tak tutup.

marina anakcikbob said...

gulp.. sedapnye... bila la nak order ni ek..

putribongsu said...

ape sedap bebenor rupa makanan ni semuaa.... terliur dah ni kak... (@,@)

Che Lin said...

boleh tak kalau sms saja :-)

q.la said...

Ya Allah..suatu penyeksaan tengok kek ngn pavlova yang lova2 tu..berair mulut..boleh?hahha..

Dinas Aldi said...

adoihh, napa la jauh benor..kalau dekat, udah order dah.

syaf said...

salam aunt.saya nak tanya mcm mana dgn kos penghantaran pulak?

NaniRostam said...

Salam...oh ya strawberry tu kalau tak nak daun pun boleh nak pun boleh. kalau ada daun nampak fresh sket.

Kos penghantaran : sekitar shah alam rm10.

Ke Pj/KL : rm20.

Lebih digalakkan ambil sendiri di rumah saya.

Afra Yuri said...

the pavlova looks yummy!!! last year saya order dekat aunty strawberries Moist Choc cake for my birthday. this year me want that pavlova! Looks mad mad delicioussss >_<

Zareda Norman said...

wow.. kek tu memang debom gedebum.. kak nani, zar nak order next week besday I ok.. tapi kena onetwo som dulu dengan cik hubby yg mana satu jadi idaman hati tu

dilla_j said...

salam..
dah lama follow blog aunty...everyday mesti check for new updates... kagum nye dgn aunty...serba boleh..

wah... best nyer semua...malang nyer sy dok jauh...telan airliur je la... ^_^
nnt one day hope dpt rasa air tgn aunty nani..semoga murah rezeki aunty..amin...

Siti Nur Amirah said...

sedap nye untie..harap sgt dpt beli satu hari nnt..;')

untung anak2 untie kan..sure puas makan..hehe..rezeki masing-masing..

nurain said...

salam....
erm...tiada kata2 dpt digmbar kan....glup10x......
mau telan air liur je ni...
adoiii ya.....nk mkn sekrg rs nyer..huhuhuh

stormz said...

auntie, bestnye tgk pavlova tu..
rs cm nk order je

aizeepesona said...

ha ha yang tu.yang tu..ha..yang itu pon..! eh..eh yang Strawberriesss..eh jap jap yang berries..issshhhhh semualah !!
heee...

raFida oThMan ( fiEda ) said...

wahhh...akhirnye kluar jgk entry psl kek nieh.i will call u aunty, nk oder kek 4 my hsbd.

AQisH said...

ya Allah kak nani oiiii..heavennye tgk gamba² niiii..nak gakk..leh deliver kat opis i x kak nani ;)

aizeepesona said...

alaaa nak order..mesti sodap..tapi dok melaka..comno nih?

ayuni said...

aunty...pavlova tu rsenye cmne...??
x pnh mkn la...tp nmpk cm sdp je...=)

SyafinazJoe said...

auntie x buat class ke?teringin sgt nk belajar buat semua ni ;-)

uji6june said...

gadis ayu mencanting batik
coraknya indah si burung merak
di jual mari di pasar Payang
orangnya pula sudahlah cantik
pandai pula masak memasak
bikin suami bertambah sayang


hehehe .. sila Cik Nani
jawab pantunnya ..



*insyaAllah, satu hari nanti uji cari Nani untuk order cake nya..

.

MAK said...

kek kak nani memamg sedap...

ElyaElmo said...

aunty letak laaa resipii pavlova...
mana tahu..org yg tak mampu nak beli..leh tryy buat kat umahh..hihihi:D (jgn marah aunty)

chantekdress said...

Hye kak nani..

Seronok sangat dapat jumpe akak dekat pavilion haritu. kita jumpa kat pizza hut. walaupon kejap, tp rasa x puas la sembang. Sbenarnya saya malu. hehe..Anyway, saya akan cuba resepi2 akak bila saya ada free time nanti.
Seriously, akak sangat chantek kat luar.. Ni blog saya ye kak.

http://chantekdress.blogspot.com/

Saya nak order kek coklat tu nanti time birthday husband nanti... Heheh.. :)

Mak Wardah said...

Salam.

Puan Nani, kalau saya order hantar rumah ke saya ambil sendiri? Anak-anak tengok teringin sangat2 termasuk emaknya... Boleh explain cara penghantaran?

Hardeena Haqeem said...

salam....
kak nani taknak buat kelas ke?
kalau akak buat, bgtau ye...
memang nak join sgt2....
boleh belajar buat donut n cupcake hafiz sekali...hehe....

Miss Raidah mr.LKB said...

sedap nyaaaa,
kalau blan puasa nie mmg dugaan bsar
=)

airzagdoublewhy??? said...
This comment has been removed by the author.
ibuaries said...

pavlova oh pavlova...mengapalah ko menggiurkan :-)))

Susu said...

haritu, tak boleh tengok gambar sebab internet problem: tension gak.
hari ni, dah boleh tengok gambar pun: tension gak. Abg D, tolonglah berlanja Triffle Nani Rostam.

Laura said...

Salam Kak nani, I'm coming to KL this weekend, jauh ni dari Labuan. Rasanya nak order 1 cake from kak nani. Nnt I sms hehehe... hmmm still deciding samada nak minta deliver ataupun amik sendiri nih. Nyam!

sosevenjo said...

salam kak nani..
sebagai pelanggan akak pertama kali, saya ada komen sikit..
1) strawberry moist chocolate cake akak memang DA BOMB, TERBAIK dan SANGATT SEDAPPP...keep it up..InsyaAllah saya akan order lagi (sekrg tengah diet, hiks)

2) red velvet cupcake akak agak dry (tak moist) dan tidak berasa texturenya, menjadikan ia bland (tawar)..tapi cream cheese atas cupcakes ni sgt sedap...

All the best, keep up the good work (consistency in rasa) and may Allah bless you always..

-J-

nas said...

ttelan air liur sketika melihat kek2 yg my mum buat ni,if nas nk boleh ke?adakah boleh pos smpi sini?if blh nnt nas call n bankin sx byran deliver.

YanaMIB said...

red velvet cupcakes aunty sgt sedap! tenkiu beri beri much...next time leh order something else pulak...nyum nyum~ ^_^

Imeldot said...

auntie..rase mcm nak order red velvet cuppies..sebab xpenah rase lagi..;(
kalau order, ambik kat ne yer?
do reply okey =)

mysha spring said...

Salam aunty,

sume pon nmpk sedap gileeeeee...hihihi...by the way red velvet cup tu minima blh order berapa ya?...kalo ambik sndiri umh aunty tu area mane?..shah alam ke?

Tq,

cik suka senyum said...

xleh jadi ni..sume cakap sedap..kene oder nii...nak oder..bile la ni..

cahsiji@Blog said...

uenak.. uenak.. uenak.!!
yang lagi mau jual kebun sengon mau bagi info nich tentang bibit jabon dan kayu jabon bagi yang suka bertani

HaFizaH aYu said...

ade rsepi x??hehe