Thursday, September 5, 2013

Selalu

.
Sebenarnya doa tadi panjang. Berjela. Tidak seperti selalu. Seperti dikejar dan mengejar.Buat harapan yang membusut  mahu ku kaut dan mimpi seperti hujan yang mahu ku tadah. Hati melayang melepasi gaung. Apa yang ku pandang seperti kosong. Apa yang ku dengar hanya dengung. Mujur jasad masih di sini. Masih dengan doa. Berteleku di sudut sejadah. Berjela-jela beruntaian dengan airmata. Suara tersangkut di dada.  

Aku di mana tadi. Berpinar hampir mati. Semalam cuba memperbaiki apa yang perlu diperbaiki. Tetapi semakin aku berusaha semakin aku dicela. Doa ku masih panjang. Seperti aku mahu hubungan kita berpanjangan. Jangan terlalu keduniaan. Jangan kerana nafsu. Jangan terlalu iri cemburu. Sayangi aku kerana hatiku. Kasihi aku kerana diriku.

Banyak yang tidak selesai. Mana mungkin selesai selagi Allah meletak kita untuk diberi segala hikmahNya. Biar itu selalu jadi prasangkaku di sepanjang jalan yang luas ini. Biar masih kelam. Teraba raba melorong pergi.

Tangan belum pernah turun dari separas bahu. Belumpun habis waktu. Doa masih begitu. Aku mahu rasa bahagia.  Aku mahu rasa sendunya rindu. Biar rindu itu setiap saat menyelinap diqalbu. rinduimu demi mencari redhaMu Allah.

Waktu seperti dihenti. Memberi aku ruang untuk menanti dan memerhati. Jemu bertali. Tangkaskan waktu berlari. Biar cepat esok lusa dan tulat. Biar rasa terubat.Biar masa yang mengubah segalanya.

Aku letak tapak tangan di atas sejadah. Kemudian membongkok. Mencari kudrat untuk bangun. Hari ni mana aku nak pergi. Waktu masih pagi. Hari masih panjang untuk aku nyahkan segala kerinduan.

Aku akan selalu merinduimu.

Selalu.

Akan ada selalu.

Kerana aku belum berlalu.



30 comments:

Anne Hasmey said...

macam dapat merasai hati akak.bertabahlah kenkadang apabila kita bersuara kita akan dibenci, dan apabila kita berdiam hati pula membengkak

ain syafieqa said...

salam kenal...blog akak mmg best dan penuh inspirasi. support my new blog.

http://whiteroses2013.blogspot.com/

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

sabarlah dugaan Allah kak :)

Zara Aulia said...

Kak Nani..semenjak dua menjak ni cerita kita hampir sama...mungkin roda hidup kita di bawah sekarang ni..kadangkala bila bersuara hanya mengundang balah..bila di
diam mengundang gundah...buntu kan..moga Allah tetap bersama kita..bertabah lah....

Johan Harith said...

Sila follow blog saya disini.

Johan Harith said...

Please support my blog...Sila follow blog saya di sini. Thanksss!!

Solesbee Deeann said...

salam kenal...blog akak mmg best dan penuh inspirasi. support my new blog. http://www.replicajerseysoccer.com/

omegabiru® said...

indah sungguh bahasa...walau penuh dalam kesyahduan..

iwan01 said...

Informasi yang sangat BERMANFAAT..
Terima kasih..
Semoga SUKSES & salam KENAL dari :
==============================

