Monday, July 12, 2010

Rindu Yang Menggamit

Tiba-tiba rasa rindu menggamit hati untuk menjenguk bandar Johor Bahru.Tak sampai 3 bulan pernah menghuni bandar ini satu ketika dulu, sekitar tahun 1983. Kenangan bersama seorang teman yang bernama Noraini Hamid berasal dari Kampung Parit Arif, Benut, tak akan pernah luput dari ingatan.

Bulan Jun baru berlalu...banyak cerita dan kenangan yang tak tercoret di sini...sibuk seharian dengan anak-anak. Bercuti bersama anak-anak. Alhamdulillah kek tak pernah lekang dari diari...




Setelah hampir 27 tahun saya tinggalkan bandar Johor Bahru agak pesat membangun....namun kalau nak bershopping di sini memang tidaklah jawabnya....serba serbi lebih mahal dari KL.

Anak-anak ni nama jer bercuti tapi games tak pernah tertinggal....

Seorang dengan PS2, seorang dengan PSP dan seorang dengan FB......adeeihhhh.....


Sarapan pagi di rumah kopi, hotel Puteri Pacific Johor Bahru.....tak berapa mengancam......


Hafiiz si budak rajin...............part-part berhadapan dengan makanan dan minuman....memang membuat dia lebih teruja.............




Dah tak tahu nak pergi mana.........melalak.....





Janji rock...................dalam diam-diam si anakku Khairi ni bukan main lagi mendendangkan lagu rock orang johor......


Inilah satu-satunya posing yang semenggah dari Mohammad Khairi..............





Dalam entri akan datang......kita tunjuk bakat mereka ni semua...heee



Okey.....Kotak-kotak merah.....kau tetap di hatiku.......





Balik Kl......lepas tensi......dengar Fredo dari Kumpulan 70an .....The Flybaits.....tangkap leleh dengar dia nyanyi lagu "mengapa perpisahan yang kau pinta".




Dalam sibuk dok godang dengan Strawberry Moist Chocholate Cake.....ini jelah yang sempat dijamu untuk adik yang bertamu....Spaghetti Kuah Istimewa.....resepi tetap akan menyusul....





Nanirostam.......sempat berposing di Spa Villa Manja....



Haniszalikha pun .....................













9 comments:

~Nur Finie Afnie~ said...

Pn.Nani, Hanis zalikha ni ikut muka siapa ye? Anak2 Pn.Nani semua muka lain-lain..bak kata orang johor(, tak sepesen(sefesyen actually ikut slang jawa)..:) tapi iras2 antara tiap2 sorang tu adalah.. I like the way how you managed your family..Sure kalau kat U.S boleh masuk Oprah Winfrey talk show..cerita pasal parenting..
hopefully one day, who knows kan..

NenekPenne said...

ooh i boleh nampak si pipi labuh atas riba hanis..

suefea said...

geramnya tengok si kecil comel tembam di ribaan Hanis tuh..

cLoud9 said...

mmg family bahagia.kena bg tips jugak ney.hee

Ieja RizaLiza said...

salam ... kak nani. masih ingat saya?? kita jumpa kat Spa Villa Manja. next time klu dtg ke johor, bgtau la saya. boleh kita hangout sesama.

Ummi Hanie said...

best tuuuu outing gi hotel n spa n etc .

sy pun next week ikot hubby g hotel , 2 in 1 ... kerja sambil bercoti :)

kak, kalau sudi ambikla blog awards dari saya yea....

http://ummi-hanie.blogspot.com/2010/07/lagi-lagi-award-interesting-blog-top.html

suhaida shukor said...

Family yang sangat comeyl =)

Kelly Chantek said...

JB mahal sebab ramai singaporean dah masuk JB kot. Property kat JB pun dah ramai singaporean yg beli agaknye la. Salah satu sebab kenapa living cost kat sana mahal utk kite, but to our neighbouring country, tak terasa pun sebab SGD value besar dari MYR kan Kak.. :)

kalau ada property kat johor and JB khasnye, jgn le jual...

lily lotus said...

mesti tak saba rnak bercuti lagi :)