Thursday, December 24, 2009

BESDAY MOM

Posing sket ah....Dah lama tak melawa ni...

28hb Disember ni hari jadi saya. Wah bukan main gembar=gemburkan tarikh hari jadi. Kalau muda belia tu kot lah ada jugak yang mengintai-mengintai try nak hantar hadiah...paling tak pun setangkai ros atau kad ucapan.

Ni dah jadi mak-mak ni sapa lagi kalau bukan anak-anak berbisik sama sendiri agar tak kedengaran oleh saya rancangan mereka nak cari hadiah yang sesuai dan sepadan dengan kedudukan kewangan mereka mengikut saiz tabung masing-masing.

Tapi naluri ibu ni kuat. Tahu saja segala gerak laku anak-anak tu. Apa taknya nak beli hadiah untuk emak, sorok-sorok tapi pergi shopping sekali dengan emak. Hehe yang si emak tu berlakon je la buat-buat tak tahu ...bagi chance kat depa no..

Seronok jadi emak ni. Semua anak berlumba-lumba nak cari hadiah yang paling dikehendaki dan disukai oleh ibu mereka. Masa tu segala penat dan jerih payah membesarkan mereka hilang begitu saja.

Menjelang harijadi saya ni hadiah yang paling bermakna untuk saya bila anak sulong saya Liana grad dalam kursus ijazah ukur bangunan, Imran mendapat 5A dalam UPSR, Hanis dengan CGPA 3.94 dan hari ini Khairi mendapat 9A dalam PMR. Alhamdulillah syukur kepada Allah S.W.T termakbul segala doa saya.

Bagi saya anak-anak yang baik dan berjaya merupakan satu hadiah paling berharga buat semua ibubapa.

83 comments:

kim said...

tahniah atas kejayaan ank2 dan happy birthday buat pn nani..:D
semoga panjang umur n murah rezeki.

A.I said...

Ya Allah Auntie Cantek..sesungguhnya kau mmg cantek!! patut la anak2 sume menurun mak..

Syukur sesangat. Anak2 sume cemerlang. Ai pon nk anak2 Ai cam anak auntie cantek jugak. boleh ke?

Min Azri said...

MasyaAllah, tahniah diatas kejayaan anak2! kak min tumpang gembira! bertuah sungguh Nani dpt anak2 yg berjaya! share lah rahsia kejayaan anak2 tu dgn kak min ya!!
Birth date kita sama so nnti on the day itself kita wish each other ok!

♥Hernee Nazir♥ said...

happy b'day sis.. thniah dpt ank2 yg bjak2 dn pndai mngmbil hati ibunya..

Ami said...

Pandainya semua anak2 aunty.Berkat air tangan ibu memasak agaknya.Cong-rats

Fatul Akrul Ramli said...

hapy birthday aunty

Atiqah Ahmad said...

wow!!9A for PMR..
mesti amek arabic kan..=)
congratz to him..
btw, sedap la kek coklat tu..hehehe

My Life My World said...

SALAM...kita share tarikh birthday yang sama! SELAMAT HARI JADI UNTUK KITA :)Dan anak anak saya tolong buat countdown untuk mak nyer. Tahniah akak kerana berjaya mendidik anak anak pintar. Untuk Khairi... tolong sampaikan tahniah saya padanya. Harap anak anak saya juga sebijak anak anak akak. Amin.

adique said...

syukur..tahniah ats kejayaan cemerlang anak2 antie :)

. shasha . said...

Happy birthday on advance aunty nani :D semoga panjang umur dan murah rezeki . tahniah untuk kejayaan semua anak aunty . penghujung tahun yg sgt menggembirakan dgn kejayaan mereka ;p

-ayeshah .

Bai said...

taniah auntie...syukur..sejuk perut ibu kan?

ochs widdle said...

sejuk perut akak..=)

♥ EeiNz ♥ said...

congrats utk anak2 pn nani. hepi birthday jugak. kte berkongsi bulan kelahiran yg sama =) juga nama anak yg sama.... "Nur Sarah Alisya" =)

♥ EeiNz ♥ said...

congrats utk anak2 pn nani. hepi birthday jugak. kte berkongsi bulan kelahiran yg sama =) juga nama anak yg sama.... "Nur Sarah Alisya" =)

onenadiana said...

Salam kak nani..
Sangat kagum dgn akak yg serba boleh ni. Pandai memasak, menguruskan rumah dan anak2 semua bijak pandai. Kalau tak keberatan, kongsi la rahsia akak membesarkan anak.. :)

afzan;NA said...

wah...anak2 aunty sume pandai2...cemane aunty didik dorang supaya sepandai tu?saya nak didik diri saya sendiri untuk sepandai mereka.. :">

amy said...

yep2 tahniah & happy birthday too.
semoga sehat & happy2 di samping family selalu :)

syazana said...

