Friday, December 2, 2011

Persiapan Yang Belum Siap......

Assalamualaikum,

Mula mula pelamin pun tak nak. "Tak naklah pelamin ma...malu jadi macam pameran pulak duduk sanding atas pelamin. Last-last ada idea kata kena ada pelamin walau tak bersanding..untuk tangkap gambar...kang nak tangkap gambor tak da pemandangan yang cantik.

Kunun la kan.....

Last last...the very last minute semua benda nak buat. Yang kata tak nak sanding cuma nak tangkap-tangkap gambar tu agak berubah bila saya fikir pelamin tanpa bunga pahar/bunga telur macam tak lengkap...last-last pergi beli ready made bunga telur dan cadang nak kena merenjis lah tewww.


And the very last minute...buat make over semua bilik. Sekarang yang belum sentuh bilik budak lelaki. Rasanya bilik dorang kena makeover lepas kekna kahwin. Sebab masa begitu suntuk...dan rumah tak berapa nak siap...kad jemputan belum edar sepenuhnya.

Dikesempatan ini saya ingin mengundang teman-teman datang ke majlis anak saya. Sila sms alamat yang sudi datang. Insyallah ada kesempatan saya akan hantar kad undangan.




Diruang tamu saya bersidang untuk buat hantaran. Kerusi meja sedang deal dengan jiran untuk tumpangkan...

Guestroom dibawah saya tukar cat biru dan pintu serta kayu skirting sume kaler putih..serta  plastik siling. Katil tak berani tunjuk...sebab pak jenal tengah dibuai mimpi indah ler teww.

Pintu guest room dan pintu bilik air diruang makan saya tukar .

Rak buku saya ubah ke laluan antara bilik tidur di atas..

Katil alisya saya letak di luar tempat asal rak buku...

Bilik pengantin akan guna bilik saya.....langsir sedang ditempah.....

Bilik alisya saya buat makeover dengan menukar katil kepada king size, cat dinding kaler pink terang benderang sehingga pak jenal jadi mangsa saya dan berjanji untuk cat  putih semula...Cat pink tu memang tersilap pilih..sebab kalau pilih kat katalog memang akan jadi tak seperti yang dijangka....maka jangan percaya dengan warna dikatalog.

Saya tukar katil kepada king size sebab memang jadi habit anak-aak saya suka tidur berhimpit-himpit dengan saya sebab katil kami besar...jadi disetiap bilik saya letak katil besar...

Pintu bilik alisya dan pintu bilik saya saya tukar juga kepada warna putih.

40 comments:

KucingMalaysia said...

Wah mesti meriah majlis Kekna, besar blanja tu Aunty semua tukar wajah ;)
Semoga semuanya berjalan dgn lancar, AMIN...

Rozita said...

Saya dan kawan (Norhayati) dah terima kolagen tu. Kami baru mula cuba hari ni. Kalau positif hasilnya, next month kami cadang nak beli asing asing tak mau kongsi dah sebotol tu.

Kalau dijemput rasanya nak jugak ke rumah kak nani. Bila tarikh wedding tu kak nani ?

siti suhanan binti mohd zainudin said...

tak sabar rasanya nk tgk final touch kak nani buat hantaran tu.. :)

aZeeMaH said...

tahniah auntie...dah nk dapat menantu musti seronok kan...tak sabar nk tunggu entry weddingnya pula...alalalla

azrinna said...

Saya dapat baynagkan betapa sibuknya Kak Nani. Sebab dulu msa majlis kawin semua saya kena buat sendiri termasuk ke pasar untuk tempah ayam dan daging! fuh!

aNIe said...

Wah!! persiapan last minit lah ye nani...memang penat bila nak mengahwinkan anak... akak dulu seb baik lelaki buat kat dewan...kalau pompuan memang penat...

HaFizaH aYu said...

k.nani msti penatkan?tp xpe asal mjlis nti hati puas..tmbh2 tgk ank happy..bila mjlisnya k.nani

LydSunshine said...

Semoga semuanya berjalan lancar. Ok apa kaler pink tu. Tapi tak tau la kot2 dlm gmbr tak nampak jelas.

Aien said...

Salam Kak Nani,

Tahniah untuk akak dan hubby sebab akan menerima menantu sulung tak lama lagi. Tertunggu2 juga posting baru akak walaupun tahu akak mesti tengah sibuk skang ni...Dlm sibuk2 tu harap2 akak jaga kesihatan juga ye..takut nnt jadi macam MIL saya masa adik ipar kawen hr tu..dia black out masa hari langsung tu sbb terlalu penat badan & otak..haru biru kami semua..anyway, tahniah sekali lagi kak!!

