Sunday, December 11, 2011

Jemputan Ke Majlis Perkahwinan Liana Ezzana

Saya agak lega bila antara benda-benda seperti dibawah ni selesai. Yang belum selesai mengorder adalah kuih muih tradisional serta membeli barang-barang dapur seperti beras dan lauk pauk....Kad yang  last batch  harus saya pos paling lewat sampai hari rabu ni. Ada beberapa darling blogger saya sms alamat mereka tetapi malangnya telefon lama saya telah rosak maka saya tak dapt retrieve mesej tersebut. Untuk kesekian kalinya SAYA MENJEMPUT PEMBACA BLOG SAYA ke majlis perkahwinan anak saya pada 24hb Disember 2011. Tetapi undangan hanya untuk sesiapa yang sudi hadir dan sms nama dan alamat kepada saya.

Sekian wasalam.

Semuga hidup kita semua dirahmati Allah s.w.t. amin.






Hari tu bila saya tersilap pilih warna bilik alisya yang menjelma macam warna air bandung pekat...maka saya menyelesaikan masalah itu dengan memadankan langsir dan perabut berwarna putih serta bingkai gambar warna hitam agar dapat melembutkan merah bandung pekat kepada warna bandung tak jadi...hasilnya bilik cosy dan rasa nak tatap setiap hari....

Bilik pengantin yang  memerlukan sentuhan terakhir yang akan saya gambarkan sebagai 'getaway honeymoon'...


63 comments:

picairin said...

bilik pengantin cantek sgt... tabur bunga ros sket..perghhh.. macam bilik hotel honeymoon kat bali...hehe

CaHaYa PeTuNjUk said...

cantek warna pink!

Dinas Aldi said...

Bilik pengantin tu belum apa2 lagi dah nampak cantik, dah siap hias nanti mesti kebaboom! :)

miss kinah said...

alaaa...teringinnye nak pg.. wedding
en khairi..tapi dah midsem time tuu..

apa2 pun.. semoga ia berjalan dngan lncar....

cantik bilik pngntin tu ... and sy suka tgk bilik alisya..lembut je... :)

woha!!

Deanna Aziz said...

24th dec wow.....congrats..send regards to kek na

AstyNNS said...

Wow beautifull...I love it. Semoga perkahwinan kekna lancar dan diberkahi Allah SWT, amin yra :D

cik wan said...

salam untie..wed k.liana same day dgn besday my dad!! hi2..btw CONGRAT to k.liana n n hsband to be die..wish everything lancar nanti...x sbr nk tgk pic wed tu nti!

abang ensem said...

Sangat cantik. Tak sabar saya nak datang. Anyway, thank you for the Card. Insyaallah, we'll be there.

aZeeMaH said...

cantik nyer bilik alisya...terbaekkkkk...hehehehhe

Princess M said...

teringin nak pegi la auntieeeee ;)

this is me now and then~ said...

hye kak nani..sy tau kak nani busy this week preparing our daughter wedding...sy nk beli collagen dust tu..tp tu la nk tanye kalau x keberatan this week i bank in duit tu..or maybe kak nani busy ..so kalau nk beli collagen dust tu agak2 kak nani free bile?..or maybe bank in kat acc hanis?

faraulah said...

Kak Nani...
Saya sudi hadir..!

airaniez wirdani said...

Salam Auntie.. Sebagai ID saya nak puji bilik pengantin tu cantik sangat...Suka bay seating tu...Tak ramai orang tahu bagusnya ada seating macam tu...
Saya nak bagi cadangan,untuk bilik Alisya,Auntie patut tambah *pattern* atau corak sikit supaya bilik tak nampak terlalu plain.Boleh tambah corak sama ada di cadar katil atau langsir...Semoga Auntie baca komen saya ni..Selamat menyambut menantu! ^_^

kemma said...

rindu coretan akk...tahniah & semoga majlis liana diberkati dan lancar.

Pinnon said...

