Monday, July 2, 2012

Sedetik Lebih Bersama Anuar Zain




Akak selalu juga terserempak dengan  Anuar Zain. Pergi Restoran Bawang Merah kat Subang hari tu terserempak dengan dia jugak.

Bila nampak dia tu, mulut tu terasa rasa macam nak tegur jerrr, eh anuar zain, apa khabar?. Entahlah tengok muka dia tu terasa macam rapat sangat. Dah kenal lama sangat. Memang dah kenal lama kot. Sejak akak sekolah dulu paling suka lagu raya dorang. Lagu kain pelekat tu toksah cerita.

Dulu dulu, kain pelekat pun boleh buat lagu erk. Sekarang kalaulah lagu kain pelekat sah sah tak da sapa nak heran. Cuma mungkin kehairanan kalau tengok lelaki ke sana sini pakai kain pelekat. Naik LRT pakai kain pelekat ke...memang seram ah nak nengok...rasa seksa pulak memandang...dulu lelaki kalau berkain pelikat memang berjiwa macho la....nampaklah ciri ciri lelaki idaman semalaya...siap  bertali pinggang bagai. Dulu  sinonim betul tali pinggang warna hijau besar bengkung siap ada dompet duit tertempel... sekarang ni kebanyakan yang pakai  takat gulung gulung bodoh, buatnya terlucut memang haru biru LRT tu...huhu

Eh jauh tersasar topik, kang ada pulak geram dengan tulisan akak ni  create akaun unknown pulak!!


Semalam pergi launching boutique isteri kawan suami akak. Amboi kawan kawan dia tu retis semua..


Yang lain tu akak tak lah jakun sangat nengok. Tapi akak rasa bukan akak sorang kot ..Rasanya Anuar Zain ni memang lelaki idaman mak-mak orang macam akak. Dekat semua kawan kawan akak dan yang sewaktu dengannya kalau akak tepon dorang, ringing tone mesti lagu Anuar Zain. Melampaukan....berangan lah teww...Kot tak pun lentokla teww dengar suara Anuar Zain.


Hek eleh akak pun sama, kalau dengar lagu sedetik lebih memang feeling feeling la...  terasa hangat bercinta...mendalami, menghayati...nak kata bercinta dengan suami, memang tak pernah. Tahu tahu beranak lapan jer. Macam suami isteri zaman dulu pun ada. Tak pernah kenal, bila kahwin anak berderet. Walah.


Balik cerita semalam, akak pun pergilah kat Anuar Zain. Alisya jadi perisai. Senang sket nak approach. Tak da lah malu sangat. Pastu mulut akak ringan jer, tanya, hi Anuar apa khabar? Dia pun senyum, eh khabar baik. Boleh ambik gambar?, Eh boleh-boleh, cutenya! dia memuji. Bukanlah akak kan, Alisya la teww. Pastu dia cakap lagi cantiknya rambut...Bukanlah akak kan, Alisya la teww...hehehe


Then happyla kitaorang dapat tangkap gambar dengan Anuar Zain. Hepi akak ko...melampau akak kan...tak padan bini orang, suka tengok orang hensem!!!







28 comments:

ceklala said...

bole cair tengok anuar zain senyum!!hiihihi

nini said...

hehe....tak pe la...suka tengok aje...cuci mata kata orang...=D

yana halim said...

hairan betul kaum lelaki kat family saya x sukakan Anuar Zain. Best la lagu dia semua. Dia pun kategori artis yg suka senyum. Dah la suka senyum, sweet pulak tu! adehhh.... (ke diorang tu jeles kot? wakaka...)

Cik Eka said...

anuar zain ni,memang handsome..hehehe

suara dia pun,aduih sedapnyaa

Nanak said...

hehehe...tapi lagu sedetik lebih tu mmg best..

@cu SaYaNg said...

acu suka anuar zain since zaman anuar & elina dulu lagi kak..
dulu comel,sekarang bertambah macho & hensem...suara lak makin mantap :)

cik sally said...

bestnyerrr...macam gambar family je..sorang bapak..sorang mak n sorang ank hakhakhakhak...jgn marah k.nani ;p

Nieda said...

bertuah badan you...

izz iizza said...

hehe..kalau sy pun teruja juga ni dpt jumpa anuar zain..:)

Engku Artini said...

oh nooo.. agak jeles hehe..

Mooniqueen said...

Hehe... Betul tu kak... MQ jumpa dia live time ofis ada buat family day... Duduk depan stage nak tengok dia...

Dinas Aldi said...

Saya pun chenta habes kat Anuar Zain nihhhh! Kalau la saya dapat jumpa dia, gagap saya dibuatnya, kahkah!

Irfa said...

anuar zain mmg kegemaran ramai
yg pasti,dia tak sombong ;)

ibh_sue said...

Kak!..sue pun minat dia gak..Hehehehe

Azie said...

Maaf saya punya pendapat berbeza selepas mengalami peristiwa ygtak dilupakan smp kini. Semasa dinner di hilton hotel, nmpk Anuar bersama 2 org wanita yg pastinya bukan layak menjadi girlfriend. Bila kwn saya mengambil gambar dia sambil memanggil nama Anuar, kawan perempuan nya marah, kata kenapa tak minta izin dulu dan Anuar pulak buat muka. Rasanya tak adalah dia nak privasi sb meja nya di tengah tengah khalayak. Sejak itu, saya dpt rasakan the true colour of him

NaniRostam said...

