Friday, October 7, 2011

Album Pengantin

Assalamualaikum...

Renjis-renjis dipilis....
ditepungilah tawar...
hai beras kunyit ditabur....
disirami air mawar....

Ok bersambung akan datang insyallah..sebab yang ini cuma Majlis Pernikahan Aen, dari Klang.

Saya suka merias wajah pengantin agar betul-betul nampak oustanding...nampak anggun pengantin dan bukan mekap biasa-biasa. Saya suka mekapkan pengantin agar bila orang pandang pengantin tu rasa tak jemu.

Dulu masa saya kecil perkara paling indah bagi saya adalah pergi mengikut emak mengadiri jemputan majlis perkahwinan.

Selain suka benar dapat beli aiskrim malaysia perisa nenas, durian dan santan gula melaka yang panjang sedepa, perkara kedua adalah begitu asyik memandang pengantin tak berkelip-kelip sambil dalam hati berkata-kata..'cantiknya pengantin ini'.

Perkara ketiga pastilah melihat kugiran kampung yang masa itu masih berkonsep pop ye ye....oh yeah!!!

Perkara keempat dah tentu bau nasi minyak yang harum semerbak yang kini seperti jarang ada lagi dimajlis-majlis perkahwinan. Al maklumlah zaman saya kecil...nasi minyak lauk-pauk semua dimasak sendiri secara gotong royong. Makanya bila tepat jam 10 pagi nasi minyak sudah mula tanak dan lauk pauk sudah siap dimasak...sementara aromanya semerbak memenuhi rumah pengantin.

Cuma mujurlah kini bau aroma harum nasi minyak selalu juga dapat saya hidu ketika makan nasi arab di saba. saba je ler....




























Makeup oleh : nanirostam (www.nanirostam.blogspot.com)
Tel No : 0123959779
Emel : shinarostam@yahoo.com
Photographer : Nur Sarah Alisya (Yaya : pelakon boboboi)

15 comments:

HidayahSyafiq said...

cantik sangat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cik Nut said...

cantikla aunty mekap :)
serius shantek :)

ateh said...

simple tp hasilnya cantik sgt..

Cik Eka said...

cantik!
alaaaaaaaaaa lambat nya bulan 6 tahun depan nak bertunang..

hehehehehe

Filla ~ Kasihs said...

good job kak nani.. and alisya boboboi jugak sbb jadi photog of the day.. heheh.. waaa.. pasni kena update selalu nie.. nak tengok gambar lauk pauk plak pls!! hehe

Siti Hajar Masri said...

cantik sgt..seri pun naik..

*nknadya MNA* said...

cantik make up akak :D

bintangjauh said...

Salam Ratuku Nani, jelita sungguh cara make-up-nya, dan Alisya begitu berbakat pandai me-clip clap photos, begitu bertuah Nani, Anakanda semua dianugerahkan dengan segala bagai kebolehan yang semulajadi.

Ratna adore photo Nani dengan anak meow kucing, ayu lembut dan tersangat anggun sekali.

Salam manis manis madu.

Dinas Aldi said...

Manis sungguh pengantin tu, make up buat kulit dia nampak flawless gitu :)

NasuhaWongAziz said...

slm aunty nani...
wedding yang aunty attend tu wedding abg n kak ipar sy...so nice all the pic!..n my sis look so gorgeous.
but gmbr sy nmpk sket je..haha..
thnx aunty...sy pling suke tgk gmbr yaya n baby kamil naufal a.k.a my niece..thnx aunty!!!

Oyis said...

cantiknya! knp la masa saya kawen 6-7 thn dulu x tahu lg psl khidmat kak nani ni ek. muka saya masa kawen ala2 opera cina huhu... serious x rasa gorgeous, tp better la drpd kalo saya mekap sendiri. aduhaiiii

Anne said...

dalam banyak banyak..yang ni saya tak dapat menahan diri nak komen. sangat cantik! kening dirias sungguh rapi. blusher tu nampak shining, kak nani pakai jenis krim ke? tapi serius cantek!!

Mymie Sein said...

wahhh cantiknya kak nani??? tak sempat nak merasa air tangan kak nani ni..sebab baru kenal blog kak nani tahun ni...kawin dah 2 thn lepas..xpela maybe rezeki next adek2 or anak plak kot..

Kurniasary said...

thanks akk, for the pics, tak sangka akk upload dlm blog famous ni :)
maju jaya untuk akk, smoga rezeki dtg mencurah2. for alisya too :)
- from indonesian lady, pic yg last skali tu :)

MareaKaftia said...

Both of us my friend..juga hadir on that wedding day..aen nampak cantik sgt hari tu..and of coz awesome make up..selamat berbahagia luqe & ain ^_^