Paket Usaha Ayam Tulang Lunak “GEROBAKAN”
~
..Bukan SULAP bukan SIHIR
Asap di GEROBAK, jadi UANG di KANTONG anda..
~
Paket Usaha Ayam Tulang Lunak “GEROBAKAN” merupakan
paket usaha kuliner yang mudah dijalankan,
murah & mempunyai tingkat pengembalian modal yang sangat singkat.
Hanya dengan Rp. 7.500.000,- Anda sudah dapat menjalankan
BISNIS KULINER yang terbaik saat ini.
~
Anda akan mendapatkan :
-. Gerobak
-. Peralatan masak bakar
-. Peralatan masak goreng
-. Kompor, tabung gas & regulatornya
-. Brosur
-. Spanduk
-. Poster
-. Produk Awal Ayam Tulang Lunak
-. Kaos
-. Training (Pelatihan) PELAYANAN (khusus mitra dalam Jabodetabek)
~
Materi inti Training Pelayanan :
~ Tata cara persiapan pembukaan outlet.
~ Tata cara membakar & menggoreng ayam tulang lunak
~ Tata cara menyajikan ayam tulang lunak
~ Tata cara menyimpan ayam tulang lunak
~
Silakan kunjungi web kami:
~
www.tulanglunakgerobakan.com
~
atau :
SMS Center: 085781037499
Telpon & HP : 081318374450 (Telkom)
08561070103 (Indosat)
081806396669 (XL)
021-94946600 (esia)
021-70264774 (Flexi)
Kantor: 021-4759274
PIN BB : 28C97C54
email : bumi.amrita@ymail.com
~
& dapatkan kemudahan & keterangan lebih lanjut.
Menu-menu andalan kami adalah :
1. Ayam Bakar Tulang Lunak
2. Ayam Goreng Tulang Lunak
3. Pepes Ayam Tulang Lunak
4. PepesCeker Tulang Lunak
5. Bebek Bakar & Goreng
~
Paket Usaha kami berikut menu andalannya telah diliput oleh :
- Trans TV – Prog Jelang Siang – 28 November 2011 Pk 12.30 WIB
- ANTV – Program Topik Pagi – 18 Juni 2012 Pk 04.45 WIB -> klik di sini
dgn URL : http://www.youtube.com/watch?v=WrC1PvqExXc
~
Program Usaha Ayam Tulang Lunak Gerobakan :
1. Program Dalam Kota
2. Program Luar Kota ( Program Master Mitra Mandiri)
Terdiri :
-. Paket Usaha Standar
-. Mesin Presto
-. Training Produksi
Training Produksi bisa dilakukan di Jakarta atau di tempat mitra.
Info lebih lanjut bisa dilihat di :
http://www.tulanglunakgerobakan.com/mfm.html
~
Ingin mencicipi sebelum bermitra ? Silakan order Paket Tester kami yg berisi :
4 potong ayam tulang lunak (bisa dibakar & digoreng).
2 pepes ayam tulang lunak
2 pepes ceker ayam tulang lunak
2 bebek presto (bisa dibakar & digoreng)
~
Untuk wilayah Jabodetak, kita antar ke tempat calon mitra
& dan calon mitra bisa langsung diskusi dengan ACCOUNT OFFICER (AO) kami..
~
Tunggu apa lagi langsung silakan order…
~
SUKSES sudah ada di depan mata kita, AYO BER-WIRAUSAHA !
~
~

Christy Sidorova said...

Hey darling)
Nice blog)Loves it)
Would you like to follow each other?)

xoxo Christy

Ihya said...

Assalamualaikum..

Saya dapat link blog puan melalui blog yang lain. Semoga Allah merahmati.

Mrs.Critical Thinking said...

Heyya kak nani!! have a nice day ahead, inshaAllah. Keep on writing, dear!!

Puteri Purnama said...

Assalammualaikum.
cantiknya kata yg.terluah secantik paras rupa penulisnya.Cantik dan anggun sekali.

Jamie Atie said...

Hebat kurnia Allah untuk kak nani..berbakat untuk menjadi sasterawati ;)

Masz Health Boutique said...

Salam Kak Nani, just to share satu ayat yang membuatkan saya rasa nak nangis hari ni.

"Keep on Giving. Keep on Sharing. Never Expect Something In Return. At the End of the Day all the Good Things will Happen To You"

Semoga Allah sentiasa mengurniakan kesabaran buat akak.
Mas.

hazlina azmi said...

cantiknya kak nani...blogwalking
http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

che mid said...

Salam kenal dari Che Mid.. sejuk hati je masuk blog ni.. alhamdulillah!

Mas reena said...

Akum auntie... lamanya tak update blog.. sedih bila masuk blog ni takde entry baru ='(

Hasliana Md Saad said...

kak nani cantik,
semoga kak nani & keluarga sentiasa dlm lindungan dan rahmat Allah SWT.. ameen ya robb


www.captvitamin.com

Norcy Atan said...

Asmkm Kak Nani... slm kenal dari sy. sy suka baca blog akak sbb byk info yg sy dapat.tq. Cuma nak tanya ttg bagaimana dan di mana tempat @ fo yg bagus utk beli beg berkualiti di bandung @ jakarta. tentu kak nani ada experience..

Eko Trafsilo said...

blogwalking Sista, salam kenal menarik blognya menceritakan tentang keluarga yang bahagia. mudah2an kebahagian itu berlangsung selama2nya.. ditunggu kunjungan balik... wassalamualaikum...

ain.lola.licious said...

Kagum betul sy gaya pnulisan auntie ni. Bagusnye keep it up ! ^^

semai azura said...

salam.

penulisan yang menyentuh kalbu

http://www.sehat1man.blogspot.com

berkah said...

semua akan indah pada waktunya

Dayat Lucas said...

follow dayat balik tau... insyaAllah allah balas baik atas pertolongan awak... thanks :)

Irfa said...

lama x singgah sini
terpaku kejap dengan header wajah2 manis kak nani tu
smoga hidup diberkati Allah selalu

goldenlounge said...

sedih nya baca..sobs

Nur Mardhati Nabila said...

auntie, napa dah lama xupdate blog? silent reader blog auntie.tp lately auntie da tak update :(
darihatibella.blogspot.com

Nadhirah Ahmad said...

Time sy g msjd bkt jltg. Usha2 gak incase jmpa aunty. Stkt ni belum tsermpak lg. Klu tsrnpak pun mgkin sy malu nk tgur aunty plak. Heee

yan hamid said...

Kak Nani, kadang2 tak terluah apa di dalam hati, tapi ayat kak Nani bersahaja dan puitis. Bila membaca terasa menusuk dalam hati. Tabahkan diri kita wanita/isteri, tiada apa yang dicari melainkan syurga yang hakiki.