Sunday, January 17, 2010

MIMPI YANG TAK MAMPU KU TAFSIRI

Aku tak ingin memahami
kerana aku tidak bisa

Aku tidak mahu memikirkan
Kerana tidak akan ada jawapan

Aku tidak mampu mengatasi
kerana akupun lemas sendiri

Saat ini
aku hanya mahu
merasaimu
Menikmatimu
Keberadaan di dalammu
Keberadaan di mana kau berada

Waktu ini
Aku hanya ingin
Memelukmu
Mendengar bisikanm
Menyentuh bibirmu
Mengenggam tanganmu
Memaut lenganmu
Merenung matamu
Membelai seluruh tubuhmu


Wahai jiwa
Kau teruslah melangkah pergi
Kini arah mu tak ketahuan
Tersesat begitu mencalari hati

Duhai Hati
Kau harus pantas berlari
Sekalipun nafasmu seakan terhenti
Tersasar begitu menikam diri

Angin malam
Desirkan padaku
Mampu kah aku berdiri
Walau sekadar mengutip mimpi

Sayang, tolong kejutkan aku
Khabarkan pada ku
Di mana aku
Di mana syurgaku.

13 comments:

Miss Ariko said...

Salam..Aunty Nani

Superb!! Welldone Aunty!! hehe standing applause to you (clap3000x)

^^

PinQib said...

walao saya x reti sngatsal puitis ni.,
saya rasa saya paham kowt.,
untuk daddy hanis kah ini?

A.I said...

SUMPAH!!

tak puas tgk gmbr baru auntie cantek kat header tu. (^_^)

mamashasha said...

thumb upss......cayalah kak nani...gambo kat atas tu nampak akak cam 20an gitew.....

nuri said...

salam ...sya ni silent reader akak.sgt sgt sgt admire kat akk.suka sgt dgn sajak2 akk.erm..i'm speechless!

Neny said...

Lawa la akak ni walaupun anak2 dah remaja. Bagi la petua cemana nak nampak awet muda dan cemana nak nampak bergaya cam akak.

abang ensem said...

siyes.. akak mmg nampak mude..

pakcik said...

aku cinta Kamu
aku perlu Kamu
hadirlah dalam hatiku

cinta kau palsu
perlu kau penipu
hadirkah Aku dalam ingatmu

betul aku cinta Kamu
betul aku perlu Kamu
tolonglah hadir cintaMu itu

kau kata cinta sedang kau alpa
kau kata perlu sedang kau bisu
kau harapKu singgahi kalbumu yang mati

tapi Kaukan cintaku
Kaukan jua perluku
apa lagi kurangnya aku

kau cinta aku kerana dirimu
kau perlu aku kerana nafsumu
maka dimana AKU dalam cinta dan perlumu?

CatlinaFly said...

salam kak...:) baru tau, akak ni mamanye hanis zalikha..salam kenal ye..:)

SCORE A HEBAT! said...

salam auntie nani..sy dah lama follow blog auntie...just nk invite auntie untk program score a...kalo auntie nk taw dgn lebih lanjut...email sy
ridwanbinsmail@gmail.com

ridwan bin ismail
0126616530

Program ScoreA

Ingin dapatkan tuisyen secara online, satu program pembelajaran terkini (webucation) 24jam aksess bila-bila masa dan di mana-mana sahaja, terbukti berkualiti & berkesan. Silibusnya diiktiraf oleh Kementerian Pelajaran Malaysia & PIBG Nasional. Banyak ciri-ciri hebat seperti eAssesment (yang diprogramkan seperti anak-anak anda bermain GAME), ePast Year Exam (kumpulan soalan-soalan peperiksaan semenjak 1993-terkini, sebanyak 300,000 soalan), eNota, eKamus (hanya klik tetikus sebelah kanan sahaja), dalam 3 Bahasa (Bahasa Malaysia, English dan Cina) dan byk lagi ciri-ciri HEBAT. Anda hanya perlu belanja serendah RM7.10 sebulan bagi setiap subjek merangkumi kesemua subjek dari darjah 1 sehingga tingkatan 5.

Jadi apa tunggu lagi, langganlah sekarang untuk kejayaan anak-anak anda demi masa depan mereka kerana ianya terbukti berkesan(menerusi TESTIMONI yang diperolehi oleh para pelajar dan ibubapa).Semudah ABC untuk mendaftarkan anak-anak anda, kami hanyamengambil masa 5 minit sahaja kerana ianya semua online.

Sebarang pertanyaan atau ingin melanggan Program ScoreA ini bolehlah hubungi kami:
Ridwan 012-661 6530[/b], Iman 013-250 4853 (Kuala Lumpur, Seremban), Eddie 012-275 6507 (Melaka),

Hafidz 013-315 2088 (Kedah), Mujahid 017-466 8209 (Penang) Syimi 012-583 3933 (Perlis),

Adham 019-371 4011 (Kelantan)


p/s: Kami juga mengalu-alukan rakan-rakan niaga di setiap negeri, hubungi kami untuk menjadi rakan niaga kami.


Score A - Kaedah Pembelajaran Interaktif Terunggul

Mengapa Score A bagus?

- Kertas soalan adalah mengikut silabus sukatan pelajaran Malaysia.
- Sudah terbukti dengan kejayaan para pelajar di mana lebih 90% daripada mereka yang menggunakannya mendapat 5A di dalam UPSR dan 8A di dalam PMR.
- Soalan - soalan di bentuk oleh para guru daripada sekolah bistari.
- Pembelajaran menggunakan sistem teknologi maklumat menjimatkan masa dan menarik bagi pelajar- pelajar.
- Para ibubapa dapat memantau tahap pembelajaran semasa pelajar dan tidak lagi sekadar mengharapkan report card daripada sekolah sahaja yang dihantar 2 kali setahun sahaja. Pada masa itu semuanya sudah terlambat.
- terbukti membentuk pelajar yang paling lemah menjadi pelajar paling cemerlang selepas menyertai Score A.

Score A - Kaedah Pembelajaran Interaktif Terunggul

Mengapa score A boleh dipercayai:

- Sudah mendapat pengiktirafan media - media elektronik dan cetak: mendapat liputan TV3 dan ahkbar-ahkbar utama
- Pengiktirafan melalui pelancaran - pelancaran program score A sebelum ini oleh menteri- menteri:

Y.B Dato' Abdul Aziz Bin Shamsuddin
Y.B Dato' Noh Bin Omar
Y.B Tan Sri Dato' Haji Muhyiddin Yassin
- Pelancaran Portal Score A oleh Menteri Pelajaran Malaysia , Y. B Dato' Sri hishamuddun Bin Tun Hussein On.
- mendapat sokongan Persatuan Ibubapa dan Guru (PIBG) Nasional.

emencer said...

u ni cantik lah!!

emencer said...

u ni cantik lah!!

mrs camillo said...

auntie... hehe.. (malu nak habaq)

1) waaaaaaaaaaaaa~ canteknye gambar auntie yang baru nie... huyyo~ nanti bule la mekap2 ngan auntie kan? saya bedak pun tak reti nak pakai. :)

2) oke ni membuatkan saya segan sungguh tapi nak juga cerita... saya try resepi trifle auntie tapi tak menjadi. :'( haha.. kalo dah tak pandai tu, buat2 pandai tak buleh jugak. boleh belajar betul2 ngan auntie nanti? nak buat suprise untuk mama saya...

3) yeah, saya dah balik hostel (haha tak tanya pun kan?) boleh tgk blog auntie selalu.