Friday, October 21, 2011

Check List Majlis Perkahwinan Liana

Assalamualaikum


Pantasnya waktu berlalu. Sedar-sedar dah seminggu saya abaikan blog ni. Hujung minggu yang lepas saya terlalu sibuk dan kini alhamdulillah masih sibuk. Sibuk dengan baking dan  perniagaan, serta hal-hal keluarga. Jika ada sesiapa yang terasa saya tidak melayannya atau mengabaikannya saya minta maaf sangat-sangat sebab memang sibuk. Kerana kesibukan saya adalah sumber punca rezeki saya. Alhamdulillah...semuga saya akan terus sibuk dengan hal-hal dunia dan akhirat sekaligus...

Apatah lagi masih pening memikirkan tentang hal-hal persiapan perkahwinan Liana...

Masih banyak check list yang belum di penuhi.

Alangkah bagusnya kalau anda semua dapat membantu saya memenuhi checklist yang belum selesai..


1. Catering dah confirm.
2. Canopy belum ditemui
3. Pakaian pengantin bersanding tengah mencari
4. Door gift dah ok
5. Thank you kad dah ok
6. Pelamin dah booking
7. Baju pengantin untuk bertandang dah booking
8. Baju nikah baru ditempah jahit.
9. Kad udangan belum siap ditulis nama jemputan
10.Kuih muih..terima kasih semua...insyallah akan dipilih dalam waktu terdekat.
11. Dulang hantaran masih mencari...ada sesiapa yang mahu menyewakan sila telefon saya.
12. Barang hantaran ....sudah disediakan oleh Liana dan tunangnya.
13. Orang-orang yang harus diberi tugasan belum finalise.
14. Bilik pengantin sedang di siapkan.
15. Mekap artis dah booking
16.Fotographer...dialu-alukan sesiapa yang sudi.
17. Pakaian keluarga mengikut tema sedang difikirkan.


Alamak ada lagi dua bulan....harap-harap sesiapa yang sudi menyumbang informasi dan sebagainya amatlah dialu-alukan.....

Sebelum tu...just layan gambar-gambar aktiviti saya pada hujung minggu lepas.....zasssss


Bila dengan bread pudding mcm orang mengidam.....anak-anak mungkin dah jemu..tapi saya belum

Teman Alisya di studio untuk suara YAYA kartun animasi BOBOBOI yang disiarkan setiap ahad jam 7 malam.

Bunuh waktu ketika menunggu Imran shooting iklan TESCO..di Avenue Segambut


Ye ye...Alisya dengan gaya street dance....

cantik kawasan shop lot ni

Si budak pemalu...

Hafiiz adalah abang kesayangan alisya walau...selalu menangis kerananya....

Nak senyum pun malu......

Anak bujang dan anak daraku.....

Imran sudah dimekap dan ready for the shoot.......

Anak bujangku di apit oleh dua dara jelita.....huhu

Untuk iklan back to school TESCO

Yang budak kecik pakai tudung tu anak cina...hantam sajala labu....

Lepas shoot dia  orang kelaparan..singgah di IKEA untuk mengisi perut mereka


Sampai rumah tengok kek besday Alisya sudah ready untuk celebrate malam tu...

Happy Birthday Alisya

Alisya atau YAYA


Sekali dengan besday kek Hanis....sebab nak celebrate sekali...

bunga ungu yang indah

Luar coating dengan whipping cream dan dalam adalah chocolate indulgence

Besday kali ni Hanis dapat dua biji kek sebab yang pertama tu rasa macam tak proper tak dapat celebrate....

Balik dari IKEA pergi ke rumah jiran depan untuk majlis doa selamat

Zila adalah jiran depan rumah....


Dapat jemputan dengan kad udangan..Zila dan Rosli yang akan  berlepas ke tanah suci mekah pada 30/10/11

Celebrate besday di RED BOX....















62 comments:

Cik Puan Nurul said...

cantiknya deko kek hanis tu..tp bila dh dipotong humangaihhhhhhhhhh..
pelangi tu huhuhu cantik2..
akak buat sendiri ke tuhhh wahhhh.

