Wednesday, October 24, 2012

Tesco Mutiara Damansara


Assalamualaikum

Perempuan yang hampir sebahagiaan hidupnya memasak dan memasak. Memasak dan memasak . Memasak dan memasak. Uikss berapa banyak masak da. Tetapi itulah hakikatnya, kalau tak masak maka kena jugak makan. Kalau tak masak maka tak dapatlah makan. Kalau tak dapat makan maka kenalah cari makan. Kalau tak makan kat rumah kenalah cari makan kat luar….tapi….

 Sampai bila?  Akhirnya masak jugak kan.?

Hehehe sayalah perempuan iteww kan. Bagi saya bila nak masak, selalu yang terbayang dalam fikiran, mana nak pergi bershopping barang barang dapur yang segar, murah dan tempat yang sentiasa memanggil manggil walau saya rasa sungguh malas untuk melangkah keluar rumah.

Apa yang ingin saya kongsikan di sini ialah  pasaraya yang jadi kegemaran saya sekian lama. Sejak  TESCO  wujud, ianya dah jadi  macam sebahagiaan dari hidup saya. Hidup suami saya.Hidup anak-anak saya. Nak masak ayam, terbayang ayam TESCO yang segar bugar. Nak cari udang terbayang tak da tempat lain di dunia saya ni yang udangnya lebih murah, segar dan demok demok selain dari TESCO. Nak cari telur buat PAVLOVA tak da tempat lain saya berani beli, sebab dah pernah beli telur ayam dari tempat lain untuk buat kek PAVLOVA jadinya  PAVLOVA jadi hancus tak secantik dan sejadi PAVLOVA yang dibuat dari telur ayam TESCO. Untuk segala kek kek saya mana nak dapat buah strawberry yang sentiasa segar dan harga berpatutan kalau bukan di TESCO. Walah

Saya selalu mahu trip ke pasaraya adalah satu trip yang menyeronokkan bagi saya sekeluarga. Semuanya mudah dan semua ada di situ. Bawa anak-anak. Anak-anak pun excited sangat bila suasana shopping yang cosy, luas, teratur dan semua ada di situ.

Kunjungan ke TESCO memang best. Lebih lebih lagi TESCO pilihan saya dah tentu TESCO MUTIARA DAMANSARA.

Nak katakan hampir selalu kunjungan saya dan anak-anak ke kawasan Damansara yang sentiasa menggamit-gamit hatiku itewww. Bershopping barang dapur di TESCO Mutiara Damansara haruslah seronok dan teruja dengan wajah baru, suasana yang sungguh cosy, ruang parking yang luas dan banyak serta terdapat semuanya dalam satu tempat.


Punyalah convenience…bangun pagi jer teringat whooaaa strawberry belum beli untuk hias kek. Customer nak dating kul 9. Maka TESCO kau di hatiku, dalam ingatanku, tiada pernah wujud yang lain. Pastu bila dah berjimba-jimba karoks tak hengat…tengok jam pukul 12 berlari ke TESCO Mutiara Damansara….beli tepung nak buat kek…ko mampuuu…..tutup pasaraya pukul 1 pagi.


Tu dia TESCO Mutiara Damasara, terasa I macam kat obersi bila kat sini…


Yang ni memang betul sangat…. kalau uolls berbelanja rm200 tempat lain memang tak dapat apa sangat tapi kat TESCO Mutiara Damansara ni walah penuh troli tau…


Parking free untuk 3 jam pertama kepada pelanggan TESCO Mutiara Damansara. Cuma serahkan kad coin parking uolls kat cashier untuk di sahkan.


Nak parking berbumbung ok…lagi senang tak kena hujan panas…..


Ruang parking yang banyak….


Nak parking kat luar pun ok…tu yang terasa macam I kat obersi uuuu….


Ruang penyimpan beku yang berbentuk begini membuatkan kerja kerja meninjau dan memilih menjadi amat mudah.


Wah seronoknya, lapang luas, bersih, teratur, tersusun dan pilihan produk yang banyak





Hmmm mee segera harus ada dalam stok untuk terkejut tergempar tengah mlm tetiba lapar giler…khenzzz


Saya bancuh kolagen dalam jus minuman maka trip  TESCO Mutiara nih adalah kemestian kami….banyaknya pilihan minuman jus…



Banyaknya pilihan airkrim, kek, dessert di TESCO Mutiara Damansara ni….semua ada di sini…


Pilih ahkak pilih….


