Monday, November 7, 2011

Jay Hill Lake














































Dinihari yang rebah
mentari menyindir datang
berselerak cendawan kuning di atas titi
aku duduk dikerusi baru nan usang dimamah hujan dan panas
ku sisip kopi dan kek cawan
angin pagi meniup kasih pada wajah sembab
pada mata seakan tidak mahu terbuka
kemboja putih mula menari
walhal hari masih pagi
selamat pagi kekasih
rupanya rindu tak pernah menyisih

****************

Jika aku mampu terbang
tentu telah ku lebarkan sayap
melayang deras mendakapmu
tapi aku hanya mampu mengasih
lalu dalam puisi ku layarkan bahtera rindu
menuju dermaga sepimu.


14 comments:

Cik Eka said...

cntik pemandangan yer auntie nanie..

ni pre wedding kekna yer..

LiLa said...

Salam Kak Nani,

Selalunya saya baca aje blog k Nani...Tapi tengok kali ni banyak gambar Khairi, terasa nak tinggalkan comment pulak :)

Knowing Khairi in person, he is a nice guy. Insya Allah he will take a good care of your lovely daughter, Liana.

p.s: Gerenti dia kena sakat kat dept nanti :D

bintangjauh said...

Salam Ratuku Nani,

Alisya bersama anak-kucing begitu cantik dan comel bersama.

Kedua Abang-nya juga Alisya tampak mesra bersama.

KekNa dan bakalnya begitu romantis manis bersama.

Hidangan manisan petang/pagi berwarna-warni yang menawan hati, ber-cawan emas ber-teko anggun ber-alaskan kain baldu nan lembut terpesona dengan suasana nature tenang bersama.


Yang mana satu nama sebuah kebahagiaan yang dipaparkan? Bagi Ratna photos yang Nani paparkan kali ini begitu syahdu selembut bahasa indah yang dijalinkan seiring dengan setulus hati nurani sesuci Kasih seorang Ibu.

Salam manis manis madu.

p/s: mengapa suara ayatan-nya sedih gitu, wahai Nani?

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

itu tunang liana ke? seiras.. moga panjang jodohnya sampai akhir hayat..aminnnnnnnnnnnnn

ZARINA ZAYANA said...

so sweet...

aizeepesona said...

sweetnyer KekNa....

tetiba teringin plak nak amek gambar cenggitu...hehee..(boleh ker ..dah hilang seri daaaaa..)

cantiklah pemandangan kat situ...

kak nani sempat posing...cayalah !

syakilla.purple said...

ni pre wedd kekna ekk..kekna cantik!! berat kekna brp ye...

Nur Wangi said...

As salam..kak nani, saya ni pembaca yang suka baca blog kak nani.. <3

Gambar yang no. 4 alisya dengan kucing tuhhh..hohohohoh..gebunyaaa kucing tu >.<

suraiya said...

suka baju liana tu.akak jual ke?

DeAnAiNi said...

salam aunty... i saw u guys ms amik gmbr ni...dat time tgh jogging wif husband...ms pndg muke aunty n alisya rasa mcm knal sgt sbb ayu follow blog aunty (sgt teringin nk beli pavlova),husband suh say hye p malu... (takot slh org n ayu bru je sebulan kawen n stay kt ctu) sgt2 bangga dpt tgk aunty n yg paling penting ayu da blh order cake!!! cz mother in law birthday coming soon... blh x aunty??

amar said...

Aunty.. kucing kat umah banyak kan.. jual la sekor kat saya boleh. nak cari yang anak. Aunty ada tak? kalau tak nak jual bagi pun ok hehe.

♥ balkidz_hunny ♥ said...

Khairi + Liana sangat cocok!
Tak sabar nak attend wedding diorg :)

Myrantings said...

Lawanya baju yang Liana pakai, kat mana dia beli kak Nani. Tima kasih

Jahh said...

Lain betu; liana ni dengan hanis ye. Macam pregnant pun ada juga tengok badannya. tapi muka nya manis seiras pula dengan suami ;)