Thursday, October 6, 2011

From Taiping With Love


Assalamualaikum.....

Mula-mula saya harus puji Alisya (kadang-kadang tetamu kanak-kanak yang datang rumah...yang dah mendengar sendiri..depan mata..suara alisya melakonkan watak yaya...maka budak-budak tu semua melopong macam tak percaya atau tak dapat membayangkan yang itu yaya sebab yaya pakai tudung (skop) tetapi mula percaya bila dengar suara yaya itu maka melekatlah nama yaya di hati budak-budak tu)...Lepas tu panggil yaya..yaya..huhu.

Ok yang pasal nak puji tu..kerana Alisya berbakat ambik gambar (fotographer cilik) selain dari berbakat menari dan berlakon. Oh ya...alhamdulillah Alisya terpilih berlakon dalam filem terbitan KRU Studio....alololo...cuma watak extra jheww...sentap mak kau nak.....ingat watak pelakon pembantu ker...(sambil hayun hujung tapak tangan cecah kedua belah bahu gaya johan raja lawak). Ok hari sabtu ni saya dan alisya pergi bercuti makan angin..di taiping untuk shooting filem 29 februari....sesekali ku terasa teringin....(nada lagu shima) lari dari kesibukan hingar bingar kota...kesibukan mencari wang yang tiada noktahnya selagi jasad masih bernyawa...apa kata kali ni mak pulak mencutikan diri secara tak langsung.....setuju?...kalau tak setuju tak dapek den nak nolong....

Baeklah tuan puan...kita layan gambar-gambar hasil seni fotografi Alisya....






Kuat berangan...ambek gambar sendiri pun jadi.....

Kamera DSLR tu beli pakai duit dia sendiri.....mama dia syer separuh...

Mimi adalah kucing yang buat hal dia sendiri...tak angkat pot keadaan sekeliling....

Jaguh adalah kucing jantan yang sentiasa bersih dan wangi walau sejak lahir tak pernah mandi kot....

Noughart adalah kucing yang sangat comot walau selalu dimandikan.....kesian dia baru-baru ni kena siram dengan minyak atau air panas oleh saiton durjana yang buta perut...nanti saya post entry tentang itu....

Hanya Alisya boleh buat si demok tersenyum begini chak!!!

Kalau Alisya suruh buat apapun dia ikut...

Namun berpuluh kali pergi casting iklan tak pernah dapat sebab tak faham arahan...

Bila alisya suruh buat apa tanpa ada orang lain....ikut jerrr

Saya suka gambar yang ni....nampak ketawa santai sangat...

comelnyer anak dara bersila......

macam mokcik-mokcik 

Pandaikan Alisya tangkap gambar!!!!






SEKIAN TERIMA KASIH.

28 comments:

NishMia said...

Bertuah akak.saya bangga n suka tgk akak ank beranak ni

Afnan ^^ said...

WOW!! Hebatnya Alisya!!
Dah besar boleh jadi professional photographer!
Tahniah dipilih untuk berlakon!!
Mesti Kak Nani gembira.

P/s: Nak tanya Kak Nani. Collagen Dust tu untuk perempuan je ke??

kakchik@ella said...

Senyuman Nur Sarah Allisya menggoda habis!!! Nape pendek entry kak? Tak puas den baca. Hihi.

Farrah Wahida said...

bila beli benda yang kita suka guna duit sendiri mesti rasa happy sangat kan alisya?demok comel

lisa min said...

memang pandai. berbakat! =)

aiENn cHAm said...

amazed!

anymz said...

memang pandai alisya tangkap gambar..cantik2...
Dan bestnya dpt ke Taiping.Akak pun suka ke sana.Ada adik dan adik ipar yg sentiasa bersedia nak bawa akak ke zoo Taiping tu setiap kali ke sana.Buat shooting kat mana nani?kat tasik tu ke????

yana halim said...

pandaiiii.....boleh jadi fotographer jugak nih...

Filla ~ Kasihs said...

wah Alisya beli dslr.. hamboiiii kemain lagi dia yeh? ada bakat tu, boleh asah lagi ;)
kak nani, cemana nak train anak supaya jadi independent?? filla suka anak-anak kaknani semua ikut mcm kaknani.. pandai cari duit sendiri.. kalau boleh filla nak anak2 mcm tu jugak.. independent.. so kalau mak dia takde.. diorang boleh hidup sendiri tak susahkan orang lain.. campak kat mana pon still boleh survive!!! nanti buat entry 'tips anak berdikari' boley? hahahaha

POSH76 said...

santek alisha...

amy said...
This comment has been removed by the author.
amy said...

so talented ! :)

ayu said...

owhhhhh..sweetnyaa..terrornya anak kak nani snap gambar ni..mcm lagak pro sudah..baca tajuk ni ingatkan kak nani pi taiping tadi..hehe..

almaklum la, ayu org taiping..haha

Siti Hajar Masri said...

pandai..ada bakat..kirim salam kat yaya..suka dgr suara dier..

ateh said...

saya ingat akak gi taiping bila ada entry from taiping with love tu.. hehe.. btw, aleesya tu mmg berbakat la.. yg paling sy suka dlm video dia menari dgn abg dia tu.. mcm pro

Yours truly said...

salam kak nani..
nak ke taiping yer?? boleh kita jumpa?..(mahu tapii malu..ahakkss)

aizeepesona said...

pandaaiii...."yaya" amek gambar...

dan...

semua dalam N3 ni sangat2 comel..!

MARLIYANA MK said...

besttttt je dgR cerita pasal family auntie :)

Alin Marlini said...

ish..ish..Alin yg dah keje bertahun ni x dpt nak beli DSLR tu..huhuhuhu

ANyway..congrats..

Laura said...

hahahah Demok makin comel... how old is she? Pandai Alisya amik gambar .. n congrats to her sbb kecik2 lagi dah ada gaji sendiri ;)

diba yusup said...

29 febuary? remy ishak adakan dlm cerita tu

masyitah farahin che mansor said...

keep it up alisya!

Asyiqin Yunos, said...

demok 2 adik hanis jugak ke?

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

kak nanai. budak demok tue rambut dia dah panjangla.. rambut cantik kerinting2 ..

mariana azad said...

so chomel..ade baby baru ke kak nani?..baby cha cha mane?

Fairuz Liyana Azman said...

auntie....budak comel tu anak sapa??
anak auntie noni juga ke?

Fairuz Liyana Azman said...

maaf,typo error..bukn auntie noni.....err auntie nani

Filzah said...

pandai alisya ambil gmbr, framing pun cantik je, subject pun menarik :)