Wednesday, April 6, 2011

Persiapan Pertunangan Liana Part 2

Assalamualaikum....


Dah senang sket hati teman.

Ceciter ceciter......


Idak ler...hari tu serabot benor teman rasa bila tingkat ateh rumah ni dah macam kapal pecah.

Nak kata monyet yang duduk...idaklah teman tergamak mengata anak sendiri macam monyet. Udahnyer tahu je ler... anak-anak sekarang ni kan pandai menjawab..kang kita kata dema macam monyet dema jawab sapa mak bapaknya...monyetlah jugak.

Lepas tu teman bawah penyapu, penyodok sampah, skru driver, mop segala.

Sebelum tu teman gi ikea siap-siap. Beli langsir yang morah-morah dua tigaploh hengget tu. Nak bagi bilik budak budak tu ada ler mekap baru. Bagi semangat sket. Bukan kat budak-budak tu...kat teman ler...semangat nak mengemeh.

Gambor kat bawah ni semuanyer yang udah selepaih...iye....


ate yang sebelum tu idaklah teman tergamak nak upload takut mike semua fengsan la..bila menengoknyer...




Ini bilik liana dah kemas pun yang basic.....langir baru putih....tunggu ler nanti iye...teman hias cantik-cantik....
Tak sabar teman nak hias.......
Ini bilik anak bujang tapi anak teman Alisya nak berhijrah ke sini...langsir baru hitam kain jarang.
Ini bilik Alisya...langsir baru merah jambu terang tapi tak pernah dia nak duduk sini...
Ini menumpang hantaran yang baru separuh siap....tak sabar nak siapkan...

35 comments:

Fazlinil Irma said...

makin sibuk dah kak nani dgn persiapan tunang anak. harap2 semua nanti berjalan dgn lancar. teringat dulu masa kenuri kakak. yg pertama. memang xcited. semua mak nak buat sendiri. puas hati katanya.

nona hidayah said...

semua hantaran buat sendiri eh? kreatif la aunty..huhu

O'gosh said...

ingatkan nak tunjuk bilik kak nani skali...lupa lak tunjuk bilik yang x kemas je...huhu

Azura said...

Auntie, saya minatlah katil kat bilik alisya tu. Beli kat mana ye? Apa nama katil camtu eh...

Wan Hafisah Collection's said...

hem..tak sabar jugak nk tgk..

sharEna said...

kat mane kak nani beli katil single bdk2 yg mcm tu ek? lawo lahh..huhuh

MaS PuTRi said...

good job auntie! nak tiru jugak utk bilik doter saya ! =)

INFO PUTIHKAN KETIAK!!

MaS PuTRi said...

good job auntie! nak tiru jugak utk bilik doter saya ! =)

INFO PUTIHKAN KETIAK!!

anwar777 said...

Kahkahkah, Usop Wilcha menakluki Malaysia!

kakchik@ella said...

wah .. busy bebenor ropenya dia ye??

{ finieViolet} said...

assalamualaikum..

hamboii..Pn Nani dah demam Usop Wilcha gak yer..ckp perak la pulak ye.. hihi..

lawa la deco bilik utk majlis tunang Liana tu.. prihatin sungguh.. :)

oyenks said...

Kenapa Alisya idak tido dalam biliknya Kak Nani?

Filla ~ Kasihs said...

oooohh.. kak nani busy lah ni yer.. patut ler penat nunggu entry baru tak kunjung tibeeeee.. selamat berkemas dan menggubah ;)

mizzura said...

auntie rileks yer...saya pun baru last week tunang..tapi memang kelam kabut kalahkan orang nak nikah...memula beria jugak nak hias bilik siap ke ikea bagai..end up..sebab ada mini pelamin...tak terpakai pun apa yang dibeli...sabar je lah...(tula eksited lebih saya ni..huhuh)

mizzura said...

btw..jgn lupa review tunang liana ...tak sabar nak tengok :-)

|Tunang Kena Simple!|

Lyna Shaari said...

x lama lg..dpt menantu n cucu la kak nani ;p

r.i.n.a said...

hope evrytg goes on well!!
saw u on tv, u look so lovely!!
next time bwk ur famous choc cake skali k ^^

Siti Hajar Masri said...

rajinnya auntie buat sendiri..kalo saya tempah aje..

Bonda ArissaHana said...

Auntie Nani..katil tue mcm ikea punye kan..

MeMHaliD said...

seronoknya mak buatkan....saya banyak buat sendiri dulu...bertuah anak aunty,...

mamaleen said...

comel bilik alisya

Tihara said...

mesti cantik2 hantaran tu ;)

cik nani said...

xsabar nk tunggu kak liyana bertunang..mesti vouge..n mak die pon mesti x kurang hebatnyee..hehe..

zuwaidah said...

ate dah kemas semuanya...cantik lak tuuuu...kalau dah makeup...lagi la lawooooo

Che Lin said...

bestnya ada mama mcm kak nani, semua mama yg buat....jeles kat anak2 akak :-)

cik suka senyum said...

putih mulus langsir tu aunty..comel..

cik suka senyum said...

aunty memang rajin semua nak buat sendiri..=)

Cik Puan Nurul said...

saya suka langsir putih itu huhuhuhu

cik rye said...

rajin btol auntiee..=))

Aida said...

kak nani ni serba boleh ye .. bertuah betul bila diri serba boleh .. memasak boleh, make up boleh, buat hantaran boleh .. semer lah .. jahit baju kurung boleh tak ?? hehehehe

lily lotus said...

bestnya u sis, tangan berseni betul..all the best yer :)

am3thyst said...

waaah.. bestnye. kepuasan buat semuanya sendiri lain drpd org lain yg buatkan.. hee. gudluck auntie untuk majlisnya. :)

Nelly Ixora said...

kak liana untungnyeeeeeeeeeeeeeee.:)

An said...

sgt busy bila ada majlis kan but still happy coz akan bertambah family baru..

Ummi Rania Raffel said...

salam akak. nisa selalu mengikuti penulisan akak. suka sangat edngan idea2 deko akak. nak tanya kat mana nak dapatkan katil2 comel macamtu kat malaysia. maklumlah tak pernah beli perabut.. skrg tengah mencari2 idea..