Arizza @ Aie said...

happy belated birthday hanis & yaya :D btw,cantik sgtlah kek hanis tu..akak beli di mana??

mummy_icha said...

pic yg last tu,smua org b'diri mcm nyanyi lagu "negaraku" pulak :-D. pic 3rd last mcm nak lwn pedang je dua2 org tu.hehehe

LittlelfchOc said...

tak sabarnye nk tgk pic wedding kak liana n en khairi... :)

cikqila said...

seronoknye tgk family kak nani :)

a.m.a.l.l.e.a said...

salam k.nani,

saya suka sgt blog k.nani.setiap kali update,mesti baca.hehehe.

oh, husband saya buat wedding photography.kalau sudi jenguk2 lah.harga memang murah.boleh email dia di onezkatana@yahoo.com.

ini link facebook untuk a few wedding pictures yg dia ambik http://www.facebook.com/media/set/?set=a.156356967731054.31616.100000702552150&type=3

business said...

as salam, kak nani ...abg sepupu sy ada buat perkhidmatan kanopi...kalau berminat...boleh contact sy...wati 0126068642...kg sijangkang, teluk panglima garang

hEarTLeSs said...

auntie, kwn saye ade buat photography, ini linknya boleh tgk hasil kerja...saya dah tgk bnyk custom album yg dihasilkannya mmg puas hati

http://www.jejaripictures.com/

ceklala said...

cantiknye kek hanis tu aunty!kek ape tu?color pelangi..menarik betul! :) heppy besday utk hanis dan alisya ye

Cik Nut said...

salam auntie,

cake mcm hanis & alisya bole tempah dgn auntie tak?

apexPHOTO said...

hye,
u can call me if u need a photgrapher
0123434735 :)

Cik Eka said...

happy bday hanis dan yaya
wahh cantiknya kek rainbow hanis punya..

nyum nyum terliur....

apexPHOTO said...

hye,
u can call me if u need a photgrapher 0123434735 :)

cik saba said...

mcm sedap jer kek hanis tu aunty...bleh tau kt mane aunty tempah atau aunty buat sndiri?..:)

anak_ayam said...

kenapa kak liyana nmpak cam domok sikit... huhuhuuh ..hati senang nakkawin ehhh... happy besday kekhanis .. n yaya..

qaseh zara said...

akak, my husband photographer....selalu amik gambar orang kawinn......saya berbesar hati kalu akak sudi!!!!

qaseh zara said...

akak, my husband photographerr.. selalu amik gambar orang kawin, saya berbesar hati kalu akak sudi!!

deela said...

kak nani,utk dulang hantaran sy ad sorang kawan ni-hani 0163048171

deela said...

kak nani utk dulang hantaran tu, ade sorang kawan ni - hani 0163048171

qaseh zara said...

akak, my husband photogrpher...selalu amik org kawin, saya berbesar hati kalu akak sudi!!

Reflisia said...

Happy Birthday Hanis and Alisya..=)

Tatie Atikah said...

Happy family.....just like ours,,, Happy je tgk moment2 mcm ni...

Tatie Atikah said...

Happy family.....just like ours,,, Happy je tgk moment2 mcm ni...

payedd said...

keluarga bahagia/

:)

Alin Marlini said...

ooo..ini rupernye empunya suara..nak tunjuk kat anak Alinlah..dia mmg minat giler ngan boboiboy ni

azrinna said...

Saya doakan semuanya selamat dan seperti yang dirancang oleh Kak Nani.

Mummy Aidil Iskandar said...

salam kak nani dulang hantaran mak saya ada dalam 11 biji kot warna perak kalo akak nk sewa email saya clinique_85@yahoo.com saya bagi best price punye hehehe

Mummy Aidil Iskandar said...

salam kak nani dulang hantaran mak saya ada dalam 11 biji kot warna perak kalo akak nk sewa email saya clinique_85@yahoo.com saya bagi best price punye hehehe

iJu said...

Assalam Kak Nani,

Kat mane akak order kek pelangi yg mcm anis pnye tu? bleh bg contact no. atau blog?

Tq
Iju

FM said...

As salam kak,both kek tu u buat ke ?yg utk hanis ,the rainbow tu so cantik.kek apa tu ?yummy !!

Zareene Saifuddin said...

salam kak nani,
cantik dan nampak sedaplah birthday kek hanis & alisya tu.. akak self baked ke atau tempah? kalo tempah, tempah kat mana ye?

Cik Puan Mimi said...

salam aunty~
byk nye persiapan nk kena buat..anak nk kawen mmg camtu..
ni saya ada link tempat utk aunty nk sewakan anything tentang wedding..
aunty boleh ke facebook Something Borrowed by Nawal

http://www.facebook.com/pages/SomethingBorrowed-byNawal/164378170281634

yuyu Zulaikha said...

famili bahagia <3

❤NazirahMoktar❤ said...

4 org muke sama cam ayah dorg.lagi 2 yg last ikut muke sape ye.hehe :)

aizeepesona said...

Kak nani....


cantiknye kek alisya....!!!

kek hanis pun !!!...

aizeepesona said...

upsss...

ada soalan sket...

suka tengok gambar adik beradik beratur tu , dorang nyanyi lagu apa erk kak nani? teringinlah nak tahu...heheee...

Natasha said...

Birthday cake kak hanis dari mana auntie? auntie buat ke? icing deco very cantik! :)

fiqathefiga said...

aunty, besday kek kak hanis & alisya tu bel kat mana atau aunty yg buat?

luvelymummy said...