Cantik sentuhan akak

PINATBATE said...

tahniah Kak..semuga selamat semuanya.cantik bilik alisya

Cik Eka said...

teringinnya nak pergi majlis kak liana nanti...

semoga semua berjalan lancar..bilik pink tu..aduhai..suka

ishamizu said...

Cantik sentuhan ibu pengantin! Tahniah kak Nani..24 dec merupakan wedding anniversary sy jg. Thn ni will be our 6th yrs of marriage..alhamdulillah. Sy doakn majlis liyana bjln lancar. Amin!

aizeepesona said...

Cantiknyer bilik2 kat rumah kak nani ...seperti yang biasa sy lihat di magazine.yelahkan kat ruang tamu dan kawasan sekitar rumah cantik...dah tentu2lah yang kat dalam bilik pun cantik..

rumah kak nani pernah masuk magazine tak ? macam anjung seri ker..hehee..

kalau ada conpem saya g beli !..

dali said...

kak cantiknye..love to the max..syukurr allah bg byk sgt kepakaran kpd akak..so happy 4 u kak

gadizgula said...

i really wanna attend the wedding...
;D

my everything said...

suke suke cantikkk sangat untiee

ytekecik said...

terima kasih kak nani kerana sudi mjemput kami..mlangnya kami tak dpt hdr... smga Allah mempermudahkan segala urusan d hri majlis pkwinan liana...amin

Amirah Najla said...

Cantiknya bilik pengantin and bilik alisya serious comel! :D

mamasuri said...

cantik nyer bilik...
wish bilik saya mcm tu...
tp tak..uhuk2...

Fazreen Misbae said...

Puan Nani buat semua ni sendiri??mesti sibuk betul tu... :)

Kalau ada kesempatan sy teringin nak pergi sana... :)

aizeepesona said...

terima kasih kak nani sy dah terima wedding card liana petang semalam...

semasa mula2 meminati blog akak ni sy tak penah terfikir yang kak nani begitu menghargai peminat setia akak mcm sy nie...(masuk bakul...)

yelah kalau dibandingkan kak nani dgn sy ..kak nani supermak ! (package sbg seorang wanita idaman malaya..hehee..) sy biasa2 jer...huhuu...

i really appreciate it ! thanx kak ....

sy akan kenang sampai bile2..(wah touching pepagi nih..)

Siti Hajar Masri said...

cantiknya..kreatiflah kak nani..

Anieariff said...

Kak address hehehe..

Anieariff said...

Kak nani address pls...hehehehe

Anieariff said...

Kak address hehehe..

Siti Hajar Masri said...

sy teringin nak jumpa kak nani..teringin juga nak pergi wedding liyana tp x dapat kot sebab time tu anak buah bertunang..kena make upkan dia..:(

ayu said...

SALAM KAK NANI...TAHNIAH AYU UCAPKAN YE KERANA BAKAL MENDAPAT MENANTU TAK LAMA LAGI NI...BTW, AYU NAK BAGITAHU AKAK, AYU DAH AMBIL DAH HADIAH FULL SET NETRUOGENA AGELESS TU.. SUKA..SUKA..TAK SABAR2 NAK TRY.. TERIMA KASIH YE KAK SEBAB PILIH AYU SEBAGAI SALAH SEORANG PEMENANG..

Rozita said...

Kak nani memang terbaekkk la bab hias menghias ni !
Teringin nak hadir wedding tu malangnya ada komitmen lain. Anyway, tak sabar nak tengok gambar kawen liana.

Adam Haiqal said...

agak berminat juga nak hadir ke majlis kekna nih..:) blh ke kak?

Rosniena said...

untungnye khairi dpt mak mertua cam kak nani :) Insya Allah saya datang belah lelaki..rumah kak nani segan..hehe

Mymie Sein said...

wahhh dah nak sambut menantu dah kak nani kite ni yer...tapi bagusnya semua buat sendiri..saya, dah sms add untuk jemputan tu ye kak..tq

lily lotus said...

insyaallah sis, ada rezeki mmg nak sgt pergi. tgh tunggu kad jemputan jer nih...hehe, bilik pink tu kalau jadi bilik pengantin cun, romantika gitu :)

Nadia Nazifah said...

kak nani, saya ada email utk tau psl collagen dust. nnt reply k

Mymie Sein said...

