Wednesday, April 27, 2011

TERLALU

Dia genggam aku kemas kemas
sampai aku yakin siapapun tak layak merangkulku cuma dia
lalu dia lepaskan genggaman dan aku terhempas
sedang dibawah kerikil tajam berceracak merobek seluruh ragaku

Dia junjung aku tinggi tinggi
sehingga aku berfikir hanya dia mampu meletak aku diatas
lalu dia campak aku dan aku terhumban jauh
sedang dibawah gaung curam menghancur seluruh jiwaku

Dia dakap aku erat erat
sampai aku rasa hatiku dan hatinya bersatu
hangat tubuhku dan hangat tubuhnya menyatu
bagai sepasang uda dan dara
romeo dan juliet
lalu dia tolak aku dan aku tersembam ke bumi
sedang dia tersenyum sinis berlalu tanpa mahu memandangku lagi

Dalam wajah manis
dia terlalu kejam
terlalu jahat
TERLALU!!!!!

26 comments:

Why Farouk said...

header baru!
btw,luv ur writing :)

@rin @hamad said...

aunty..ske ayt sepi kt header tu..sedih je..if arin nk mntk share blh?

aunty was such a superior woman on da earth..cayyok2..

Ilhamny.com said...

sedihnya..sampai menitis air mata saya...,kata2nya, macam kena dengan jiwa saya..kena dengan apa yang saya selalu alami...

fatin sulaiman said...

Salam.. hi aunty.. really love this one of yours.. it reflects me... keep on writing!

mamasuri said...

amboi aunty...hehehe..terlalu ni..

cik nani said...

hebat betol kata2 aunty ni..dah mcm penulis novel..ngee~

MeMHaliD said...

aunty cayang....tq for ur advise..saya dah luahkan ...dan ternyata lebih bahagia...alhamdulillah....sayang aunty mmmuah..cantik org dalam header baru tu...auwwwww

anonymous said...

meaningful..
sma mcm yang saya alami..

yaya said...

sangat mendalam utk sy.
buat sy sedih sgt :(

Cik Eka said...

suka ayat kat header tu antie

aNIe said...

Hmmm... puitis sungguh... akak suka puisi ni...

zuwaidah said...

nani, pandai bermadah. saya kena belajar dari nani nih

aizeepesona said...

ah kamu emang dasar pembohong
jangan dekati aku lagi...
pergi kau dari sisiku ! pergi kau !...aku benci! aku benci !.
eyaaahhhhh...dusshhhhh..haaa amekkauuwwww..!

adoi kak nani telah membuatkan saya begitu emosional sekali...fuuhh..sorry kak terlebih sudah..

puteri** said...

complicated nyer...

Fariha Ahmad said...

auntie, minta izin untuk copy puisi ni ye

Fariha Ahmad said...

auntie, minta izin untuk copy puisi ni ye

arianna alhaddad said...

sedihnya baca... kak nani jangan sedih-sedih ya..

Honey said...

sharing is caring

http://keretamayat.blogspot.com/
blog 18sx

Tuan Din said...

Huh!! Rindu betul nak baca blog nie...

Irfa said...

tajam menikam..pandai akak menulis

aizeepesona said...

testing ..nape saya leave comment macam2 tak masuk pon..huhuu..

Noreen said...

aunty... sy minta izin utk share puisi ni di blog sy juga ya. love it. and love u too =)

ahkila said...

Waduh... sarcasm poet at the maximum. Umpama meniti titian kaca. Melangkah pecah berderai, berdiri jatuh berkecai. Good writing. :-)

Anak Kelana
UK

lemonade said...

minta izin put tis in my blog. terlalu deep puisi ini

Muna said...

best2...sgt2 touching...mintak izin nk copy n share bleh...

Nur Faryzatul Ain said...

best gile blog ni. aunty cantik. ;)