Friday, January 8, 2010

CINTA MATANG

Beb
cinta tak pernah matang
beb

gua kalau jatuh cinta
gua jadi sasau macam budak mentah

gua lupa usia gua dah banyak

gua rasa macam muda belia beb

gua rasa seolah baru semalam gua tamat sekolah

Apa nak jadi dengan gua beb

lu boleh tolong gua tak beb

gua sudah jatuh cinta sama lu beb...

16 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

jatuh cinta itu indah...

PinQib said...

Saaya ke auntie.??
hehe kidding
tp ayat ni memqang lawak.,
tp x pernah rasa jatuh cinta tu angau2 mcm tu.,

Mak Su said...

salam ziarah :) penangan cinta memang hebat

Ninie Fairuz said...

~love is in the air...~

luvly_heart said...

best!

NaniRostam said...

Gadis kampung separa bandar :

Terbuai-buai perasaan.

PinQib : pernah jatuh cinta tak?

Mak Su, Tengah menghayati jatuh cinta ni.

Ninie Fairuz : u r rite.

Luvly heart : feeling good.

a z r e e n a said...

salam Aunty Nani.

maaf ganggu. berkenaan insiden bakar gereja & penggunaan terma ALLAH. kami ada diskusi di Facebook malam tadi. open forum, muslim & non muslim. hanya luahan perasaan masing2 & pendapat. harap aunty dapat kongsi pendapat. saya ada copy paste di blog sy.

link nye.

http://sunshineyism.blogspot.com

ps: i hope that love can be shared with everyone in our country.

NOOR FATIN said...

rock la.huhu

MOHD. ADHA MOHD. ZAIN said...

Salam

sajak ke apa ni?
jiwang betul
hehe :)
boleh exchange link?
http://myadha.blogspot.com

* Saya dah add link Pn. Nani di Blog Umum

Terima kasih

Lady Caca said...

hahaha cool la :D

Ms. Cleopatra said...

Indescribable feeling kan? It makes you have goose bumps all over, kan? Hahaha...

yes said...

salam.

auntie, saya faham situasi yg dialami setelah membaca post ini. saya tahu ada pihak yang membandingkan kejayaan anak-anak mereka dengan anak-anak auntie. dan jelas di sini bahawa auntie tidak setuju dan sekaligus tidak berpuas hati dengan orang yang suka membandingkan kejayaan anak mereka dengan anak auntie. tapi auntie sendiri tidak sedar bahawa di kala auntie sedang bercerita, auntie juga sebenarnya sedang mewar-warkan kejayaan anak auntie sendiri. mungkin orang yang membaca akan merasakan yang auntie juga sebenarnya sedang membesar-besarkan kejayaan anak auntie dan membandingkan dengan anak orang lain.

satu lagi, saya tahu bahawa konsep konsep menulis blog ini adalah bebas dan terpulang kepada penulis blog sendiri mahu menulis apa pun di dalam blognya. tetapi, saya rasa tidak perlulah mewar-warkan kebaikan anak auntie seperti yang auntie beritahu kepada satu dunia bahawa hanis memberi duit beribu-ribu kepada auntie dan suami auntie membuktikan kebaikan hanis.

saya minta maaf jika terkasar bahasa ataupun kata-kata saya menyinggung perasaan auntie. tapi sebagai pembaca setia blog auntie, saya rasa tidak elok kalau imej auntie yang saya rasakan mulia selama ini tercalar kerana hal membesar-besarkan kebaikan anak sebegini.

again, i am so sorry for my words. just my 2 cents.

regards.

:: hayati :: said...

sedap lak bace...
rase nk mkn jer...hehe

NaniRostam said...

Buat-buat rock, nak rasa muda sket hehe.

Pernah tak anda terjumpa kes bila anak bagi emak bapak duit, tapi emak bapak macam tak pernah nampak kebaikan anak terhadap mereka. Sekalipun anak tu ikhlas, tapi anak tu manusia biasa, ada hati ada perasaan. Lama-lama tawar jugak hati dia.

Dalam kes saya, saya belum pernah jumpa anak yang banyak membantu ibubapa dalam usia yang terlalu muda seperti anak-anak saya. Jadi saya berhak untuk berbangga dan mewar-warkan kebaikan anak saya kepada dunia, agar dunia tahu supaya mereka hargai anak yang banyak membantu ibubapa dan anak-anak ingat untuk menjaga kebaikan ibubapa seperti apa yang anak saya lakukan terhadap saya. Bukankah itu perkara positif dan memang ramai rasa terpanggil dan berazam jadi ibubapa yang menghargai dan anak-anak-anak yang berjasa.

diri aku said...

salam aunty nani,

jun setuju dengan pendapat aunty, sebagai ibu ayah mereka memang pasti akn berbangga dengan anak masing2, seperti juga ibu saya, walau apa yang saya beri itu sebenarnya tidak banyak tapi cukup untuk buat dia rasa gembira.cukup untuk buat dia rasa bangga pada saya.itukan perasaan semula jadi seorang ibu.

lagi pula tidak semua yang kita lakukan dapat diterima orang lain..apa pun aunty beruntung punya anak2 yang baik spt liyana, hanis dan yang lain2.. =)

pakcik said...

cinta dan rupa sangat sinonim dengan zulaikha dan yusuf a.s.

zulaikha punya cinta
yusuf punya rupa
zulaikha cinta pada yusuf?
tidak...zulaikha cinta pada rupa!!
rupa @ kecantikkan @ kesempurnaan
itu lumrah manusia....
tapi cinta zulaikha unik
kerana ia mampu berevolusi
itulah cinta yang matang