Saturday, September 22, 2012

Party Of The Year...

 Assalamualaikum

Party! Party!Party!


Ok the best party of the year.

Sebab

Kalau makan dia sedap memang selalu yang bertahta di hati.

H & M mengada event party lauching sempena pembukaan nya di Kuala Lumpur baru baru ni...

Almaklumlah...company mat salleh ni kalau buat party...makan memang dia jaga. Yang itu memang sesuatu yang saya juga amalkan. Kalau nak jamu orang makan biarlah bersungguh. Ala pergi mana pun, buat grand macam manapun kalau makan dia fail maka seluruh acara tu macam tak da makna kan....

Ada orang tu kadang buat party asal nama buat...janji buat jangan tak buat...jauh jauh kita datang...berbondon-bondon kita datang..last last nasi impit dengan kuah kacang jer...apa kah ituhhh....sedangkan nasi impit dan kuah kacang ku berkurun dalam peti sejuk pun tak bersentuh kalau tiada gandingan...

Buat sesuatu kalau ikhlas memang segalanya jadi elok..hati kalau bermurah maka segalanya jadi menyenangkan...kan...

Hati orang senang hati kita berganda ganda senang...

Malam tu memang happening. Sambil beratur try baju, waiter datang unjukkan makanan, bersilih ganti makanan, pusing sini waiter, pusing sana waiter.

Bila haus, cepat cepat capai minuman...hmmm mana tak seronok. Shopping sambil di sua makanan...

Pastu saya pula kalau jumpa artis rasa cukup seronok. Tambah yang baik dan mesra. Macam Scha Al Yahya...walah dahlah muka cantik, baik budi bahasa..rasa nak hug lama-lama nak sayang lama-lama.

Sempat approach Shiela Majid. Saya bayangkan Shiela ni jenis hanya baik dengan orang yang rapat dengan dia sahaja. Kalau setakat peminat ni, dia jenis yang tak mudah mesra. 

Yuna pula jenis yang itulah karektor dia. Bila kat TV atau show nampak mesra tetapi in person orangnya agak pendiam dan tak mudah senyum tak tentu pasal dengan peminat. Begitu juga Dina...

Tapi yang paling best dari dulu sampai sekarang tetap Scha. Bila saya approach dia, 

Hai Scha apa khabar, ingat i tak..pastu berkerut-kerut muka dia sambil cover cepat-cepat...i mama hanis zalikhalah...

oh ya ingat-ingat..ala scha nak ambil gambar dengan u. eh eh boleh boleh...tapi tak da sapa pulak nak ambilkan ni..kemudian dia cepat cepat capai kamera saya dan suruh kami posing rapatkan muka dengan muka...pastu dia panjangkan tangan dan tangkap gambar sendiri...ala tak cantiklah...bila scha tengok gambar yang tak berapa nak cantik..

pastu saya nampak sales boy dan panggil untuk tangkap gambar kami...wallah..

By the way malam tu saya ke H & M kerana Elfira Loy bagi tahu Hanis, yang tiket dia valid untuk seorang lagi. Dia tanya Hanis nak tak...Hanis cepat cepat jawab nak sebab tiket Hanis, Hanis dah minta Malisa temankan. Maka tiket Alfiera, valid untuk saya.

Alfiera dengan Hanis kawan baik. Hanis banyak dapat rujukan dari dia. Orangnya sugguh petite dan sangatlah jelita. kalau dia ada height pasti saling tak tumpah bagai ratu cantik. Bagi saya wajah dia seiras Dato' Siti dan kebelakangan ini saya dia semakin grooming dan semakin lawa.





































18 comments:

Cik Puan Izan❤ said...

kak nani pun tak kalah dgn artis2ni...

embun~suchi said...

Dynas tetap comey. Aunty pun tak kurang awet mudanya :)

Huda said...

glamer akak dengan yang selebriti semua..dynas sangat cantik dan stylo.

Nadia Fadil said...

eh , bila tgok muka Hanis mcm muka Scha pulakk. hihi

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

dynas tue sgt peramah. ila dah jpa sekali msa parenting event..

ulin rithauddin said...

sheila majid! *jelly*

zino said...

cantik2 semua...

pucuk merah said...

pendeknye skirt..hurm.

kelipkelipchumel said...

wow.bestnya aunty soping sambil makan-makan & jumpa retis.scha memang sweet lah.

Muhammad Rafiq bin Hasrudin said...

kak nani klau belakon ni memang standing artis2..hehehe

Si Matatajam said...

Kak Nani tetap maintain vogue gitu..cayalah! Bestnya dapat join event camtu..

aizeepesona said...

amboi kak nani asyik amek gambar ngan artis jer ...


best erk dapat g event cam tu...

yusrina said...

seronoknya dpt shopping & dpt jamu makan sedap2 sambil bergambar dengan artis...

Molly said...

Salam Kak Nani sayang,

Wahhh!! Happening! ala Kak Nani pun celebrity juga :)

Banyaknya tak Kak Nani shopping?

Atie said...

Cantiknya rambut Dynas..

wantie said...

patutla si hanis tu cantik mama dia punshantekkkkkkkk bangat.

Wanie Syazie said...

busy akak dengan event.. tak update lagi cerita Legoland.. hehe takpe. tapi Wani cerita dulu ye kisah kita.. ni dia..

http://ceritawaniesyazie.blogspot.com/2012/09/legoland-part2-lets-explore.html

Izzah Azizah said...

love elfira dress