Tahniah auntie...
ooo...then br sy sedar...
pttlah mama slalu senyum n bangga lau crt pasal saya kat kawan2 dia..i'm nobody..cuma saya masih meneruskan pengajian kat peringkat sarjana..kerja pon x da...tp dia slalu senyum kalau org tya pasal saya.

cik CumeY said...

tahniah to them aunty..lame tak jengah sini...


aduhai...makin lawa aunty nie tau...

happy besday in advance unty...

untung aunty hujung taun..cik cumey blan satu nak tambah umur lagi dah..hihi

De'Amor said...

selamat panjang umur dan murah rezeki buat akak...hope to see u (dapat jupe hanis je masa amik kuih haritu..).

cik mas said...

hepi birthday kak nani and tahniah atas kejayaan anak2.. :D

Asu said...

Congrats kak nani

cik EPAL said...

semua pandai pandai :)

hanidiyu said...

hepi besday auntie... =]

Linda Ali said...

happy besday aunty. semoga bahagia di dunia & akhirat.

Tie said...

salam pn nani, kagum betul dgn kejayaan pn nani mendidik anak2, dahla cantik & hensem cam ibunya..apa rahsianya, kalau pn nani boleh berkongsi dgn ibu ibu baru:P..mohon izin pn nani utk add blog ke blog saya ye..

~Zaty~ said...

wahhhh...untie nani sama tarikh hari jadi dgn saya lahhhhh...hehehe Selamat Hari Lahir, semoga panjang umur dan murah rezeki...(^.^)v

Zeela said...

anty,
u have a gr8t kids. gifts from Allah SWT :) tahniah anty. n happy bday in advance. sama bday dgn my mom :)

Lotfi Lokman a.k.a kamitaken said...

tahniah kak nani atas pencapaian anak2.. tiada yang lebih menggembirakan dari dikurniakan anak yang mendengar kata serta soleh dan solehah.. insya allah semoga ianya berpanjangan.. amin..

err.. selamat hari lahir jua. semoga Allah panjangkan umur dalam keberkatan, diluaskan pintu rezeki serta sentiasa berada di dalam akidah yang sohih serta diredhai Allah. amin.

p/s : yang keberapa ek? 19 yer? hehe

Zool Blogger said...

Selamat Hari Jadi.. Kadang2 kala kita patut mengembar gembur hari jadi sendiri.. Kalau tak kita siapa lagi kak..

Salam singgah
http://ligakampung.com

kreazi said...

Congrats on the achievement of your lovely children. Without great parents, there won't be great children :) Oh by the way, Happy Birthday in advance. We're both December babies :)

Wana Yusuf said...

Happy birthday....Boleh bagi tips tak macammana nak dapat anak2 yang cemerlang! kongsi sikit...
www.wanayusuf.blogspot.com

msanne said...

woah lg. mmg gempak habis result.
semoga panjang umur aunty . (:

DYLA said...

tahniah kak sbb berjaya mendidik anak2.

kalau boleh, akak share tips2 tu utk kami.

Ezza-Rodheiza said...

Aunty, congrates !! Alhamdulillah .. i'm happy for you n your family :)

PinQib said...

tahniah auntie atas kecemerlangan prestasi anak2


Heppy birthday untuk esokkkk
panjang umo dan murah rezki
lawwa sentiasa

fallen angel said...

wow auntie. congrats. god things happen to good people, like u and ur family. May Allah bless u always. amin. ;)

.rafiq. said...

alhamdulillah semua berjaya. tahniah dekat makcik. makcik memang beruntung.

Amer. said...

Happy Birthday Auntie! Tahniah for raising such intelligent kids!

LuN said...

thniah aunty.
Alhamdulillah anak2 semua berjaya

ini blog wirdah said...

salam.
Aunty,happy birthday :)

kdee said...

happy birthday auntie..may Allah bless you always..

faraulah said...

Happy Birthday Kak Nani....

Bahagianya menjadi seorang Ibu..dikelilingi anak-anak yang bijak dan comel-comel..

JuNe said...

tahniah utk kejayaan anak2 dan happy birthday untie

miszshain said...

salam kak...

happy birthday to you.... alhamdulillah... kejayaan anak2 merupakan hadiah terbaik utk diri kita.... amiinnnnnn.....

ezlin said...

Kak nani,
happy birthday to you, semoga murah rezeki & panjang umur.
the kids' results must be the best bday gift you received, only they dont know it.

Sweettooth said...

Happy B'day K.Nani. Kek choc strawberry yg I order on Xmas Day for my daughter's bday mmg sgt2 lazat!!!

Sutera Batik said...

Bestnye jd ibu pd anak2 yg bijak camtu.. Bangga

mrs shahrul said...

puan, saya berminat nak order biskut hantaran tapi saya di kuantan, pahang..boleh hantar tak..

rOse said...

hanya yang terbaik untuk yang terbaik !

farah-shoppie said...

happy birthday auntie
with lot of love : Farah,bukit jelutong

suhaila said...

selamat hati jadi...
semoga segala impian menjadi kenyataan. Amin.

suhaila said...

selamat hati jadi...
semoga segala impian menjadi kenyataan. Amin.

eL_kz said...

