Thursday, August 25, 2011

Dah Rope Tepung

Kalau you all tengok muka akak kat ateih tu...janganlah terpedaya ya.....memang orang kata indah khabar dari rupa....eh bukan indah gambar dari yang nyata....

Sapa-sapa yang datang rumah ambek kuih jer yang tahu...sebenarnya akak ni taklah vogy the vas macam kat gambar tu...sume tu palsu. Yang nyata orang yang bergelumang dengan tepung ni dah tentu muka serabai macam tepung gak....

Selalu terjadi macam tu dalam hidup akak...orang lain bila nak raya muka cun bergetah...siap pergi buat facial lagi tapi akak masa raya muka kempot mata cengkung badan melengkung....

Ni lagi 4 hari nak raya...kepala dah penuh dengan persoalan...bila nak start kemas rumah, bila nak start anyam ketupat, bila nak start beli barang masak, bila nak start beli lauk ayam daging, beli nak start beli tempe tauhu....


Ok akak cuma nak bagi tahu...sesiapa yang order kuih akak hari jumaat ni adalah hari last mengambil kuih-muih tempahan. Sesiapa yang nak ambek selepas tu sila telefon beritahu akak ya...kalau tak dikhuatiri akak terlelong kuih raya you all.....

14 comments:

iekaz said...

takpe kak nani... walau mcm mana pun rupe kak nani, kak nani tetap cantik menawan.. :)

Hazey said...

Ada ke edisi lelong2 ni Kak Nani.. wah syoknya..

ismalina said...

still comel lagi kak nani :)

thanks sbb bagi saya n safina beli kuih secara walk -in semalam
memang sedap semua kuih2 kak nani- baru try cheese pineaple tart smalam heheh, sampai safina nak dtg beli lagi harini ;)

hopefully sold outlaa semua kuih2 tu sebelum raya ye...sape yang tak beli lagi tu ruuugii tau :)

Mak Wardah said...

Bergelumang ngan tepungpun, u still voque

Filla ~ Kasihs said...

bizinye kak nani... nanti lepas raya duduk balik dpn laptop buat entry banyak2 skit k? neway, selamat hari raya utk kaknani sekeluarga ;)

Hanis Zalikha said...

Nanti Hanis balik kemas.

Hanis Zalikha said...

Nanti Hanis balik kemas.

aizeepesona said...

teringin nak nengok muka kak nani bertepung ..hehee...mesti comel..

aizeepesona said...

kak nani, tetiba dapat idea..

akak buatlah satu N3 bertajuk :

"AKULAH RATU TEPUNG"..

hahaa..

Dikesempatan ini juga , saya nak ucapkan "Selamat Hari Raya & Maaf Zahir Batin"

Walaupun tidak pernah bersemua muka tp manalah tahu kalau ada ayat2 saya kat ruangan comment ni ada menyentuh perasaan akak ker...sy minta maaf yer kak nani..

Semoga bergumbira di Aldilfitri disamping keluarga tersayang !!

bintangjauh said...

Salam Ratuku Nani, tidak setuju! kerna semasa Ratna dijemput datang ber-makan tengahari dirumah Nani tidak ber-make-up lansong namun wajah muka Nani tetap jelita menawan dan lagi tampak muda gitu! Pengesahan muktamad dari BintangJauh yang telah menengok berdepan dengan Nani terang benderang sebenarnya, voilĂ !!

Ratna pun gitu, baru bikin 2 jenis biscuits, tak tahu sempat ke tidak mampu sediakan yang seterusnya kerna banyak bahan ramuan sudah expired tarikhnya jadinya kena lari pergi beli barang bahan yang baru, serasa nak nanges ...!!!
Lagi kan Nani dengan orderan semua + + + kesibukkan tidak tahu Ratna gimana Nani punyai kudrat yang kuat segitu sedang kan Ratna sudah seperti mahu pengsan!!

Salam manis manis madu.

lily lotus said...

selamat membuat final preparation kak nani..

LUNA LANUN said...

slmt hari raya aidilfitri kak nani...

LATEST ENTRIES
- Pasangan Suami Isteri Beragama Islam Wajib Ambil Serius Hukum-Hukum Ini!

eliyaezlinalias said...

mama yg hebat!

yan nyer said...

cantik di dalam kak. =)