Tak payah nak menyinggah yinggah farmasi di luar tu kan…sekarang di TESCO Mutiara Damansara menyediakan semua tu..memang best betul…jimat masa I uuu.


Nak beli contact lense pun ada di sini…senang kan….


Nak beli topup..prepaid pun ada….kita satu bangsa shopping satu bumbung…huhu


Nak tukar handphone baru pun boleh anytime beb…tak yahlah kau nak redah jam di KL teww..







Benda yang paling saya suka nak beli…selimut yang lembut dan berwarna warni ni..rm16.90 jer u…mana nak jumpa kalau tak kat sini……best kan….


Nak tukar bantal, nak tambah bantal…nak beli bantal..mehlah…




Bantal kusyen, tuala memang tempat saya suka punggah….


Memang berbaloi kan....berkualiti dengan harga yang murah….


Part ni yang paling best. Part makan makan.



Menu dia setiap hari bertukar…nak orang datang setiap hari ler tewww


Ok sebelum makan letak troli kat sini ya…..


Yang ini sangat penting untuk memastikan  kita berselera menjamu selera ya….


Wahhhhh saya apa lagi pekena the tarik kopitiam yang mabeles, nasi lemak rm1, karipap dan fishball…sebelum meneruskan acara beli belah….


Teh ni memang sedap.Ikhlas dari hati.


Yang ni kalau tak ikhlas tak tahulah…memang licin guwe sapu…sedap!!!


Sebelah café tadi ialah seksyen ROTI maka gambar agak terlebih sebab saya memang suka makan roti.


Besh besh….


Tak yah gi hotel motel nak makan sicomel lote cenggini…..


Rm1 jer


Kat tepi cashier ni ada cookies yang dap hmmm dap hmmm.


Dap hmmm dap hmmmm


Butter cake TESO harus beli ….memang sedap…



Roti serundinggggg….


Murah!!!!


Roti potato….dap hmmm


Hari tu ada seorang pembaca blog, sarankan beli beras ni untuk buat nasi baryani…kat TESCO Mutiara Damansara ada jual beras ni…nak buat nasi baryani untuk raya….


Beli  lemang dan ketupat daun palas segera untuk raya…murahkan….


Inilah pasar saya membeli ayam. Murah dan segar belaka.


Ikan segar memang bestlah….



Udang segar dan besar ttapi sungguh murah….tak da tempat lain yang lebih berbaloi dari TESCO Mutiara Damansara.


Benda benda untuk standby dalam peti sejuk di rumah…


Set up yang sungguh mudah untuk mencari barang.


Kaunter Juruwang yang banyak di buka memang lebih effisyen


Sebelum balik…makan lagi….medan selera yang menyelerakan.











31 comments:

Nur Ain said...

Salam kak nani.menarik gambar nye.rs mcm nak pegi tesco damansara sekarang.hihihi

dyan said...

family kalau beli barang masak raya pun mmg beli kat tesco..sebab murah..

fasha said...

hye untie yang cantek =D

patot la untie suke shopping barang dapor kat situ..huuu...

tesco situ macam jaoh lgi best je ngn tempat2 len..hehe...

Hidayahmk said...

tak semua cawangan Tesco itu sama kualitinya.

IAMSERI said...

memang macam yang kt oversea nyer tesco.hehehe.

Mat Gebu said...

TESCO memang sesuai untuk orang2 macam kita... (*___^)

Hanis Zalikha said...

Sebab tuh kita cerita pasal Tesco Mutiara Damansara sekarang. Hehe. Mama what a briliant write up! Wow baru best baca review witty dan padat camni! Gambat semua buat cuci mata, kualiti yg sangat bagus. Good job!!!

Cik Eka said...

segar2 pulak barang2 basah kat tesco mutiara damansara ni kan auntie..

kalau kat belah2 tempat eka ni,biasa je..

tak sebesar dan tak sebest tesco yg ini....

QASEEH HATIKU QASEEH said...

bes nyaaaaaaa.....sy mmg suka soping brg dapur...kira hobi la jgk...hihi...tp kn d KK tiada la tmpt mcm tu...lps tu kn harga brg2 d ctu murah2...jauh beza dgn d cni...klu bli aym segar bli d psr...hrga yg 4.99 jgn hrp la bole dpt d cni...aym cni skilo rm10.50 klu d soping mall lg mhl...geram la tinguk harga yg kak nani tayang2 tu....trmasuk mknn tu...geram sgt3x:)

Fatimah said...

