Tuesday, July 6, 2010

Pulut Kuning Rendang Ayam Perrggh


Amboi...pulut kuning, rendang ayam, macaroni goreng....dan tidak ketinggalan my peberet ever...triffle bagai...bukanlah rajin sangat nak buat juadah-juadah enak di hari-hari biasa ni. Tetapi dek kerana dah terambil tempahan dari Su, Lim Kok Wing, maka dapat lah tumpang merasa....



Yang ni kek jer tak buat extra untuk makan sendiri....Setiap kali memang buat..tapi sentiasa tak dapat merasa sebab ramai jugak yang last minute nak kek...so bagi je la yang extra-extra tu...alhamdulillah rezeki Allah bagi tu....


25 comments:

Raina Affan said...

sedap pulut kuning....

NenekPenne said...

proper betul cara pemakanan kak nanie kan...

lily lotus said...

resipinya mana sis..hehe

Saed Ramadhan said...

alamak.. sedapnya.. aunty lapar la.. bila nak jemput makan..

abang ensem said...

Wahhhh...bile nak ngajak teman datang makan? Kebulor teman nengok gambo kat ateh tu..

Mrs Jaja said...

cik nani...bile nak update cerita rumah peninggalan arwah bapak tu?

emy/mamasuri said...

feveret sy tu pulut kuning..

emy/mamasuri said...

feveret sy tu pulut kuning..

sap said...

mak aii..terliurrr

Hanis Azla said...

Kagum betul dgn k.nani. Dahlah cantik, pandai masak pulak tu...Akak ni bukan saja model 80an tapi boleh jd role model utk ibu2 muda yg lain juga...

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Cik Jaja, bersabarlah, akan tiba masanya nanti.....

kerangRebus said...

aip~~ +_
memang suke gile pulut kuning +rendang ayam my mom..superb!

ishiko said...

sedapnyeee ~

Su Hashim said...

O-M-G I feel Lucky!
Thank you so much!
Hidang atas table auntie lebih menarik!
Anyway, memang diakui semuanya best gilllleeeerrrrr!

Diarihatiku1976 said...

alamak.. sedapnya.. aunty lapar la.. bila nak jemput makan..

truelymadlydeeply said...

menarik tgok triffle tu..terliur ayat liuq ;p

hebat la presentation k.nani. nk makan kt umah pun cm makan kt restoren jek..kalau sy ada kt situ abih licin sume..;)

Anne M. said...

SEDAPNYA TENGOK AIR TUH!

suzzsuzie said...

teringat nak makan pulut kuning la pulak...terliur ni

JULYA said...

nak triffle tu

JULYA said...

nak triffle tu

mamashasha said...

sedapnye pulut kuning+rendang ayam...faveret saya....triffel tu memanggil2....

kdee said...

sdapnye auntie masakkkkkk..nak !!

jie musa said...

tetiba rasa nak masak pulut kunung and rendang ayam......

nak cari resepi la

faryin said...

nk try resepi macaroni goreng kak nani

Nurul Asyikin said...

Share lah recipe rendang ayam Aunty... :)