Wednesday, May 30, 2012

Harimau Malaya...Aauummmmm







Bulan lepas Alisya kena buat shooting Berita Adik TV9 di Utara.


 Gambar-gambar masa di Penang saya malas nak tangkap sebab Hotel penginapan tempohari iaitu Hotel Naza, sungguh teruk..Bilik dahlah tak da aircond,  order makan dari bilik, nasi lemak harga dahlah rm22. Kalau sedap atau presentable tak per...bayar mahal pun redho..ini nama jer nasi lemak tapi sambal tak da..di bubuh kari ayam dua ketul ayam kecil yang dah hangus..itam...walah...pikirler sket orang bayar rm22 tau bukan  2 hengget..

Bekpesnya pulok macam buat kerja tak nak tak nak..tak semenggah...

...Rasanya sejak Tsunami yang saya menginap tempohari langsung dia tak upgrade...so macam usang di mamah dek masa jer...haih  teringat ingat bila menginap Hotel tak berbintang sangat di Bandung dan Jakarta yang begitu cantik dan selesa maka otak ni asyik dok nak mengompare jer.....



Oklah kita lupakan Hotel Naza terus....Saja jer nak bagi idea kalau buntu minda..kosong idea...sapa-sapa yang ada anak kecik tu bolehlah cuti-cuti sekolah ini bawa anak ke Tambun, Ipoh. Lost World, memang betul-betul lost...sebab saya yang selama ini asyik dok datang Ipoh boleh tak tahu yang Tambun Waterpark not bad at all.


Jom layanzz gambar gambar......








































































Dia ada zoo kecik, ada kolam air panas,  ada gua gua tempat melombong bijih, Ada tempat gayut yang menyeberang tasik...boleh explore dalam gua kalau berani...saya penakut.

. Bilik hotel agak luas  boleh bawak satu batalion...agak moden ...saya akan  lebih suka kalau lantainya adalah kayu atau carpet...bekpes not bad..bandingkan dengan Hotel Naza yang kedekut taik hidung masin..bekpes entah apa-apa.




10 comments:

no name said...

seronok rasanya hari2 ada entry baru dari kak nani :)

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

peliknye..bru hujung tahun lepas sye bace review psal hotel naza dr kwn sye..kte nye bagus..mgkin laen org laen penilaian nye.. =)

~farah~ said...

saya pun pernah terkena dgn naza hotel tu. mmg tak berekon. igtkan rosak, katanya tgh mentainence, suruh tgu sejam, tapi xde smp sudah. last2, check out, nasib baik dpt refund. ramai rupanya mengalami nasib yg sama...huhu.Ni entry saya
http://myextralovelylife.blogspot.com/2010/05/naza-talya-grand-paradise-hard-rock.html

btw, lost world mmg best :) saya pun ada buat entri jugak :)
http://myextralovelylife.blogspot.com/2012/03/lost-world-of-tambun.html

suka baca blog kak nani :)

Molly said...

Salam Kak Nani sayang :)

Alahai, ye ker kak? teruk betul hotel tu. Kalau saya pun hangin juga. Harga makanan bukan main mencekik.

Cik Eka said...

bestnyaaa..eka yg dekat ngan ipoh ni pun takdelah berkesempatan nak kesana..padahal slimriver-ipoh tak jauh sangat dah ha....

Mummy GreenyHouse said...

bestnye lost world! bila ntah dpt pegi..

NaniRostam said...

Salam...


Tulah peliklah kan....harga makanan memang mencekik...nasi lemak jer dah 20an ++++ belum yang dish glemer-glemer...pastu hidangan tak proper...kalau nasi lemak harga tu mesti ada sambal (pelik rasa bila tak da sambal), sate ke...rendang ke...ini cuma telur rebus, kacang, timun dengan kari ayam...tu yang saya cakap buat kerja macam nak tak nak...kalau harga murah tak per...

Tak pernah pergi hotel tak da aircond...tapi sebab komplen repair tak sampai sampai......bantai tidur tak berbajulah jawabnya....seksilah sket malam tu....seksi ke seksa....

Al Kisah said...

Harap Hotel Naza sedar pasal benda nie.. jangan dok kira untung ja.. aspek keselesaan tetamu kena jaga.. kalau tak.. bisnes boleh bungkus..

Mama Likha said...

hai kak nani ! sakan berjalan. muahh ! miss you !

Noniey said...

Saya ada pegi hotel naza di penang, adeh bekpesnya amatlah hampes juga..ntah xrasa apa2 yang di makan..sume rasa taworr heboorrr...
btw unt dok hotel mana masa kat ipoh nie?