Friday, October 14, 2011

Kuih Muih Melayu Vogi The Vas

Assalamualaikum,


Ok post ini adalah iklan.

Saya ingin bertanya di sini ada sesiapa yang kenal atau tahu pembuat kuih muih melayu yang vogi the vas...sedap giler....seperti kuih tepung talam, talam ubi, kole kacang, cream puff dan sebagainya.

Kalau ada sila beritahu saya, sebab saya nak order untuk majlis perkahwinan Liana pada bulan disember nanti.


37 comments:

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

woo..cream puff dh d iktiraf sbg kuih muih melayu..hehe

p/s:mak sye buat kueh sedap..tp bkn untuk d tempah..

kakchik@ella said...

Rabu depan kita buat "Kueh Testing" eh. Hihihi.

Cik Fotogedik ;) said...

my SIL bleh buat kak. memang sedap. tapi dia kat melaka pulak.

mummy Darin said...

Mak sedara saya pandai buat kuih jugak, kat Shah Alam Seksyen 25, Sri Muda...012-2422260 (Juriah) tapi x taulah Vogue ke tak... cakap kat dia dapat nombor ni dr anak sedara dia yang duduk kat Alam Impian (Julie)

Yan said...

Hi K.Nani! My friend, Syerin is good at making kuih2 talam...her website www.kuihmalaysia.com

- fan of your blog :)

Mrs. Norrie said...

mak mentua opismate sy ader buat...kuih muih dia memang superb...biasa pun hotel2 tempah...
akak berminat akak boleh hubungi dia..nama dia dilla (0168374486)

syeeda11 said...

hai akak.. cuba akak pi kat restoren cii merah kat sec 9 shah alam..kuih2 dia best. dulu my mum pun order kat sana kalau ada kenduri2.. :)

Mamamarina said...

contact my SIl die caterer.. search yok mampir cafe kat fb

-mamamarina-

Zareene Saifuddin said...

salam kak nani, akak leh try Pn. Sayuri her no. is 03-8946 6257 dia ni memang ambil tempahan kuih2 melayu...

monroe64 said...

Asalamualaikum Puan, berkenaan dgn iklan puan mengenai tempahan saya bersedia menerima tempahan puan sekiranya belum ada tempahan daripada pihak lain.
Sekiranya puan berminat saya boleh dihubungi pada nombor berikut:
Puan Fadhilah bernombor 014-3538206 atau melalui email-mohamatsulaiman@yahoo.com

Sekian terima kasih.

Wasallam

aZeeMaH said...

salam auntie...klu cheese tart,cream puff,apple crumble,chicken pie...kita ada la contact...hehehehheheh...

Cnidaria said...

makngah saya di putrajaya.. dia buat talam keladi & seri muka mmg sedap giler... akak leh test dulu b4 order... sy leh emel nombor dia kat akak nnt..

Meg-ct said...

cuba akak tengok kat sini
http://www.wanitamelayu.com/forum/showthread.php?t=32365

saya tahu pasal ni dari forum wanita melayu. tak pernah order lagi tapi selalu gi tengok gambar2 kuih muih buatan akak ni. nampak cam sedap je.

Mummy Aidil Iskandar said...

salam kak nani saya tak kenal org yg buat kuih tu tp nk tnya k.nani tak jemput ke reader2 kak nani di majlis tu nanti hehehe (malu je tnya)
saya ni suka baca blog kak nani dari kejatuhan kak nani sehinggala kebangkitan kak nani sumber inspirasi saya :)

east said...

salam kak, sy ada kwn, mak dia pandai buat kuih tepung talam..sedap gak sbb penah try mkn..umah dia pun area shah alam klu tak silap. nnt sy bg contact no..

LUNA LANUN said...

x dapek nk nolong...

