atau yang jadi tetamu tu mak bapak kau...adik beradik kau...kecut perut dow...lawak tu mesti susah nak buat kau gelak...
Wednesday, January 18, 2012
Sarapan Pagi Ni....Teringat Saya Masa Dikampung
atau yang jadi tetamu tu mak bapak kau...adik beradik kau...kecut perut dow...lawak tu mesti susah nak buat kau gelak...
27 comments:
- Misz-ella said...
-
buh whipping cream ye kak? tak penah cuba lagi. ella selalu buh kelapa atau kosong jer sbb mak dulu2 ajar camtu. Tradisional gitewwwww.
- January 18, 2012 at 11:20 AM
- NaniRostam said...
-
hehe itu resepi Kak Nani....kalau teringin cubalah....yang tradisional tak semestinya sedap dan yang moden tak semestinya boring....
- January 18, 2012 at 11:24 AM
-
-
As-salam..
Ari tu saya ada email tu tanya pasal dust collagen tu..Brape harga,dan penghantaran mcamana? - January 18, 2012 at 11:28 AM
- ♥MAMASYAZA♥ said...
-
saya suka buat lempeng pisang. hero sy suka sgt
- January 18, 2012 at 11:30 AM
- Hudalatip said...
-
berapa banyak nak letak whipping cream tu? macam menarik je...
- January 18, 2012 at 11:30 AM
- NaniRostam said...
-
whipping tu agak-agak jer...kebetulan ada lebihan buat pavlova...kak nani campurkan sekali...memang menyedapkan lagi lempeng tu...
- January 18, 2012 at 11:34 AM
- susumanis said...
-
salam kak nani..lempeng k nani pun cantik cam tuan dia..hehehe
- January 18, 2012 at 11:44 AM
- Nanak said...
-
sungguh menyelerakan!
- January 18, 2012 at 11:45 AM
- Mrs. Nisa DK said...
-
umah nenek saya ada cwn mcm k.nani,tu cwn dulu-dulu tu,memg mgamit memori
- January 18, 2012 at 11:56 AM
- norazliashahrome said...
-
idea yang bagus juga tu... biasala kita mak2 apa2 yg ada dlm aisbox tu mesti pandai olah supaya tak membazir....saya lak bila tgk mayo mcm ala2 kt bottom tu la saya korek wat lempeng! hehe
- January 18, 2012 at 12:09 PM
- nooreen said...
-
k.nani,
saya cukup berkenan dgn set cawan+piring akak tu...mak saya dulu ader gak pinggan bunga mcm tu..tapi la ni tinggal sebiji jer pon.. - January 18, 2012 at 12:12 PM
- LINA EVERLYNN said...
-
BESTNYE AKAK :) AKAK LINA DH TUKAR URL LINK ;P kisahlina.blogspot.com :)
- January 18, 2012 at 12:38 PM
- rintzpalil said...
-
Saya setuju apa yg kak nani komen kat blog tu. sebab kadang2 org tak faham apa yg patut dibuat gurau atau tidak.
- January 18, 2012 at 12:52 PM
- Rozita said...
-
Lempeng ngan sambil tumis bilis memang aummmm...
- January 18, 2012 at 1:18 PM
- Cik Lily Putih said...
-
letak whip cream? first time dengar nie. rasanya boleh cuba kot pas nie
- January 18, 2012 at 2:31 PM
- Filla said...
-
eh samaaaa.. baru makan lempeng cicah sambal bilis.. dah dua hari makan tu..sebab sedap.. tapi tak buat sendiri lah.. beli jer..hahaha
- January 18, 2012 at 3:12 PM
- Akak Kembang said...
-
lempeng yg sedap..mak Alin selalu buat kak nani..
- January 18, 2012 at 5:23 PM
- Nur. said...
-
salam..waahh sedapnya lempeng ni..
kalau kat utara ni, kami panggil 'peknga'..tapi whipping cream tu ganti dengan telur.. makan cicah dengan susu pekat. sedap :) esok nak buat lah! heee - January 18, 2012 at 8:52 PM
- Chekgu Azrine said...
-
Kak nani..saya jrg buat lempeng..tp tgk resepi kak nani..nti nk buatla..hehe
- January 18, 2012 at 10:04 PM
- ezhamaida said...
-
Saya setuju sgnt dgn statement k.Nani.... Org nie kekdng mengondem org sesedap rasa jer .... Cuba larh pk perasaan org cikit... People might not remember what u said or did but people will remember how you made them feel... So stop codemming others coz U're not in their shoes..
- January 18, 2012 at 11:42 PM
- ain said...
-
Hi kak nani.salam kenal. I pun suka lempeng tu but hubby side tak reti kot, end up balik sect7 rumah mak kalau nak makan.
- January 19, 2012 at 5:55 AM
- mummy_icha said...
-
lempeng saya selalunya bancuh tepung dgn air dan sikt garam aje. kalau dgn whip cream mcm mana rasanya eh...(tetiba terliur pulak ni)
- January 19, 2012 at 9:06 AM
- Unknown said...
-
wow..dasat dow akak 'smash'..hehe
- January 19, 2012 at 10:36 AM
- NaniRostam said...
-
salam.ok kalau tambah whipping cream lempeng tambah enak dan tak berapa melekat pada kuali. whipping cream lebih kurang macam santan cuma lebih enak dan kurang mudarat berbanding santan.
- January 19, 2012 at 10:41 AM
- Zareene Saifuddin said...
-
sedapnya kak nani... lempeng makan ngan sambal tumis... kalo dapat makan ubi rebus ngn sambal tumis ni pon sedap kak... btw, cawan akak tu klasik la... dulu (tahun 80an) pon mak zareene ada set cawan cam tu...
- January 19, 2012 at 11:48 AM
- ASLIZA said...
-
saya setuju ngan komen akak...nak berlawak pun biar berpada-pada...toksah kekwat sgt buat lawak tak kena tempat..kang bila amik tindakan sebuk plak canang diri teraniaya..plesssslah!!!
- January 19, 2012 at 6:12 PM
- Shahida Shalahim said...
-
oh cawan itu!
- January 20, 2012 at 2:03 PM