Monday, November 15, 2010

Ahad Semalam Saya Keluar Kat Nona TV3

Semalam banyak jugak blogger nonton NONA ya.....huhuk. Waktu tu saya dalam perjalanan ke gunung ledang untuk menjemput tuan puteri....lalu jer....hehe setahun lagi untuk saya lalu lalang depan gunung ledang tu walau sekalipun belum pernah singgah.

Kalau tak kerana kawan-kawan blogger yang sms mampuih saya tak tau waktu tayangan segmen saya memasak tu. Betul-betul melampaulah depa ni penat-penat saya buat triffle tu ..patut-patut call la bagi tau bila depa nak tayangkan.....melepas saya...

Hehe tapi tak pa lah....saya pun sebenarnya malu yang amat.....kadang-kadang terfikir jugak macam manalah mulut tu nak jadi macam chef wan tak berhenti bercakap.Masa shoot tu...bila saya cuba berlagak natural terasa kaku pulak. Bila saya mula bercerita pasal resepi triffle tu....kejap-kejap kena tegur...'kak pandang kamera'.Bila saya pandang kamera tersasul-sasul pulak resepi yang saya cuba baca tadi....maklumlah pestime jakun giler doh....tengok macam senang jer....rupa-rupanya perlu menimba pengalaman banyak-banyak lagi....






58 comments:

Intan ~ Nur Azlina said...

heheheh... saya nampak auntie kat Nona semlm..

-HanaMichi- said...

sy tgk smlm...tetibe tercakap ' eh..mcm pnh nampak muka ni...' pastu br terecall..

zarifahmr said...

ntah ntah semalam selisih dengan auntie tak? saya dari melaka nak balik segamat lalu ledang jugak. rugi nya tak dapat tengok nona! huhu

wawa_syazwani said...

auntie sgt lawa..best2...ngeee~siap gtau kat mak..

fieza said...

heeeeeee..tgok jugak nona 2...tgok2 rupenye akak...tp nmpk malu2 je kn..hehehe

Cik Eka Katsumi said...

saye tgk!!
tpkan sedihyer..saye tgk waktu dah abes..waktu dah tnjuk dah siap2.eh2 cam mama hanis la......hehehehe....
upenyer mmg mama hanis pon..hehe

Nadia Yusoff said...

Hehehe... Sy pun tgk NONA smlm. T'kjut tgk auntie kt segmen tu. Hehe.. Btw, triffle tu mmg nmpk nyum2!!! :)

ezanoor said...

Saya tak tengok Nona semalam tapi dah tengok online... heehhehe... Sedapnyee triffle tu... anyway, gud job kak Nani... Semoga jadi chef ganti chef Wan... heheh

Drama Mama said...

saya pun tengok! siap cakap kat mak saya selalu baca blog kak. hehehhehe

http://twinkywinkystars.blogspot.com

ibh said...

Hee..heee..ya..sue antara yg melihatnya..Manis ja untie..awet muda..

sheschocoholic said...

saya tengok akak dalam nona tu..hehehe..comel je gaya akak..hihihi

Mrs.Repeater said...

sy tgk semalam. nmpk sedap triffle tu. tp xsempat nak ambk resepi nye.

adalizee said...

hye auntie.saya ada tgk auntie on air =).nampak nyummy lah. tapi nona buat nama resepi tu trissle.tu yang konpius.why not auntie recordkan cara-cara buat triffle.especeli how to make custard

aZLiNa aZiZ said...

Kak, saya tengok! Terkejut mula2. Eh2...ni Kak Nani. Hahaha...Lol...
Bila tengok puding triffle tu, lagi lah. Meleleh ayaq liuq. Heheh.

mamaleen said...

ala.. tak tengok pun nono semalam.. ruginya..

nino said...

kak nani, lps tgk nona sy bukak blog kak nani nk tinggalkn komen tapi tak boleh psot komen. hurm ayu sungguh kaknani.

azian_ab said...

salam,

hehee nervous ye... klu saya ntah la hahaa. x pnah masuk tv seumur hidup. mau x kluar ape2 hehehe. by the way. tq krn sudi singgah blog sy hari tu. sronok trime tetamu baru hehehe.

sarah shafie said...

tgk semalam.. sedap je tgk triffle tu..

Fazlinil Irma said...

tahniah kak nani.

selangkah ke hadapan lagi. nampak gaya lepas ni kena berlatih memasak depan cermin. kekeke.

Mat Gebu said...

Alaaaa...tatau pun, kalau tak boleh juga menonton, mat gebu pun semalam hanya bermalas2 di rumah...huhu...

{ finie } said...

i saw u on tv yesterday... lawa la akak..x gugup langsung...

**Bila Comel Jadi Comot** said...

kipidap sis semoga bahagia dan success selalu

Miss Mya said...

saya tengok segment tuh... siap sms mak kat kedah suruh tengok sekali...kekeke

cintaqaseh said...

ya!..saya pun nampak aunty di Nona..masa tu saya di newsroom TV3..terus saya cakap kat kawan-kawan saya..eh..itu mak Hanis Zalikha.Terus dua-dua sekali famous.=)

Semarak Api said...

Sy pon smpt tgk tp part2 ujg jer ms triffle da siap.mule2 tu "eh..mcm pnh tgk laa".excited lak bl tau tu akak.hehehe..nmpk gk akak mcm tsasul2 sket.pestime kn..triffle tu nmpk sdp tp xsmpt salin lak resepi die.huhu..

miss rainbow said...