LATEST ENTRIES
1. Kalau kau org tak sedih bila dah tgk gmbr ni, kompom kau org xder perasaan!
2. 10 Alasan Paling Popular Bagi Wanita Yang Enggan Menutup Aurat
3. 22 Sebab Malaikat Rahmat Tidak Akan Masuk Rumah Anda

MK said...

lulu nyonya goodies is the best kak nani. cube google. i have the number but kat office. email me kalau kak nani tk jumpa dlm net ye

KhaiRin said...

pembuat kueh muih tradisional paling mabeles @ melaka

062610200 / 0163697101 (cik nah)

miss-SHera said...

salam aunty..saya dan mak saya ade mengusahakan pelbagai kuih2 melayu..we do supply to few hotels kat melaka...my mum terron dlm membuat talam keladi,talam seri muka,kole kacang n mcm2 kuih melayu...kami juga ade bakery...aunty blh search kat facebook sweet azza confectionery melaka...

Wahida Ghazali said...

salam,akak dkt pasar basah taman tun dr ismail ada kedai yg jual kuih2 melayu sedap2.dulu saya selalu order kalo company saya meeting tp sori dah hilang no fon.tp mmg confirm sedap kak,kuih talam suji,cucur badak,kole kacang..semer sedap2 tp kalo akak nk try test kene pergi pagi2 sbb kalo lambat dah abis :)

Zafirah Majdiah said...

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000554619299&ref=ts

akak ni buat kuih koci best sgt :))

Omg syura ! said...

salam auntie, ahad ni saya dtg rumah nak ambil collogen ya .

saya ambil tempahan kuih talam . kalau sudi boleh jengok2 blog saya

http://welovedelishadelight.blogspot.com

kEk caWan said...

hi!
saya jual creampuffs and so far people are liking it.
kalau nak test boleh je, next week sy akan slalu ke shah alam, mgkn boleh jumpa?

aliah
016 2404621

Raihan said...

salam :) hop over to our shop in pasar besar ttdi :) been around for 19 years, My Little Cake Shoppe. heres the fb page. http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=328973596170

Good luck dgn wedding! love ur blog!

Cahaya hidup said...

akak boleh try ngn pakcik yati,nnt kalau berminat yatie sms k

nama saya katy cat...hahaha said...

1. pulut panggang.
2. kuih koci.
3. kuih sugi
4. kuih lapis
5. brownie
6. cupcakes yg chumel2
7. kuih lompang

ni antara kuih muih mak sya order setiap kali majlis kahwin, majlis tahlil n kenduri...

huhu...

makcik yg selalu buat kuih2 ni dia g haji bln depan baru ada...

Aleesya Adam said...

I rasa takder org boleh menandingi kak nani dlm bab masakan.... hehehe

(^_^)

linda said...

mak saya pembuat kueh bakar ngn kaswi pandan plg mables di donia. cuma beda nya dia tak pandai meniaga :)

gadizgula said...

Kak Sa'di (my mom) hehehe...
016.2391560


;D

lily lotus said...

baguslah memcm contact no. dapat kat sini :)

Ramli a.k.a Pak Tam said...

Salam. saya penjual kuih muih di wangsa melawati kl. Jemput jengah kegerai saya.

Gerai Karipap Panas

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

Kak Nani, cuba tgk kat link ni....
kuih2 melayu...nampak menarik...
boleh la cuba ye.

http://www.kuihmalaysia.com/

Ruziawati Yusof said...

nak terima menantu dah ye sis? tahniah! happy belated birthday jugak bt hanis.. kek yg menarik.. yummy!

Ruza Apparel said...

as salam kak nani..
makcik sy penjual kue talam yg mmg sedap gila n femes kat KL..kalo penah gi pasar keramat raja kuih tu...tu laa kedainye..
specialty in kue talam
kue kole kacang
talam ubi
talam keladi n segala jenis kue talam la..
kue gandus pasar keramat pon sedap oo.. ni number tuk akak contact
0122913964

pye:rudz said...

kuih-kuih talam terbaek boleh didapati melalui satu makcik di AU 2 keramat, ulu kelang (belakang jusco AU 2 to be exact). memang dia yang buat sendiri.

akak oleh panggil dia kak jah kot.
ini nombor beliau: 012-3207144.
good luck!

the.yats said...

salam akak nani sy ada la jual cream puff ;)

Saya Ira said...

Ala..saya takde contact number..tapi saya duk berkenan kek rainbow yang hanis pegang tu.order ke buat sendiri ye? :)