Boleh jadi duta Tesco ni..hi
hi!hi!..nice picture...

azey a.k.a ammi said...

Pukul berapa amek gambar ney?samapi dapat gambar ikan yang tersusun cantek jer.

Lain pengurusan lain juga gayanyer...kan bagus semua Tesco standard sama jer

Lensa Axfar said...

salam kak nani

tesco memang best, lapang jew membeli belah kan.. saya paling suke kedai kasut kat tesco damansara... kat bawah tu, wedges dia memang terbaik. harga ok dan tahan lama.well kak nani terima kasih untuk entri2 pasal deko umah kak nani and cara penyediaan makanan coz dulu sebelum kahwin memang tak pk pun nak jadi suri rumah yang cool cam kak nani but after found your awesome blogs rasa sgt terinspirasi.tq ye kak nani. :) barakallah kak

aizeepesona said...

Nice N3 kak nani...!

rossy sweety said...

salam perkenalan..

cantik pic-pic dlm blog ni..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Aunty Nani buat Yana rasa nak terjah TESCO sekarang ! sampai sana mesti blur terlalu banyak pilihan .....

C!kpuanmuda® said...

ok. bulan ni beli barang keperluan dapur kat tesco damansara.. terus rasa tak sabar.

{ finieViolet} said...

harap2 pasni soping barang kat tesco mutiara damansara dptla terserempak dgn puan Nani... mesti eksaited bajet jumpa retis.. bawak Hanis soping skali ea.. im a big fan of Hanis Zalikha...:)

kelipkelipchumel said...

gigihnya anty ngambik gambo.best.

Deceptive said...

sayang sekali tesco damansara tu jauh dari tpt saya, kalau tak saya pun pasti suka shopping situ.

Molly said...

Salam Sayang Kak Nani,

Saya memang dari dulu beli barang dapur ker barang sekian-sekian semua kat Tesco. Senang dan murah. Saya biasa beli di Tesco Setia Alam. wahhh, kalau saya pergi Tesco Mutiara Damansara, gamaknya barang yang tak perlu dibeli pun, ter...beli! hehehe, sebab rasa semua nak angkut bawa balik rumah. Okay, malam ni memang nak ker Tesco pun nak beli bahan-bahan nak masak mee goreng basah untuk Hari Raya Haji esok :)

rohayu osman said...

kak nani.. nie kalau pihak tesco tahu mesti dia bg comisen sikit kat akak... heheh.. glamur terus tesco nie.. salm perkenalan kak... hepi blogwalking.. jgn lupe follow my blog juga yer..

rohayu osman said...

kak nani.. nie kalau pihak tesco tahu mesti dia bg comisen sikit kat akak... heheh.. glamur terus tesco nie.. salm perkenalan kak... hepi blogwalking.. jgn lupe follow my blog juga yer..

rohayu osman said...

kak nani.. nie kalau pihak tesco tahu mesti dia bg comisen sikit kat akak... heheh.. glamur terus tesco nie.. salm perkenalan kak... hepi blogwalking.. jgn lupe follow my blog juga yer..

mommy yaya said...

nice info, nice photos..i love u lah kakak!
selamat berhari raya kak nani and family..and happy cooking bagai nak kenduri ok...

Reflisia said...

akak ni membuatkan saya nak ke Tesco Mutaiara Damansara sekarang la....saya juga suka pg sana...memang macam obersi kan!

TESCO, please amik akak Nani sebagai duta...Support kak Nani 100%...heheheh

boni kacak said...

wah...menarik betul gambar2 dalam tesco ni..hehehe

Myra Abdullah said...

wah,sgt mgugat jiwa utk kesana.huhu

tia said...

Tahun lepas dia kecik je, tahun ni, dia dah jadi tesco extra!! makin panjang kaki berjalan! :)

Mijah Othman said...

sgt jeles..kt kuantan xde pn tesco..ble tgok iklan dlm paper pnurunan hrga tesco..mmg menggugat diri..

Nuha MIH said...

kat tronoh pun ade tesco, senang nak menyomping last minit.

Awesome entry kak.

Nuha Apparels

nur hawadah said...

tesco mutiara damansara memang fave sy dgn hubs pun aunt nani.maklum la anak baru srg.7bulan pulak tuh.tesco ni pun dekat dgn rumah kami kat damansara perdana tuh.so dlm sebulan mahu 2-3 kali jugak beli groceries.selalu pergi sn mesti beli udang and sotong die.murah sgt!siakap murah.patin pun murah