Hehe smlm saya tgkk..terus sy jerit eh puan nani rostam!!mmg nampak sedap sgt triffle tu..hehe.takpe 1st time photoshoot honestly mmg nampak cuak cikit puan..papepun ttp berjaya..=)

Nigina said...

heheheh kerna akak ... hari ini juga saya nak buat triffle tu... harap2 menjadila... .. tapi saya nak tergelak bab last akak cakap... triffle ni sedap tau... hehheheheh akak cakap buat saya betul-betul nak buat... hehehhe.... nak tergelak gak juga tgk akak... heheheh

Aidanisme said...

aunty... saye tgk jgk aunty aritu.. sedappppp...... tapi tak sempatt salin resepiiii

azureEn said...

wahh ruginye ta dapat tengok >_<

@rin @hamad said...

alaaaa..xsempat tgk..huhu..ruginyaaa ;(

SnB said...

mak saya teruja dgn resipi triffle aunty..;)

hatim a.r said...

nona kan ada dekat website tonton.eh tu nk download la tu hehe.anyway u deserve to b on tv aunty.maybe next time masuk afc plak kan,tak larat dh tgk org masak tahapeape kat afc tu.

niesaHM said...

Haa aunty ! Bestla tgk triffle tu. Niesa jarang mkn triffle taw. Tp bila tengok aunty, whoaaa sedapnye..nikmatnye.. My nephew pon syok jer tengok. Nak order boleh tak ? Hehehe..

Pss.. Jarang layan NONA, bila melekat depan tv tu sekali tgk aunty keluar tv terus ckp, eh mama Hanis lah ! My niece said, aunty cun+vogue ;)

Marya Hana . said...

PEMINAT nona tengok aunty ahad lepas :) heeee.

memang menyelerakan lah resipi tuu ~

Ieza said...

nape diorg x inform awal2...ruginya..sy pn melepas nk tengok...

Eyla Jr said...

Hehe auntie.. Mmg Pemalu sunggUh depan Tv..:)
anyway, saya sempat salin resepi sbb Mama suh cepat2 dtg salin resepi. tup2, tgk auntie. terus laa sy ckp, itu laa nani rostam, yg i show u her blog b4..hihi
terasa Bangga Dowh!!! (sebok aje kann..)
tapi kan, cmn nak buat Sirap strawberi tuh? atau ada yg ready-made..? mcm herseys tuh ker, auntie?
p/s: sori panjang lebar komen kau! huhu

t.a.c.a said...

bukak je tv.. tgk Nona.. nampak muka auntie ... tekeluar satu ayat " eh eh Mak Hanis Zalikha!" hahahha bleh tak? tapi banyak kesilapan ejaan laa NONA.. adeh puding Triffle jadi Trissle..

Dzanie said...

alaaaaaa tak tgk nona...:) try bukak tv3 online tak masuk lagi la pulak episod 46 tu....sub,sub,sub...

**sHiKinn** said...

la akak rupanya eh kat nona,adik sy bg tahu ada resepi puding triffle best kat nona..pastu sy kata tak payah tgk tv,tgk dalm blog nani rostam ada resepi..hahha,rupa-rupanya orang yg sama ek..rugi la tak tgk nona..adeh..

gja said...

i tgk.. tapi geram sikit sbb dia tulis nama resepi u salah .. depa tulis TRISSLE.. i terus eh eh bukan ker namanya triffle.. tu jer laa he3x.. u look pretty!

Kancilbiru said...

memang nak kena try resipi tu sebab dah masuk TV..hehehe

Deceptive said...

alah...kitapun melepas. sayangnya...

^^AnGGun^^ said...

Salam kak!!
nak request...
leh tak letakkan resepi triffle kat sini..
nampak sedappp sangat..resipi tak sempat salin :|

imal's said...

nasib baik sy dpt tengok taim kak nani kuar he..he.. sedap betul resepi triffle tu. tapi lum berkesempatan nak cuba.

Mrs. Ishamizu said...

hmm rugi tk tgk Nona..suka kNani! i really adore u..:)

Biey said...

sya tgk gak..mula2 xperasan, tp bla tgk betul2 br la perasan...hehhehe

misscrab83 said...

saya tgk k.nani di nona.owh sungguh xcited saya....=)

kutak jinggong said...

semalam mula2 dia tunjuk nama resepi tulis "trissle" saya terus bebel "ni salah ni, bukan triffle ke? Ni kalo aunt nani mak hanis tau ni mesti kena tegur ni".. alih2 muka aunt keluar...apalagi saya gelak guling2.. btw.. aunt mmg gojes...

A.I said...

auntie cantek bleh tgk ulangan kat website tv3 http://www.tv3.com.my
ai dah tengok (^_^)

Reen Tart Nenas said...

itu la. nampak kat nona! cun!

ezard zainal said...

waaa.. cmne sye bleh tak tau?? Gram!!!

aen said...

untie bole bg resepi?

Peri PiA said...

ha'ah la,akalu tak silap name resipi salah

tapi saya tgk gambar triffle tu trus saya teringat Pn Nani,sekali betul2 muncul Pn Nani..teruja

Melati said...

alaaaa puan nani. i pun tak sempat tengok dowwh... duh duh duh

hifazphat said...

ye..sy perasan akak ms tgk nona.. congratz kak :)

kambingx said...

salam kak,

saya dah edit n upload video akak memasak yg tersiar dalam Nona. nih link dia

http://www.youtube.com/watch?v=q0gK2Mfi-9I

rasanya akak boleh link video nih dengan blog akak.

bye, take care. salam.

Cahaya hidup said...

bagus btul kambingx...tq

miya said...

ada tgk jugak ni.. dlm hati kata.. 'eh, amacam malu-malu je akak ni' haha.. tup2 rupanya org femes kat dunia blog.hihi.. btw nak cuba gak buat triffle ni.