Thursday, October 18, 2012

Resepi Nachos Salsa Bila- Bila




Assalamualaikum,


Mengapa  kalau buat besday party ke rumah terbuka ke kita dok hidang benda yang sama juga sampai naik jemu.

Ok start saat ini fikirkan sesuatu yang lebih mudah dan unik.

Kalau budak budak dapat ni pasti suka gila.

Sediakan semua bahan lebih awal. Bila party nak bermula baru hias dan hidang.

Cubalah memang yummy yummy.


Resepi bergambar disediakan.

Sekian terima kasih.





Mula mula beli naschos/doritos dan segala jenis tos tos yang sewaktu dengannya....wink.



Atur atas tray dan letak seciput seciput mozzarella chese parut


Bakar sampai kekuningan dan jangan sampai terover macam kat atas ni kang jadi pak itam tak cun....



Letak seciput seciput sos spaghetti yang telah disediakan terlebih dahulu mengikut resepi masing masing atau resepi nanirostam di entri yang lepas lepas. hehehe



Bubuh di atas nya, cream chessy tortitos seperti gambar yang ditunjuk di bawah. Seciput jugak eh.



Bubuh hiasan buah timun jeruk yang terdapat di dalam botol seperti gambar dibawah juga.





Akhir sekali letak hirisan buah olive yang hitam, yang terdapat di atas pizza;. Yummy yummy...makan sekali tak cukup mahu sampai berkali berkali ....



Keropok yang di gunakan


Mozzarella Cheese yang digunakan

Bahan bahan hiasan atas yang di gunakan.

20 comments:

Kniedaz said...

wah...kalau ramai yg datang tak cukup sepaket ni sis...

Roz said...

nampak sedap...juadah yg ringkas dan senang disediakan..

thanks for sharing..!

Cik Eka said...

menyelerakan..
mesti kriuk2 kan

@YUNID@TI said...

memang nampak yum yum lain dr yang lain... mesti ramai yang serbu ni...

baby lydia said...

akk series dya x pena makan lgik ni..nk buat???emmmm..tngu lah rajin dya smpai iyer..hihihi

mamasuri said...

sedap2...

Anne Mahazir said...

SEDAPNYAAAAAA ..nti nak try lar aunty..

Joseph a.k.a Apam Balik is Gay said...

oh mai, u buat i lapar tengok menda ni...nak buatlah weekend ni

thanks Nani :)

Nadhrotun said...

Sedapnya!!!

Mat Gebu said...

Memang "sesuatu" sungguh nih...

Maria Hadiey said...

salam..auntie..sy bg email untuk price colagen...girlzilla83@yahoo.com

Maria Hadiey said...

salam auntie...

saya de bg email tanya price colagen...
tq

Irfa said...

akak mmg ibu yg kreatif ;)

yandin said...

salam..k.nani buat semua nmpak senang..nak buat tunggu mood rajin nk membakar2.

rasidah othman said...

sedap sedap sedap..
kreatif sgt..

nabila azmi said...

dapnyeeee

yayang laling said...

uuuuiii...sodapnya..
1 tray tak cukup kat mak buyung ni haaa...

Leney said...

Kak Nani,
Saya dulu suka sangat makan doritos, until one day terfikir ianya halal ke tak. So, dah tak makan lagi. Some said, ianya tak halal. http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20110615192559AAxvhzM
Wallahualam.

{ finieViolet} said...

kalo x jumpa doritos... chacos pon boleh jugak kan... sedapnye.. sy suka makan makanan berasaskan cheese2 ni..

Anne mahli said...

sedapnya,,, :) kalau order kat restoran mmg mahal kan yg camni,,something nice to try,thanks 4 sharing aunty :)