Salam azie,

saya rasa banyak orang ada pengalaman macam tu dengan artis.

Dulu saya pernah admire giler dengan farid kamil...pastu bila jumpa dia terexcited tapi malu...carilah peluang jugak nak tegur n tangkap gambar dengan dia...dia buat muka kerek dia tu, nak tak nak jer layan.

Sama dengan azean irdawaty, lagi kerek, dengan kerusi roda tu pun minta ambil gambar buat muka masam...masa tangkap gambar pandang kamera pun tak nak....

Kita selalu macam tu kan..sekali terkena terus tak suka.

Saya jumpa anuar dah selalu, cuma tak pernah berani nak approach. Saya rasa perempuan yang sama azie tengok tu ada masa saya jumpa. Pengurus dianya kot.

Sebenarnya kalau kita ada pengalaman yang manis dengan orang yang pemes ni....sampai bila bila kita ingat dan rasa happy. Kalau pahit sampai bila bila hati rasa kecik,,,

Sebab tu sampai sekarang saya admire sangat dengan scha..jumpa salam cium tangan, macam tu juga dengan fahrin, salam tanya khabar....



My Mind Cannot Remember What Exactly Happened But My Heart Will Always Remember The Feeling

abang ensem said...

No wonder la akak suka nengok teman. Rupa2nya sebab teman ni ensem..

Rasidah Ahmad said...

bertuah akak dah bergambar dengan anuar....jeles sb saya minat sangat dengan anuar nie...




baju kurung budak utk raya!!!
www.bajukurungmurahsangat.blogspot.com

Atie said...

K.Nani suka pun jgn sampai peluk cium dia tau..mengucap sy tengok bini2 orang dok peluk cium Anuar Zain masa dia wat persembahan minggu setiausaha tu..

NaniRostam said...

Atie....


ada eh macam tu...walah...

taksub tahap gaban tu hehehe.


Tak palah anggap anuar tu anak sendiri...hehehe

Anak sendiri pun tak peluk cium macam tu kan...huhu

yatt monir said...

kak nani,
*nak tumpang comment*

muka anuar zain sy tak minat sgt, tapi suara dia buat sy jatuh bangun, jatuh bangun dan jatuh semula..uhuks..suara best!

Zurina Hj.Zainal said...

arghhhhh! tidakkk!

Azie said...

Betul Nani. Glad you shared my feeling on this. Dr situ, saya dapatkan rasakan betapa hipokrit nya mereka. If perempuan macam kita ambil gambar dia, bukan sebab tergilakan dia. Selalu tengok show dia semasa my office annual dinner. Nampak bukan main berbudi bahasa, itu yg I jadi terkejut dg tindakan dia yg menjatuhkan air muka orang sebaya kakak dia kot.

aNIe said...

Salam Nani...huhuhu...pegi bawang merah tak calling2 akak...huhuhu...kalau tak dpt bergambar dgn anuar...hehehhe

zuera said...

dulu saya paling tak minat anuar zain..bila housemate nyanyi lagu abg nuar ni rasa cam keji je..tapi bila tgk dia nyanyi live terus saya jatuh cintan..I <3 Anuar Zain ;)

susumanis said...

salam kak nani, nk share gak pengalaman jumpa anuar zain ni, sy jumpa kat kantin istana budaya je, dia g buat latihan tuk concert dia ke hapa x tahu la, tapi masa tu sempoi je dia, gan t shirt n jeans, duk depan saya, saya pandang dia senyum sopan, saya x la minat bebeno gan dia, peh tu bila dia bangun nak balik, saya bangun dan tegur anuar zain ya,dia cakap ya, then saya ckp lg, nice meeting you n x terpk lak nak amik gambo, n he replied nice meeting u too, mmg polite anak anak pak zain ni, ziana zain pun kalau terserempak pasti akan senyum manis kalau kita menyapa,rasanya peristiwa cam dia marah amik gamba dia secara terkezut tu isolated case kot, ya lah kita manusia de time bad mood etc, jadi retis nak nice manjang ponat la gak kan, tapi kalau main panggil je then amik gamba macam tak kena gak, patutnya tanya or approach la dulu or ambil je secara candid tak yah panggil kan, ni my 5 cents opinion la sbb bagi saya anuar ni ok je orangnya..peace no war ya :)

SoLy SoLicious said...

feveret kite la tu lgu2 anuar zain... lagu raya die paling best..suasana hari raya 2...

ghost writer said...

assalamualaikum...sy pown nk tumpang gak story mory....sy pown suke giler kt anuar zain...klau kat opis, member2 sume dh tau yg abg nuar tu sy pny kesayangan...sy boleh dok repeat dgr lagu dia berulang2 kali, smpi kwn naik boring.dulu ms skolah menengah, slalu p area2 masjid jamek...depa jual mcm2 pic artis...sbb minat pny psl..sy pown beli la pic anuar 1..dgn pic dato' siti..pastu letak dlm album..pic close up muka...aduhaiiiiiii..sgt2 i loooooooiiikeeeeeeee