~Aien~

Alin Marlini said...

camtula mak saya masa mula2 saya nak kawin dulu..saya rileks jek..hehehe

Cik Eka said...

wahh sibuk kan auntie,kalau nak buat majlis2 cmni..

rumah eka masa buat bertunang adik aritu pun dah macam tongkang pecah..tu baru bertunang..

kalo kawen nanti tak tahula..hihi

semoga semua perjalanan persiapan berjalan lancar...

a ah la pink kuat la cat tu..rasa boleh pening kalau warna cat terlalu striking kan

pnsusu said...

semoga urusan aunt dipermudahkan oleh ALLAH ya..amin

Mrs. Fedex said...

kak nani cat sendiri ke upah org?
selalu tgk kak nani ubah cat rumah..
rajin.. dan berani juga.. hehe..

lisa min said...

wahhhh nak pergi jugak boleh kenduri kekna? tapi xtw alamat... =)

kakyon said...

salam nani..
makeover semua ye..

Mrs.Hurray!! said...

saya merupakan silent reader kak nani.rasa nak gi wedding anak kak nani and the same time leh jumpa hanis, alisya dan demok..hehehe..malu tapi mahu :-)

Dinas Aldi said...

Aduhhh tengok saja pun dah rasa penat, kak. Apatah lagi akak yg dok buat semua kerja tu..

oewyn said...

salam
kak nani.. bile wedding liana? teringin nk pg tp...kne tye cik abg dlu :) tp mesti bes kn? selamat menerima menantu kak nani =)

love,
izza

ytekecik said...

wah bzy btul kak nani..hope smua bjln dgn lncar...

MUMMY AISY said...

akak dengan muka tak malu nyer saya nak pergi majlis anak akak...hehehe.....

a-8-05 pangsapuri hicom
seksyen 26 shahalam...

0193202625,..nurul :)

Twiggy said...

you did a good job!! :D :D

Nieda said...

Tahniah nak dpt menantu sulung. Tentu semakin sibuk

Hanis Haizi said...

wah mcm deco2 dahh hihih

JHaZKiTaRo said...

salam kenal.. jemput singgah blog hamba (Aku Sebutir Pasir) kalau nak baca pengalaman hamba kembara ke 46 buah negara.. :)

abang ensem said...

Perghhh... baru tengok bilik je pon teman dah kagum, apatah lagi bila tengok pelaminnya nanti.. Rileks Kak. Menguruskan orang nak kawen memang meletihkan. Itu sebab teman hold dulu hasrat nak kawen lagik.. heh heh heh

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

semoga semuanya bjalan lancar.. buat keja kawin ne mmg penat sikit..mcm mak saya dulu.. tak terucap terima kasih kat mak..

Wahida Ghazali said...

confirm cantik nanti kak nanie!!!

حيفا نظيره said...

salal akak nani...nak tanya, akak guna cat ape untuk cat pintu? x sama dgn cat dinding kan? nmpak cantik dan kemas..

aizeepesona said...

addooii saya plak yang terasa penatnya..dah terbayangkan kesibukan untuk mengadakan majlis perkahwinan niee...

sy harap kak nani jagalah kesihatan baik2 kerana kak nani adalah "tunjang" untuk majlis itu nanti....kan? kan?

ummi-humairah said...

Slm kak..tunggu2..smpt gak eh wat n3..bestnyer kak klu kami reader/fan kak and hanis pun dpt pi...haha x mgkin la kan...rmai giler kan follower

Intan Shafinaz said...

kreatif jugak....

gadizgula said...

alamak! all white! teruja betul lah. insyaallah teringin nak attend majlis wedding Kekna nanti..

lily lotus said...

lily doakan semuanya berjalan lancar yer sis :) teringin juga nak pergi kenduri ni kalau dijemput...hehe

abang ensem said...

Tima kaceh for the luvly card. Insyaallah teman akan datang lepas teman bagi talk hari tu.

JunAina said...

salam ukhwah...

pandai menata rumah.

aizeepesona said...

kalau nak renovate rumah nanti saya nak tukar pintu bilik ke warna putihlah..cantik sangat..!

cinda said...

wah jatuh cinta ngan deco bilik alisya..pandai kak nani hias...semangat nak deko my bilik..ngehngeh

AkUfiZA™ said...

Cantiknye deco Kak Nani, suke la ;-D

::fatihahanapi:: said...

woahh persiapan yg begitu rapi..thniah akan dpt menantu :)


jom try menu sihat, untuk yg nk berdiet kat sini:

http://fatihahanapi.blogspot.com/2011/12/resepi-snek-sihat-kesari-pandan.html

aizeepesona said...

salam kak nani...

Bbrapa hari sebelum majlis di rumah kak nani....sy sampai termimpi2 dah nak sampai ke sana..

tapi hampa bila mmg tak dapat nak pergi..try jugak nak adjust tp sbb tarikh majlis kahwin tu sama dgn majlis kahwin anak buah sebelah suami..huhuu...

sy asyik teringat jer sampailah skrg nie...