=)

~H @ N i ~ said...

Happy besday auntie nani, May Allah showers his blessings upon u at all time.

Alhmdllh anak2 auntie semua nye berjaya..taniah, u a great mummy(+_+)

AngEliCButteRflyInLovE said...

tahniah2...ank2 untie cun berjaya...btw follow saia eh.. (",)

tqa said...

:)

MK said...

happy birthday kak nani. cita-cita saya yelah maintain cantik mcm kak nani bila saya berumur seperti kak nani. eheheh..ayat skema..

ber_uwang said...

selamat hari lahir..

Amy said...

Tahniah Kak Nani (ok kan panggil Kak Nani?) baru je baca dlm blog Hanis pasal Khairi. Tak plak hanis cerita dia dapat 3.94. Wow, impressed. You are so lucky to have such bright children, alhamdulillah.
Happy belated birthday :)

norhaliana said...

Salam kak nani. Happy birthday! Saya yana, ur coklat cake lover.. dari alam budiman sek.u10

HappyIrfa said...

hepi belated besday kak nani.
semoga pjg umur,murah rezki.
tahniah anak2 akak semua pandai2.

UnaChenta said...

Selamat Hari Jadi Kak Nani, Semoga dipanjangkan umur dan bertambah2 dimurahkan rezeki :)..

Syukur alhamdulillah Kak Nani ada anak2 yang baik2 dan pintar2..

Dona said...

Alhamdulillah. Mama saya pun menangis gembira setiap kali kami adik-beradik pulang bawa kejayaan. Nampak saja cool Mama tu, tapi bab anak-anak ni, cair jugak =P

amal (^^,) said...

wah!
tahniah2 buat pn.nani...

teringt mase muade2 dpt result upsr,pmr,spm,mtrks...smpilah dtg cni...hehe...

ibu senyum tak sudah!seronok tgk ibu senyum...

semoga pjg umur,murah rezeki,sukses selalu...may Allah always be wit u
XD

Ieza said...

tahniah untuk kecemerlangan anak2 akk tu..pandai ibunya mengasuh anak sehingga semuanya berjaya..tahniah dn selamat hari jadi..

Ieza said...

tahniah untuk kecemerlangan anak2 akk tu..pandai ibunya mengasuh anak sehingga semuanya berjaya..tahniah dn selamat hari jadi..

yart said...

seronok ABIL baca...tumpang happy..macam ni agaknya perasaan mak ABIL masa mak ABIL masa kitorg ank2 dia dpt result dlu2.. (",)

yart said...

ABIL ske...

rapheydhillo said...

sis nani,
happy belated bday to you!! semoga panjang umur dan bahagia selalu dgn suami & anak2 tercinta.

aNa SuZaNa said...

mama yg sangat cunnn...hepi besday..

(◡‿◡✿) Noi said...

Alhamdulillah... Hanis adik beradik memang cerdik belaka..

Happy Birthday to you Aunt Nani :)

Ninie Fairuz said...

Selamat Harijadi,semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki. Adore kecantikan auntie dan sifat keibuan.. Title model 80-an mengingatkan me pada my biological mom yg dikatakan one of 80's model..agak2 anuntie kenal ke?heheh..gurau je.. Have a nice day..

NaniRostam said...

Alhamdulillah, atas kata-kata dan doa dari anda semua. Sayapun sama mendoakan moga-moga kita semua jadi anak dan ibu yang baik dan menikmati kehidupan yang lebih baik. Terima kasih. amin.

lily lotus said...

syukur :)...apa lagi yang membahagiakan seorang ibu kalau bukan kejayaan anak2

Miss Shareeda said...

sama pula besday kite..

NaniRostam said...

Lily Lotus : Salah satu tujuan kita berkahwin dan melahirkan anak-anak kan.


iss Shareeda : ehmm mesti ada yang sama karektor kita ni..hehe

mutasyabiha said...

hepi besday..

Redcomel said...

cantiknya mummy hanis. :D selamat hari jadi kak. Untungnya akak dapat anak pandai2.

gEe said...

salam. i'm glad that all ur children are nice and clever. tp baik dri segi pljrn shja tidak memadai. adakah cukup lg didikan agama yg di beri? menutup auratkah mereka? mnjaga pergaulan antara llaki dan prmpuan x mereka?... skdr bg renungan....

beLLa.boOlat. said...

congrats aunty. :) untung aunty dapat anak2 cam mereke.wish u olwez epi. :)

beLLa.boOlat. said...

congrats aunty. :) untung aunty dapat anak2 cam mereke.wish u olwez epi. :)

ada said...

agk lmbt nk komen, bru je bce post ni. thniah yg amat ank2 akak semua bijak belaka. berkat amalan akak kan. lg satu, ske sgt tarikh lahir akak sme dgn saya..