Salam kak..semalam dah dapat wddg card kekna..insya allah akan sampai..teringin nak jumpa k.nani, keknis, yaya...hehe..tq kak..

anismail said...

Tahniah Kak Nani... bertuah tul pengantin baru... semua mak uruskan... semoga semua berjalan lancar... yg plg penting akk kena sihat dan ceria pada hari bersejarah tu... rasanya ni bukan pengantin je yg kena manjakan diri kat spa.. akk pon kena p skali okeh.. anyway tahniah kak...

eRiNsZ said...

korang sumer... daku nk ajak juin contest

http://ehemsz.blogspot.com/2011/12/like-eisya-contest.html

ummi-humairah said...

Adoi kak...janji nak pi bli sendri collagen x terpergi lagi... Dah akak makin busy, tgk klu a had nih, kebetulan Ada birthday party kat shah alam bole singgah kot...

muhammad Saufy said...

tahniah makcik nani,
bakal terima menanti pertama.
semoga kehidupan terus berseri dan sentiasa dibawah naungan keredaan Allah.

NAYLIZAIM said...

cantik nya bilik pengantin :)

suriani sakura said...

kalau saya nak hadir boleh ke

mikiprune said...

Gojesnya blk2!!upah akak jd interior designer blh?:)

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

Salam perkenalan dari saya.. Nice to meet you at NAPBAS.. You looh gorgeoussss that night.. Semoga majlis perkahwinan berjalan dengan lancar Insyaallah aminnn...

cik alin gedik ! said...

cantik nye blik pngantin tuuhh .. :)

POSH76 said...

santek!!!

Eyriqazz said...

Thanks kak nani kasi kat jemputan masa napbas tu..InsyaAllah, saya sefamily akan hadir dengan abangensem...

Ehh,tak sangka nama anak sulung saya sama dengan anak kak nani @ Alisya....

check out my #napbas story...

http://www.eyriqazz.com/2011/12/nuffnang-asia-pacific-blog-awards-2011.html

mama aini said...

tahniah semuga majlis berjalan dgn lancar !!..amin..mesti bilik pengantin akan jadi seperti hiasan di resort mewah,kerana sentuhan katil kayu itu !!..

itmeMawarPutih said...

Selamat pengantin baru buat anak Kak Nani, Liana dan Suami. Semoga berkekalan hingga keakhir hayat.

http://itmemawarputih.blogspot.com

Eyriqazz said...

Semoga bahagia hingga ke hujung nyawa..dua-dua sama cantik,sama padan..bagai pinang dibelah dua..thanks kak nani sudi invite kami...

Majlis Kahwin Kakak Hanis Zalikha @ Liana Ezzana

Fazreen Misbae said...

Kalau sudi, jengah la... :)

http://ilovewriting-fazreen.blogspot.com/2011/12/menjengah-wedding-liyana-khairi-kakak.html

Rosniena said...

tahniah kerana menerima menantu

http://mawarbiruairlaut-bicarakudanmu.blogspot.com/2011/12/hanis-zalikha-dapat-abang-ipartahniah.html

Mijoe said...

selamat dapat menantu Kak! :)

dah lama tak masuk sini dan dah lama tak order kek..he he

wish Kek Na all the best!

Siti Takhirah said...

assalamualaikum
happy bday puan nani.bila nak update blog.share lah pic2 pengantin. n nak tengok bilik pengantin getway honeymoon tu.
lastly moga sejahtera kehidupan puan nani bersama famili n menantu, cepat dpt cucu dan rezeki meluas. amin.

O'gosh said...

tahniah kak nani...bestnya dapat mak serba boleh...

Nadia Nazifah said...

kak, saya dah email psl nk beli collagen tu tp sampai harini belum reply.

this is my email: nadia.nazifah@gmail.com

please reply k thanks

::FAIZ FARISH:: said...

more picture please. hehe

Dalila Hamid said...

kreatif dan cantik

susumanis said...

awesome :)