Friday, July 6, 2012

Model Paling Gorgeous......



Assalamualaikum,

Ada orang tanya, betul ke kak nani ajak datang rumah  untuk rasa kuih. Akak faham kalau ada orang yang risau yang akak cuma ajak-ajak ayam. Maksud ajak-ajak ayam kalau adik adik tak tahu, ni akak bagi tahu, akak faham kalau adik adik tak tahu sebab adik-adik bukan dibesarkan di depan kerenah ayam-ayam hidup kan...kalau yang hari-hari sua depan muka tu semua ayam dah jadi lauk!!

Ayam kalau dapat cacing atau beras atau padi atau nasi atau jagung atau dedak, pasti akan riuh panggil semua species dia datang untuk makan atau syer atau join sekali. Namun apabila kaum kerabat dia datang menyambut pelawaannya, maka cepat-cepat dia telan itu habuan masuk tembolok sendiri...

Annoying kan....


Ok Kak Nani tak macam tu tau...Kak nani ajak bersungguh ni. Mehla datang. Telefon akak bila-bila masa. 

Kalau tak datang boleh jugak order online jer. Bank in payment,/deposit, emel resit, senarai nama kuih., nama dan no telefon. Nanti kuih dah siap tinggal datang nak ambek jer...


Tapi kalau ada orang pelawa sekadar ajak-ajak ayam pun jangan mencemuhnya, kerana sekurang kurangnya dia ingat untuk berbudi bahasa.



Ok tukar topik, minta maaf kepada sesiapa yang emel kak nani, dah belum sempat membalasnya. Insyallah hari isnin ni kak nani akan pos semua kolagen kepada sesiapa yang buat bayaran minggu ini. Maaf sebab tetiba sibuk urus pekerjaan anak-anak. 

Jadi driver, jadi perunding imej, jadi pengurus sekaligus.

Alhamdulillah Hanis dan Liana dapat job iklan.

Seharian bersama dorang, pecut balik rumah ambil Alisya dari sekolah, dengan kamera kesayangan, clik clap sini, clik clap sana.


Kebetulan studio tempat dorang shooting tu, cantik tempatnya. Pokok memayungi, berjuntai, segar dan menghijau seperti taman rimba.

Baru terasa lama betul dah tinggalkan dunia perkebunanan. Maka kunjungan ke sungai buloh akan masuk dalam carta jadual yang amat padat, selain tahun ni nak kerah laki tolong catkan dinding dapur jadi warna putih.Thank you in advance...walau tahu dia tak baca blog kiter....huhu bagus!!!









Nama di Koko, dialah pelakon yang melakonkan watak ajak mengajak tu...hehehe





Gorgoues kan...? Hek eleh Hanis dengan Liana baru  dapat job iklan...tapi dia ni dah lama jadi model iklan.... nak tahu iklan apa?


.
.
.
.
Iklan Kenny Rogers

.

Seb bek jadi model secara live....dapat ronda-ronda tayang bulu kat kitaorang....

.
.
.
Kalau tak ...setakat jadi model togel panggang atas grill, pastu atas pinggan pelanggan ...sapa pun tak tahu yang kau tu pernah jadi model....huhuhu






Bekas lilin dijadikan pasu kecil untuk bunga kobis air....






Pokok tower tree yang redup memayungi,,,,


Sangkar burung yang tinggalkan......







Cafe 31 di Studio 31 tempat talent dan crew production makan makan...








Perkakas dapur yang tersusun unik....







Akak dan Alisya tumpang menyibuk di set








Kami bersama crew production...Dorang memang friendly dan best...


16 comments:

Mooniqueen said...

Kak nani, nak datang boleh? Sebab dekat je rumah akk tu... Hehehe...

NaniRostam said...

Mooniqueen, mehla darling...kol kak nani ya...

Azie said...

Suka tengok Nani. Gorjes gitu

Cahaya hidupku said...

ada jugak...yatie dah rasa...siap tapau...eke2..minta maap tuan umah

susumanis said...

honest kak, gan anak anak pun kak nani menang gojess..yezza..alhamdulillah kannn...

chenurulhusna said...

slm kak nani...terliyur la bile tgk gambo2 kuih2 raya yg k nani upload..nk jgk merasa..tp kite duk kelantan:( nk jgk order...tp xboleh kan:( knani mai la sini...heheh knani kan suka shopping..kelatn byk tempt shopping murah2:)pstt bw sekali kuih raya:P

mas desa said...

salam kak nani....

sukeeeeeeeeee sgt baca coretan kak nani..ada je idea nk ditulis...pasal ayam pun boleh jadi bahan citer..

yaNa said...

sgt suka ngan senyuman alisya..
sooo sweet!

Mama Likha said...

tahu kak nani :)
kak nani, kalau ajak, ajak btul.. smpi kite pulak yg segan jadinya.. hmmmmmm kan :)
nk gk rasa kuih raya, collagen pun ada lg ni...

Rosa said...

Si bongsu akak tu sweet je, mintak2 anak dlm perut sy dpt senyuman mcm alisya tu

Rosa said...

Si bongsu akak tu sweet je, mintak2 anak dlm perut sy dpt senyuman mcm alisya tu

abang ensem said...

Akan ku terjah rumahmu ahad ini bersama AE Jr. Tungguuuuuuu..

aziezd said...

Tahniah buat Hanis berjaya menjd Heroin utk filem terbaru Datuk Yusof Haslam dan Ahmad Idham Ahmad Nadzri,...

aizeepesona said...

fuhh glamer abisss...

teratai cinta said...

cantik la kak nani....i like :)

SoLy SoLicious said...

waah...sgt harmoni..