Salam kak...!!

Kirim salam ngan ALISYA yer.. anak saya Qaseh minat giler ngan 'YAYA' dalam citer BOBOIBOY tu..!!

heee..

IxoR@ said...

kek hanis bila dah potong cantik, macam pelangi.... sedap tu!

order dgn siapa kak? ke akak buat? hehe....

"teringat2 kuih makmur akak, mmg sedap tau...."

-aini-

Dinas Aldi said...

Happy belated birthday untuk Hanis & Alisya. Seronok tengok anak2 kak Nani semuanya rapat & mesra :)

نورازريناابوحيري said...

bestnya dapat berkumpul ramai2

Darwina said...

assalamualaikum aunty. sy berminat utk photography. will you contact me or let me contact you?

Mrs.Ladies.Stylo said...

Are you handbag's lover? Get your stylo handbag's collections at affordable prices! Feel free to visit us @ http://mrsladysstylo.blogspot.com/

alia samihah said...

salam aunty, kalau nak sewa dulang..dengan saya pon boleh..tapi tak payah sewa lah..pinjam je..sebab dulang tu, memang family saya punya.. dulang hantaran biasa jelah... hmmm..alas je tak ada...kalau nak canopy plak,saya kenal orang yang buat sewa canopy tu..dalam rm300 1 canopy,siap dengan meja,scallop,kerusi semua tu.. ni number hp saya 0136186940-alia-

saidah said...

imran dah nampak matang lah aunty

coklat~vanilla said...

salam puan :)

muka hanis sama ngan imran
muka alesya sama ngan hafiz
sweet sgt :D

abang ensem said...

Hafiz punya gaya jugak yang the BEST..

.pelangi. said...

auntie nak tnya kek kak hanis tu auntie bake sendiri or tempah? menarik sgt. tQ.

O'gosh said...

wah...betul punya meriah life seharian akak...cemana akak handle semuanya ye...saya kagum sangat...

aida4eva said...

wow!
cake itu super gojes..

terus rasa nak makan :D
hepi birthday for ur both princess :)

http://aida4eva.blogspot.com

LaLaLOLa said...

tetibe terliur kek hanis yg pelangi tu... mana nak dpt eh, aunty?

aimi1513_turtle said...

dis few suggestion 4 the photographer on da wedding....

https://www.facebook.com/bbaakk

http://www.shutterartgallery.blogspot.com/ (dis guy senang tuk nego)

lizamohamed said...

Kak Zila jiran akak tu, office mate saya! hehehe

www.gustiputri.blogspot.com

farah nadzirah said...

auntie nani...mesi tgh pening with preparation wedding kak liyana...my mom pun sgt pening time fara nk kawin bulan lepas...bukan kata fara pening, mak lagi pening....first daughter's wedding...agak kelam kabut..tp alhamdulillah seme dapat berjalan dgn lancar..bila baca entry auntie, sma dgn yg my mom did for me...fara doakn agar auntie di beri kekuatan dan kesihatan yg baik menjelang dat wedding day...coz fara faham, ibu pengantin takkn cukup rehat n tknn menang tgn utk uruskn seme bnda...all da best n gud luck auntie..saat2 menguruns kn wedding with mom are the best moment ever...=)

gadizgula said...

salam aunty,

last 2 days (kalau x silap) aunty ade cll emak tanye pasal kuih kan. then kita ade return cll tp aunty bz kot x sempat jwb. mcm mane utk kuih2 melayu tu? Kalau aunty masih berminat nanti blh return cll kita ye (012.3553642 - Mell)

Noniey said...

saya pun kadang2 layan cita boboyboi...suara alisya rupa nya si YAYA tu..so cute..

btw tahniah to aunt sekeluarga...semua anak2 berbakat..

lily lotus said...

tempting betul kek2 yg tertera :D...all the best untuk preparation yer!

bee_yna said...

salam...nie nak panggil akak ke auntie nani??? ;) rase saye nie pangkat anak kot...hehehe..24thn..
actually bile tgk auntie nye puding roti mcm teringin je nak mkn...lg2 tgh berbadan 2 nie...kalau x keberatan bole auntie kongsi resipi ckit x??? ;)

* FAR * said...

bestnya kek warna-warni.. menyelerakan..

Nabil Aizat Abdul Rahman said...

oh rindoee karaoke sekeluarga camni...

DinosaurRawrrr (: said...

comel nyerr kek yg kaler rainbow tu...
sy dah kesuntukan masa cari org utk buat kek kahwin...
mcm teringin nak booking laa...
kat mane yerr booking nyer?
really really really attracted + interested...boleh masuk mimpi niii...
minta tolong bgth kat mane nak booking kek yg comel cmtu utk kek kahwin...

dina 012-2566826
ctdina86@gmail.com
ctdina86@yahoo.com